Рулца от раци

  • 33 511
  • 77
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 244
Размразяваш ги и докато приготвяш салатката, ако някой не ги изяде направо ги добавяш към останалите съставки   bouquet

Точно така! Преди време продаваха една готова салатка в Била - тяхно производство. Поразгледах съставките й като си я купих и после си я правих у дома. Много е вкусна:
Продуктите са на око и според желанието и вкусовете на фамилията:
- сурими (ролцата от рачета);
- едно бурканче филирани мариновани гъбки (течността им се излива и не се прибавя към салатата);
- едно бурканче кисели краставички - нарязани на ситно (може и по-малко от едно бурканче да се сложи);
- един буркан червена капия - печена, белена - всяка чушка се накъсва на филенца.

Всичко се обърква в по-голяма купа. Салатата може да се яде и така - страхотна е! По-желание може да се подправи с лимонов сок (ама краставичките са си киселки). Може и по желание да се смеси с 1 пакетче майонеза+3 с.л. кисело мляко+ 1 ч.л. дижонска горчица.
Опитай и няма да съжаляваш !
И още една рецепта със сурими:

РOЛЦА ОТ РАЦИ В ЧЕСНОВ СОС
250 г рoлца от раци
1/4 връзка магданоз
2-3 скилидки чесън
1 с. л. студено пресован зехтин
5 г краве масло
1 с. л. лимонов сок

В малък съд с капак на силен огън се слага парчето масло, за да се разтопи заедно със зехтина. Към тях се прибавя ситно нарязаните чесън и магданоз. Разбърквате се няколко пъти, за да поемат от олиото, след което в съда се добавят нарязаните (по дължина на 2, на 3) рулца от раци. Разбърква се и се оставя под капак за 10-20 секунди.
Маха се от огъня и се поръсва с лимонов сок. Гарнира се със зеленчуци на вкус.

и една пица:
ПИЦА СЪС СУРИМИ
500 г тесто
100 г ролца от раци
150 г риба от консерва (в собствен сос, не в мазнина)
200 г доматено пюре
риган
босилек
200 г кашкавал
масло

Тестото се разстила в намаслена тава. Отгоре се нареждат нарязаните на колелца ролца от раци и рибата (без сос). Пицата се слага за малко - колкото да поизсъхне - в предварително загрята фурна, а през това време доматеното пюре се разбърква с подправките. Пицата се залива с пюрето, слага се отново във фурната, докато се позапече. Накрая се поръсва с настъргания кашкавал и отново се запича.

И трите рецепти да превъзходни на вкус, а и от лесни - по-лесни!
Успех !  chef

# 76
  • Мнения: 244
Аз ги ям направо така, с лимонов сок и малко червен пипер, мммм. Правя и салата с тях, както и панирани, но нещо май не ме бива много в панировката.

За панирането на суримито - опитай със сухата готова панировка на Анжел за риба. Стават превъзходни - хрупкавки, златистички и вкуснички - радост и за очите и за устата. Спазвай точно указанията на опаковката и нямаш никакъв проблем с панирането - не се разтича нищо, бързо става и самата панировка е много вкусна.
Аз си я купувам от Калеята и Фантастико.
Успех !

# 77
  • Мнения: 1 655
Аз само салата правя.
250гр пакетче ролца
голяма консерва царевица 680гр
1/2 кутийка майонеза
1/2 буркан кисели краставички
2 с.л. кисело мляко
чер пипер
Всичко омесвам добре и хапваме
Ще пробвам някой път рецептата за панирани

Общи условия

Активация на акаунт