Рулца от раци

  • 33 503
  • 77
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 795
Единственото нещо, което правя с рулцата е една салата:
зеле (нарязяно на дребно или рендосано)
царевица
майонеза
рулца от раци (накъсани на по-дребни парчета)
сол и пресен лимонов сок

# 16
  • Мнения: 2 211
Малко оф. Вчера четох тук и точих лиги. Облякох се и отидох да си купя и аз рулца. Изядох 1 пакет с лимонов сок и си топках в майонеза - ъмммммммм.
Ама спрете бре хора,  диетата пак е в шеста глуха!

# 17
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 295
Най- често ги опустошавам така, направо от пакетчето  Laughing Или правя някаква салата с тях- с майонеза, царевица и т.н.

# 18
  • Мнения: 252
Ехе значи и салатка ще си спретна.Мерси мерси за отговорите. Hug

# 19
  • Мнения: 1 951
Ето и рецептата:

Супа с рулца от раци

115г. рулца от раци (обикновенно слагам малко повечко)
1с.л. накълцан джинджифил (аз ползвам изсушен от пакетче, а може и без)
2 белтъка
2 с.л. прясно мляко
1 с.л. царевично брашно (може и с обикновенно)
600 мл. зеленчуков или пилешки бульон
225г. царевица от консерва
зелен лук

Рулцата се нарязват и се разбъркват с джинджифила. Белтъците се разбиват, брашното се рамива в млякото и се добавя към белтъците. Разбива се докато стане кремообразно и се добавят рулцата. Бульона се затопля в тенджера (аз го правя с вегета) и се добавя царевицата. Когато заври внимателно се добавят белтъците и се бърка докато всичко е добре смесено. Сервира се с нарязан зелен лук отгоре.
Много е лесна, да ви е сладко!

# 20
  • Мнения: 3 268
Аз пък правя салата, която става много вкусна:
1 пакетче рулца от раци
1 буркан кисели краставички
1 консерва царевица
1 пакетче майонеза
2 - 3 големи моркова
сол, черен пипер
2 - 3 суп. лъжици бяло вино /ако имаш/
копър

Всички продукти нарязваме на лентички и омесваме с майонезата

Към всичко това аз добавям една кафена чаша ориз,предварително сварен.Става страхотна салата за вино и водка.

# 21
  • Мнения: 178
Напипахте болното ми място. Сега като се прибера, вместо да чистя, рулца от раци ще ям...  Blush

Всякак са ми вкусни - сурови, на салата, панирани (ммммммммм), дори замръзнали мога да ги хапвам.  Blush Когато съм сърдита на мъжа ми, две неща могат да оправят положението - рулца от раци и сладолед Ескимо.  Laughing

Их, какви сте подли... И рецепта за супа предложихте. Саботирахте ми деня направо.  Crossing Arms  Laughing

Ваша рулца-от-раци-манка, 

В. Hug


П.С. Не знам дали знаете, но рулцата от раци всъщност изобщо не са рулца от раци, а просто обработена бяла риба.

# 22
  • Мнения: 2 199
Цитат
П.С. Не знам дали знаете, но рулцата от раци всъщност изобщо не са рулца от раци, а просто обработена бяла риба.

Да знаем, че не са ролца от раци, но не съм сигурна дали са и "обработена бяла риба."

 Mr. Green

Особено повечето внос от Китай и Индия  Thinking

# 23
  • в малка спретната къщурка
  • Мнения: 1 152
Ето още нещо:Разрязани на три,обвити в лентички от бекон или шунка и нанизани на шиш.Пекат се леко на загрята скара и оооооо вкус.За мен най вкусни стават с бекон.Добър апетит.

# 24
  • Мнения: 178
http://en.wikipedia.org/wiki/Crab_stick

Crab sticks is a type of processed sea food made of surimi, or finely pulverized white fish flesh, that has been shaped and cured to vaguely resemble snow crab legs. The individual pieces are usually coloured red or yellowish red, and rectangular-oblong in shape, and small strings of the crab sticks can be neatly pulled and torn out in a similar manner to string cheese. The smell of crab sticks is similar to sea-food product and the taste is rubbery and slightly salty. Crab stick is cooked in its curing process and can be eaten directly from the package.

The primary ingredient in most crab stick is Alaska pollock from the North Pacific.



Ако някой е любопитен, ще му го преведа цялото. Само за справка - white fish е бяла риба, а pollock е треска.

На опаковките в описание на съдържанието пише "бяла риба". Нямам основания да се съмнявам във верността на твърдението.  Peace Все едно, който и да е измислил 'стриването' на месо от каквато и да е риба и оформянето в т.нар. рулца от раци, има искрените ми адмирации.  Grinning

# 25
  • Мнения: 27 524
Аз си ги харесвам натюр. Харесвам ги и леко запържени в масло. Но малко, че се разпадат иначе. И тертият ми  вариант е на салата с варени яйца, кисели краставички, царевица и малко майонеза.

# 26
  • London, baby
  • Мнения: 800
Много вкусни стават с паста патафри, отколкото с обикновена  панировка.

# 27
  • Мнения: 252
Ехе ще ги оптам по всички начини защото звучат доста вкусно.  chef

# 28
  • Мнения: 382
Две рецепти и от мен:

  рулца от раци,завити в лентички пил.филе,предварително овкусено с предпочитана от вас марината.Завитите рулца се изпичат в тостера(може и в такъв за триъгълни филийки.



Пълнени рулца от раци
 топвате рулцата за малко във вряща вода за да се развият и после на плота или в плоска чиния ги намазвате с пълнежа и пак ги завивате.Оставяте в хладилника да се стегнат и са готови(ако пълнежа е примерно крема сирене с лентичка шунка,или оризово-зеленчукова смес ,или каквото си измислите по ваш вкус).Също така може,след като ги завиете ,с паста Патафри да ги панирате.Става страхотно и на вид и на вкус.

# 29
  • София
  • Мнения: 35 950
Две рецепти и от мен:

  рулца от раци,завити в лентички пил.филе,предварително овкусено с предпочитана от вас марината.Завитите рулца се изпичат в тостера(може и в такъв за триъгълни филийки.



Пълнени рулца от раци
 топвате рулцата за малко във вряща вода за да се развият и после на плота или в плоска чиния ги намазвате с пълнежа и пак ги завивате.Оставяте в хладилника да се стегнат и са готови(ако пълнежа е примерно крема сирене с лентичка шунка,или оризово-зеленчукова смес ,или каквото си измислите по ваш вкус).Също така може,след като ги завиете ,с паста Патафри да ги панирате.Става страхотно и на вид и на вкус.
Това ми хареса, благодаря ти  bouquet
Аз или ги хапвам така- натюр или ги пържа на много силен огън до порозовяване /в олио/ но без панировка- така както са си.

Общи условия

Активация на акаунт