Лесни и бързи "Добруджанки"

  • 170 414
  • 396
  •   1
Отговори
# 60
  • Сливен
  • Мнения: 295
У дома моята майка за закуска редовно приготвяше "аламинутки" но рецептата и бе "на око", сега когато и аз съм майка реших да зарадвам семейството си с тези аламинутки, по тук дадената рецепта, станаха страхотни ето и доказателството http://www.snimka.bg/album.php?album_id=226008&photo=1

# 61
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Ех тези мързеливки.много са вкусни.Похапнахме тази сутрин

# 62
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
О, и аз най-редовно ги спретвам!  Peace

# 63
  • Мнения: 2 172
Момичета,случайно попаднах на тази тема и на секундатата ги приготвих:
2 чаени чаши брашно(може би повече за доомесване на тестото)
1 чаена чаша кисело мляко
1 ч.л.сода
1 яйце
малко олио

Всичко стана страхотно,но се оказа,че мъжът ми мразел сода  Cry И не ги опита въобще,но аз мушнах двечки  Mr. Green .Той е любител на маята,тъй,че другия път ще ги правя с прясно мялко и мая  Crazy

Ето и резултата:



# 64
  • някъде там
  • Мнения: 1 698
да не остана назад и аз мисля утре да ги направя, но ще поръся със сусам и мак, не разбрах само оставя ли се да втасва или директно бърка се сместа и в тавата  newsm78, то май като няма мая не втасва, но да питам аз  Embarassed

# 65
  • Варна
  • Мнения: 447
да не остана назад и аз мисля утре да ги направя, но ще поръся със сусам и мак, не разбрах само оставя ли се да втасва или директно бърка се сместа и в тавата  newsm78, то май като няма мая не втасва, но да питам аз  Embarassed
Не се оставят да втасват,веднага се пекат  Peace

# 66
  • някъде там
  • Мнения: 1 698
да не остана назад и аз мисля утре да ги направя, но ще поръся със сусам и мак, не разбрах само оставя ли се да втасва или директно бърка се сместа и в тавата  newsm78, то май като няма мая не втасва, но да питам аз  Embarassed
Не се оставят да втасват,веднага се пекат  Peace

мерси Мел

# 67
  • някъде там
  • Мнения: 1 698
направих ги посипани със сусам и мак и са супер, лесни и бързи като за мен   chef
  bouquet

# 68
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 877
Оооо днес пак ги барнах тез Добруджанки Flutter

А пък ти  elfi4ka що му казваш каква е химията Crazy Mr. Green?

# 69
  • Мнения: 7 420
  Утре и аз ще ги направя със сусам. Simple Smile

# 70
  • Мнения: 63
И аз ги правих, страхотни са.

# 71
  • Мнения: 4 380
Елфичка, гасената сода не дава миризма на сода. Принципно киселото мляко ако наистина е кисело би трябвало да я погаси и да шупне. Ако не е кисело може да я погасиш с лим. сок или директно да ползваш бакпулвер. Никога няма да усети соден вкус. Явно доста са го хранили с произведения със соден вкус, което си е гадно. Не му докладвай с какво и как готвиш. Мъжете са консервативни създания и бързо си внушават врели-некипели.

# 72
  • Поморие
  • Мнения: 86
Тази сутрин ги направих и станаха страхотни! Simple Smile Благодаря за страхотната рецепта   bouquet

# 73
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Аз правя и содена питка ,че децата много я харесват.Но да ме посъветвате как да направя ,че да не жълтее така.Имам спомен ,че на баба не беше жълта.

# 74
  • Мнения: 4 380
И аз вчера ги правих, но замених сиренето с кашкавал, че нямах сирене в момента. Силно ги овалях в сусам (кой не го обича). Имах и аз опасенията да не станат глетави, но нищо подобно. Снимах ги нарочно разчупени да се видят отвътре.

Изядоха се за нула време с айрян, ама повече няма да правя, че и мен ме изкушават. Laughing Много са хубави.




Общи условия

Активация на акаунт