Закуски

  • 165 697
  • 207
  •   1
Отговори
# 75
  • Den Haag
  • Мнения: 1 845
Момичета ето ви и моята МЪРЗЕЛИВА ПАЛАЧИНКА

500 прясно мляко
4 яйца
7 лъжици брашно
2 ванилии
60гр.масло

Маслото се разтопява в тавата.Разбиваме яйцата, млякото, брашното и ванилията.Изсипваме в тавата и печем в умерена фурна.
Дано да ви хареса.Аз я обичам със сладко от горски ягодки #Crazy

# 76
  • Мнения: 221
...Oshte edna dovolna ot murzelivkite Simple Smile)) Ujasno sa vkusni !
 Laughing

# 77
  • Мнения: 1 232
Цитат на: Honda
Дивиана, получаваш една ОГРОМНА виртуална целувка за тия Милинки. В събота ги стъкнах и мъжо си облиза ръцете. Цял ден ме благославяше, че ходи и букет ми купува Heart Eyes  Heart Eyes  Grinning Станаха точно така, както си ги спомнях от Б-я.
м да-а-а калоферските милинки са един път Grinning

# 78
  • Den Haag
  • Мнения: 1 845
Хей, наистина всичко мързеливко е вкусно ще пробвам и другите мързеливи вкусотийки текат ми лигите докато ги четох  Stuck Out Tongue Winking Eye

# 79
  • Мнения: 373
Мили момичета , не мога да не се похваля с днешната си находка за закуска!

Тиганици
------------------------
250 гр сирене
4 яйца
3 препълнени лъжици брашно
1/2 к л бакпулвер (нямам сода)
Всичко се разбърква набързо на ръка. Оставя се да отпочине за около 30 мин. Гребе се от тестото със супена лъжица и се пърже в сгорещено олио. Горещи се ръсят с пудра захар. Могат да се поднесат и намазани с мед!!!


Стават много бързо, а вкусът им МММММММММММММММ Stuck Out Tongue . Много леки на вкус...е за калории днес няма да говорим Stuck Out Tongue  Wink

# 80
  • Бу-у-урга-а-ас
  • Мнения: 2 712
Пържени филийки с кисело мляко

1/2 кофичка от кисело мляко се разбърква с 1/2 ч.л. сода бикарбонат и 4 или 5 яйца.
Топят се филйките и добре накиснати се пържат в нагорещеното олио.
Стават доста мазнички, но така е с всички пържени закуски  #Puppy dog . Дано ви харесат.

# 81
  • Мнения: 496
Момичета,
Много хубави рецепти сте написали. Специални аплодисменти за вкусотиите на Дивиана.
Преди седмица намерих една стара рецепта за мекици в хладилник - майка ми ги правеше едно време. Веднага замесих тестото и се получиха превъзходни. Хубавото е, че тестото може да издържи до 1 седмица в хладилник - вадиш, пържиш, прибираш остатъка, то пак си бухва. Давам 1/3 от оригиналната рецепта, защото ние сме само 3-ма за момента и цялата доза ще ни дойде много.

1 яйце
1/3 кофичка кисело мляко
1/3 кофичка прясно мляко
1 с.л. олио
1/3 ч.л. сол
1/3 ч.л. сода
1/3 кубче прясна мая
брашно около 400 г.

Разбивате яйцето с киселото мляко, добавяте олиото. В друг съд - маята със затопленото прясно мляко и отделно разбърквате брашното със солта и содата. Към първата смес прибавяте втората, после и третата. Месите, но не много продължително. Взимате найлонов плик (около 20 х40 см), намазвате го с олио отвътре, слагате тестото, връзвате и мушвате в хладилник. Пържите в сгорещена мазнина. Обръщат се по няколко пъти, защото ако ги оставите да се изпържат първо от едната страна, а после от другата, нещо не се получавало  Grinning  Много е старо тефтерчето и вече не се чете.  Wink Надявам се да ви харесат

# 82
  • Мнения: 1 417
Ами вие всичко, което аз правя сте го написали, остава ми само да пробвам нещо ново! Искам да ви кажа, че мързеливките - /само че аз им нарждам отгоре и колбасчета и топено сирене или от тези на листчетата/, мързеливата баница и кифличките са най-одобряваните ми творения за закуска!

# 83
  • Мнения: 496
Цитат на: mi6i
аз им нарждам отгоре и колбасчета и топено сирене или от тези на листчетата

Mi6i,
Страхотна идея! Следващата събота ще опитам така.  Simple Smile

# 84
  • Мнения: 4 390
Цитат на: Honda
Дивиана, получаваш една ОГРОМНА виртуална целувка за тия Милинки. В събота ги стъкнах и мъжо си облиза ръцете. Цял ден ме благославяше, че ходи и букет ми купува Heart Eyes  Heart Eyes  Grinning Станаха точно така, както си ги спомнях от Б-я.


