Никулден идва

  • 20 698
  • 186
  •   1
Отговори
# 135
  • София
  • Мнения: 974
Моя шаран е 2кг., но понеже сме повечко хора тази година, ще направя повече плънка, да има за гарнитура.

Пълнен шаран ...


Златна си  bouquet Hug

# 136
  • Мнения: 394
Момичета  Praynig -помагайте като чистих толстолопа без да искам скъсах жлъчката и месото стана жълто какво да направя за да не стане месото горчиво в какво да го накисна??? newsm78

# 137
  • Мнения: 5 001
Момичета  Praynig -помагайте като чистих толстолопа без да искам скъсах жлъчката и месото стана жълто какво да направя за да не стане месото горчиво в какво да го накисна??? newsm78
Няма страшно сложи рибата под течаща вода и няма да горчи.Тази жлъчка не е като на животните....ДА ДЕ РАЗБРА МЕ.... Joy

# 138
  • Мнения: 394
Момичета  Praynig -помагайте като чистих толстолопа без да искам скъсах жлъчката и месото стана жълто какво да направя за да не стане месото горчиво в какво да го накисна??? newsm78
Няма страшно сложи рибата под течаща вода и няма да горчи.Тази жлъчка не е като на животните....ДА ДЕ РАЗБРА МЕ.... Joy
Мерси   bouquet много ме успокои!!!

# 139
  • Мнения: 532
идеи за салатки и гарнитури към пълнения шаран...аз измислих само картофена салата... newsm78 най ми е лесна.
 Нещо друго лесно и вкусно...или изобщо какво му подхожда на това ястие?
срам не срам трябва да си призная ,че на толкова години за първи път ще приготвям такова нещо Embarassed

# 140
  • Мнения: 5 001
На нашата трапеза ще има и бобена  и зелена и "Снежанка" и кьопоолу,туршийки.....

# 141
  • Мнения: 183
Купих два лаврака, но малко лигави ми се виждат.Дали не са развалени- как да разбера?

# 142
  • Мнения: 5 001
Купих два лаврака, но малко лигави ми се виждат.Дали не са развалени- как да разбера?
Ако хрилете не са червени а по-кафеви и очите не са бистри,кожата не е цялостна(цепи се лесно),значи рибата е кофти.....Твоята как е?По принцип рибите са си лигави....

# 143
  • Мнения: 1 030
Толстолопа, ще го пържа овалян в царевично брашно.
После мисля да направя отделно в тигана,лук,моркофи,гъби,орехи,
и след като се задуши да го полея с готварската сметана.
Дали ще се получи нещо като сос за рибата. newsm78
За гарнитура съм направила тая разятка и картофено пюре.
Ще оставя на мъжо да се погрижи за напитките! Wink

# 144
  • Мнения: 2 316
Да ви попитам момичета пълнения шаран как го печете с фолио или без и при каква температура?

# 145
  • Мнения: 5 462
Купих два лаврака, но малко лигави ми се виждат.Дали не са развалени- как да разбера?
Aко мирише лошо ....значи е развалена .

# 146
  • Пловдив
  • Мнения: 686
Аз лично не обичам шарана - кой каквото и да ми говори, мирише си на тиня и е тлъст и това си е.

За вечеря - едра каракуда печена на фурна, картофено пюре или картофена салата/зависи, на място ще преценя/ и ме запалихте с този гръцки чеснов сос:Скордалия/Scorthalia, като гледам е същия като тракийската разядка.  Simple Smile

Ах! Да...да не забравя. Майката на мой колега е 74 годишна жена и правела много хубав рибник-шаран в тесто с магданоз. Ако ми даде рецептата някой ден ще я направя и ще я постна. Правело се тесто, наръсвало се с магданоз, слагали се изчистени парчета сурова риба-шаран, отново магданоз и се захлупвало с тестото. Така се печало. Ставало вълшебно и голяма вкусотия, но до като не опитам не вярвам

Ето снимка на гръцкия сос:





Последна редакция: чт, 06 дек 2007, 14:26 от sylya

# 147
  • Мнения: 5 462
У дома тази вечер очаквам върволица от гости ..Ще приготвям няколко вида риба която ще е и в количества .Лаврак, калкан, кефал и лефер .Всяка ще бъде приготвена по различен начин .Салати и рибни мезета също ще има в изобилие защото на Никулден не се кани и никога не знам колко приятели ще ни уважат ... Heart Eyes Hug Grinning

# 148
Ive слагай фолиото и не му мисли, а температурата 180 поне при мен е така/ първо я загрявам на 200 градуса и като го метна вече намалявам/ става за около час.
Успех с приготвянето на рибните гозби на всички мами.
Честит имен ден на всички именници и да са  живи и здрави ! Flowers Bouquet

# 149
  • Мнения: 335
Да ви попитам момичета пълнения шаран как го печете с фолио или без и при каква температура?

Аз го пека с фолио на 200 градуса ,около 2 часа  Simple Smile

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт