Лесни и бързи "Добруджанки"

  • 170 314
  • 396
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
  • Мнения: 4 818
Аз много обичам добруджанки. Но няма да ги ям, само ще ги сготвя. Реших да направя последната рюцепта, щот по снимка ми хареса много. Но брашното се оказа малко и са доста разплути, истински мекотели. Няма сол в резептата, не съм слагала, дали няма са безсолен? Нищо, детето ще ги изяде и без сол.
Хай, ще кажа какво сей получило.   chef

Откак имам нов кухен съм голям ентусиаст да готвя каквото и да е. ooooh!

# 46
  • Мнения: 1 679
Аз много обичам добруджанки. Но няма да ги ям, само ще ги сготвя. Реших да направя последната рюцепта, щот по снимка ми хареса много. Но брашното се оказа малко и са доста разплути, истински мекотели. Няма сол в резептата, не съм слагала, дали няма са безсолен? Нищо, детето ще ги изяде и без сол.
Хай, ще кажа какво сей получило.   chef

Откак имам нов кухен съм голям ентусиаст да готвя каквото и да е. ooooh!

Всъщност когато слагаш сирене, няма нужда да добавяш сол.
Аз предпочитам варианта без сирене, тогава слагам щипка сол, с която разбивам яйцето, а сиренето го сервирам отделно.

# 47
  • Варна
  • Мнения: 4 818
Станаха като питки размазани, но страшно вкусно миришат и са изядени. Аз не разбраф каков им е вкусът, но туй не е важно. Имам желание да ги направя бухнали, истински добруджанки. Може би см турил повече кисело мляко и по-малрко брашно. Утре ще попитам и майка ми как ги правеше, мое ме светне и той нещо. Мням. Странно нещо, готвиш, бръкаш, а не ядеш.  ooooh!

# 48
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 877
Аман от вас значи. Нямате милост с тези рецепти.
Четох, облизвах се и накрая ги направих Laughing
Малко видоизмених рецептата обаче и добавих мая и яйце. Никога не съм месила  и никога не ми се получават тестените неща.
Ама тези ми ти мързеливки станаха страхооотни да им се не знае.
Благодаря за рецептата  bouquet  chef

# 49
  • тъгата в мен
  • Мнения: 1 041
аз ги знам от майка ми!стават бързо и не се цапаш ИЗОБЩО!бъркаш с лъжица и после с лъжицата ги слагаш като купчинки в тавата!При мен са +1лъжичка сол,без олио и без яйце!Отгоре,върху масълцето(и с маргарин съм ги правила)-настърган кашкавал!запече ли се кашкавала-готови са!евтини и бързи!
п.п.
никога пък не съм знаела,че така се казват!!!аз си ги знам-питките на мама  chef

# 50
  • Мнения: 809
Ох, мъжът ми от кога я търси тази рецепта. В добрич на тази баница се кзва кавърма.
Какъв смях беше, като бяхме в банско и той чете в менюто кавърма. И след като се нахранихме обилно, той за десерт си поръча кавърма.
Сервитьорът го изгледа доста странно, но му взе поръчката.
Като донесе манджата, мъжът ми (тогава бяхме гаджета и нямах представа, че очаква баница) се опули.
Такъв смях падна.

# 51
  • Мнения: 22 867
Ох, мъжът ми от кога я търси тази рецепта. В добрич на тази баница се кзва кавърма.
Какъв смях беше, като бяхме в банско и той чете в менюто кавърма. И след като се нахранихме обилно, той за десерт си поръча кавърма.
Сервитьорът го изгледа доста странно, но му взе поръчката.
Като донесе манджата, мъжът ми (тогава бяхме гаджета и нямах представа, че очаква баница) се опули.
Такъв смях падна.

Добруджанската кавърма си е баница, а добруджанките са бърза закуска, искам да кажа, че са различни неща. Ето тук има от бързите рецепти за кавърма, но съм яла и с домашни кори, доста по-вкусна е. Така че, Julka, може да му спретнеш една кавърма на мъжо! Grinning

# 52
  • Мнения: 326
ето и моя резултат... по рецептата на Smiley* с пълнозърнесто+ бяло брашно   bouquet
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4607612
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4607614

# 53
  • Мнения: 1 679
ето и моя резултат... по рецептата на Smiley* с пълнозърнесто+ бяло брашно   bouquet
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4607612
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4607614

Да ви е сладко, Kony!  Laughing

Аз преди да ги сложа във фурната, ги намазвам с жълтък и правя отгоре по една малка дупчица, в която слагам чисто масло. Така, като се пекат, маслото облива цялата питка.

# 54
  • Мнения: 809
Добруджанската кавърма си е баница, а добруджанките са бърза закуска, искам да кажа, че са различни неща. Ето тук има от бързите рецепти за кавърма, но съм яла и с домашни кори, доста по-вкусна е. Така че, Julka, може да му спретнеш една кавърма на мъжо! Grinning
Безкрайно ти благодаря.
Дано се справя, че съм малко схваната в ръцете.

# 55
  • Мнения: 22 867
Ето ги и моите - неопечени и опечени. Smiley*, как им запазваш "трапчинките", при мен се превърнаха във вулканчета newsm78. Иначе са си вкусни.

# 56
  • Мнения: 1 679
labrex, много хубави са станали, да ви е сладко! За трапчинките нищо специално не правя - само слагам парченцето масло, което при печене да облива питката.

Последна редакция: пн, 03 дек 2007, 10:25 от Smiley*

# 57
  • Варна
  • Мнения: 447
Днес направо се изложих с добруджанките  Blush
Да взема да ги сложа в студена фурна!На нищо не приличаха направо!!!
Ставаха за ядене, но до сега не ми се е случвало такова нещо ooooh!
Изводът е да се слагат само в предварително загрята фурна

# 58
  • Мнения: 177
бЛАГОДАРЯ ФИ МНОГО ЗА РЕЦЕПТАТА;ДНЕС ГИ ПРОБВАХ СТАНАХА СТРАХОТНИ.

# 59
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
  • Мнения: 978
вчера и аз ги пробвах, рецептата без яйце по ми допадна
правих две дози и на закуска свърши всичко - аз, съпругът ми и злоядата ми дъщеричка



пак ще правя, мъжът ми предложи като ходим на село при роднините му да ги изненадам за закуска с тях

Общи условия

Активация на акаунт