От теб или от мъжо е ОГРОМНАТА целувка не разбрах? Twisted Evil
Питам,  не за друго, ами да знам на кого да благодаря персонално. Wink
Радвам се, че са ви харесали. Grinning

Сeга направи тиганиците, дето ги е дала Долче Вита. Гарантирам, че много ще ви се усладят.
Аз мисля също давах тази рецепта по-назад в темата.
Стават страхотни.
Ето ги на снимка.

# 85
  • Мнения: 4 390
Цитат на: DolceVita
Мили момичета , не мога да не се похваля с днешната си находка за закуска!

Тиганици
------------------------
250 гр сирене
4 яйца
3 препълнени лъжици брашно
1/2 к л бакпулвер (нямам сода)
Всичко се разбърква набързо на ръка. Оставя се да отпочине за около 30 мин. Гребе се от тестото със супена лъжица и се пърже в сгорещено олио. Горещи се ръсят с пудра захар. Могат да се поднесат и намазани с мед!!!

Стават много бързо, а вкусът им МММММММММММММММ Stuck Out Tongue . Много леки на вкус...е за калории днес няма да говорим Stuck Out Tongue  Wink



Следващият път, ако искаш пробвай тези

Ябълкови бухтички

Разбиват се 3 яйца, прибавя се брашно, колкото е необходимо, до получаване на твърдо тесто. Налива се прясно мляко, докато консистенцията стане като пюре. Прибавят се 4-5 обелени ябълки, настъргани и леко изстискани заедно с 1 каф.лъж. канела или 1 ванилия. Разбърква се сместта и се пуска от нея с лъжица в силно сгорещена мазнина. Пържат се до златисто и още топлички се поръсват с пудра захар.
Стават бързо и са много вкусни.

# 86
  • София
  • Мнения: 4 423
Цитат на: mimi flax
Момичета,
Много хубави рецепти сте написали. Специални аплодисменти за вкусотиите на Дивиана.
Преди седмица намерих една стара рецепта за мекици в хладилник - майка ми ги правеше едно време. Веднага замесих тестото и се получиха превъзходни. Хубавото е, че тестото може да издържи до 1 седмица в хладилник - вадиш, пържиш, прибираш остатъка, то пак си бухва. Давам 1/3 от оригиналната рецепта, защото ние сме само 3-ма за момента и цялата доза ще ни дойде много.

1 яйце
1/3 кофичка кисело мляко
1/3 кофичка прясно мляко
1 с.л. олио
1/3 ч.л. сол
1/3 ч.л. сода
1/3 кубче прясна мая
брашно около 400 г.

Разбивате яйцето с киселото мляко, добавяте олиото. В друг съд - маята със затопленото прясно мляко и отделно разбърквате брашното със солта и содата. Към първата смес прибавяте втората, после и третата. Месите, но не много продължително. Взимате найлонов плик (около 20 х40 см), намазвате го с олио отвътре, слагате тестото, връзвате и мушвате в хладилник. Пържите в сгорещена мазнина. Обръщат се по няколко пъти, защото ако ги оставите да се изпържат първо от едната страна, а после от другата, нещо не се получавало  Grinning  Много е старо тефтерчето и вече не се чете.  Wink Надявам се да ви харесат
:Моля те ,може ли да ми ги кажеш по грамове а не на третини Embarassed

# 87
  • Мнения: 496
Буболинка,
Ще се опитам да ги превърна в грамове, но не знам дали рецептата няма да "пострада"  Embarassed

1 яйце
150 г кисело мляко
150 мл прясно мляко
1 с.л. олио
1-2 г сол
1-2 г сода
14 г прясна мая (моето кубче 42 г и е на една турска фирма)
брашно около 400 г.

Дано да се получи! Очаквам да ми пишеш дали са ти харесали, защото наистина са превъзходни. Аз като ги вадя ги слагам върху домакинска хартия, която да попие излишната мазнина. Все пак се грижа за добрата форма на мишлето и тати  Wink

# 88
  • Мнения: 6 472
Момичета, днес и аз направих тиганиците на Долче Вита! СТРАХОТНИ СА!!!! Много лесни и наистина невероятно вкусни Grinning

# 89
  • Den Haag
  • Мнения: 1 845
Мили момичета , не мога да не се похваля с днешната си находка за закуска!

Тиганици
------------------------
250 гр сирене
4 яйца
3 препълнени лъжици брашно
1/2 к л бакпулвер (нямам сода)
Всичко се разбърква набързо на ръка. Оставя се да отпочине за около 30 мин. Гребе се от тестото със супена лъжица и се пърже в сгорещено олио. Горещи се ръсят с пудра захар. Могат да се поднесат и намазани с мед!!!


Стават много бързо, а вкусът им МММММММММММММММ Stuck Out Tongue . Много леки на вкус...е за калории днес няма да говорим Stuck Out Tongue  Wink


Искам да попитам в колко мазнина да ги пържа тиганичките, като бухтите в обилно количество ли?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт