Закуски

  • 165 630
  • 207
  •   1
Отговори
# 195
  • София
  • Мнения: 1 941
Явно само аз нямам вкус. на мен хич не ми харесаха. Много безлични ми се видяха.
Мързеливките и на мен не ми харесаха.  Confused

# 196
  • Мнения: 375
        Бързи бухтички без точене

2 яйца
1 ч.ч. кис. мляко
1 с.л. сода
2 лъжици захар
брашно като за по-гъсто от палачинково тесто
   Всички продукти се смесват, сместа престоява 15-ина минути и с лъжица се изсипва в тиган с нагорещено олио.

# 197
  • Мнения: 589
Имам само сандвичоподобни идеи, но поне са различни:

Сандвичи с ароматно масло
В купичка смесвам малко масло с мащерка, риган, магданоз \и друго според настроението\, намазвам върху тънки филийки, захлупвам филийките една върфу друга \по двойки, с маслото една към друга\, овивам ги в алуминиево фолие и ги пека във фурната около 20-тина минути. Става страшно ароматно. Отгоре можете да слагате сирене, печени чушки, кашкавал ....

Сандвич с ементал и ананас

Леко запичам във фурната филийки с масло и отгоре ементал \от този, който е за сандвичи, в малките опаковки\. Като ги извадя, слагам по едно резенче ананас от консерва.


А някой каза ли вече за пържените филийки?

# 198
  • София
  • Мнения: 10 858
Тина-Рина,  carmell , давате интересни идеи. Ще пробвам Hug

# 199
  • Мнения: 168
днес сутринта правих   тестен мравуняк (руски)
5 яйца
1 суп. л.кисело мляко
1 кафена л. сода
щипка сол
брашно колкото поеме
меси се меко тесто точи се на кора  около 1 сантиметър реже се на тънки ленти  и се пържи
на котлона се слага половин чаша мед като заври се прибавя чаша захар като се разтопи захарта се поливат изпържените лентички ядат се топли   
 
 

# 200
  • Мнения: 168
Продукти за пържени банички на   gaby s   тук       http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=191087.40
0,200 л вода
1 яйце
1 супена лъжица оцет
1 супена лъжица олио
щипка сол
брашно
200 гр.сирене

От водата,яйцето,оцета,олиото,солта и брашното замесваме тесто/Аз използвам бъркалките за тесто на миксера и след това доомесвам на ръка/.Разделяме тестото на 10 топки.Всяка една разточваме на питка,намазваме с олио и слепваме всички питки една за друга.Оставяме ги да предстоят 1 час.След това разточваме една голяма кора,натрошаваме върху нея сиренето и свиваме на руло.Нарязваме рулото на парчета,като всяко едно притискаме,за да не изпада сиренето.Леко точим и пържим в мазнина от двете страни.Могат да се разточат по-тънко,по-дебело,могат и само да се притиснат с длан...всякак са хубави.Стават чудесни и на сач…Опитайте ги и никога няма да ги забравите

# 201
  • Мнения: 147

Ябълкови бухтички

Разбиват се 3 яйца, прибавя се брашно, колкото е необходимо, до получаване на твърдо тесто. Налива се прясно мляко, докато консистенцията стане като пюре. Прибавят се 4-5 обелени ябълки, настъргани и леко изстискани заедно с 1 каф.лъж. канела или 1 ванилия. Разбърква се сместта и се пуска от нея с лъжица в силно сгорещена мазнина. Пържат се до златисто и още топлички се поръсват с пудра захар.
Стават бързо и са много вкусни.

      Направих бухтичките и много ни харесаха! Дивиана, благодаря за тази вкусотия!   bouquet

# 202
  • Пловдив
  • Мнения: 691
в момента правя МЪРЗЕЛИВКИТЕ, но съм ги сложила на горна+долна фурна Simple Smile на дъното на фурната вместо по средата; ) и само отдолу се запекоха-сега ги преместих само на горната фурна, дано да не изгорят

# 203
  • Мнения: 3 036
Аз правя следната закуска:
От хляба режа две филии,като в долната част не ги разделям т.е. не срязвам до долу.
Отрязвам едно тънко парче кашкавал и го слагам между двете филии.
Наръсвам със самардала(тази меродия я знаят към Ст.Загора)
В една купичка разбивам 1 яйце,в друга брашно  и в трета прясно мляко и последователно топя - все едно панирам.
Пържи се в силно сгорещена мазнина.
Тази рецепта я гледах в Бон Апети.

# 204
  • Мнения: 2 829
мале,ябълковите бухтички  са страхотни  bouquet

# 205
  • Мнения: 210
Моята дъщеря беше и си остана много злоядо човече и затова често й правих мини палачинки.Тестото включва яйца,брашно,вода,сода бикарбонат.Сместта трябва да е по гъста,но и добре да се стича от лъжицата,,но не по рудка от боза.Загребваш от сместта с лъжицата и правиш различни формички в сгорещеното олио-кръгчета ,кошнички,числа,букви,рибки и каквото ти хрумне.Сервираш ги с пудра захар ,мед или сладко по желание.

# 206
# 207

Общи условия

Активация на акаунт