Авокадо

  • 13 254
  • 55
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 119
искам само да подчертая , че най-важното не са количеството на отделните съставки за дресинга, а качеството им.
зехтин - екстра върджин !!!
лимонов сок - прясно изцеден !!!

# 31
  • Мнения: 27 524
всички обичаме авокадо, но се ограничаваме заради мазнините, които съдържа.

Няма за какво да се ограничавате, то е мазно, но супер полезно и не съдържа никакви вредни мазнини. Подобно на зехтина, може да се яде без проблем в големи количества и носи само ползи и никакви вреди  Peace

# 32
  • Paradise
  • Мнения: 3 103
вчера купих от Била - 1,29 бройката;
купувала съм от Хит-а и от Т-маркет;
вкусно е, поне на нас вкъщи ни харесва. Аз правя сос Гуакамоле често и е перфектният дресинг за Начос чипс (царевична тортийа) или пилешки буритос

# 33
  • NY
  • Мнения: 209
Вкусно е! Полезно е!.......има доста калории, но на кой му пука  Heart Eyes

Аз го обичам на Гуакамоле ,не го ям с чипс, а с вилица  Simple Smile

правя го така

1,2,3 бр. авокадо намачкано с вилица
1,2 домата ситно нарязани
стрък кориандър( листата) ,или още се нарича силантро
сок от лайм, или лемон ( повечко)
лук, ситно накълцан
може и маруля ситно нарязана
сол
малко лют сос ( аз минавам без него)
понякога слагам и нарязана печена чушка

става върхотека  Simple Smile



# 34
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Най-лесно е да го разбъркате хубаво с крема сирене (равни количества), сол и лимон. Ще си оближите пръстите.

# 35
  • Мнения: 27 524
2 плода от авокадо, 2 средно големи домата, 4-5 скилидки чесън, сол, лимонов сок и зехтин на вкус.
Начин на приготвяне: авокадото се пасира и се прибавят ситно нарязаните домати, последвани от скълцания чесън и подправките по желание.

# 36
  • Мнения: 2 926
Не обичам авокадо - с подправки, лимони, с нищо...всякак ми е отврат!

# 37
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 367
Добре де, а с този сос Гуакамоле заливате чипса ли ? Или си топите чипса в него ?


2 плода от авокадо, 2 средно големи домата, 4-5 скилидки чесън, сол, лимонов сок и зехтин на вкус.
Начин на приготвяне: авокадото се пасира и се прибавят ситно нарязаните домати, последвани от скълцания чесън и подправките по желание.


Блонди това сос Гуакамоле ли е ? Може ли да се използва като сос за салата ?

# 38
  • Мнения: 27 524
Не, това е просто салата с домати и чесън.
Ето сосът:
Гуакамоле
(Мексиканска рецепта)
Сосът "Гуакамоле" е най-известното в света ястие с авокадо.
Продукти: 2 плода от авокадо, 3 ч.л. пресен лимонов сок, 1 средно голям ситно нарязан домат, 1 ч.л. сол, 1 с.л. ситно нарязан кориандър или магданоз, ситно нарязани пресни люти чушки на вкус.
Начин на приготвяне: авокадото се разкашква с вилица на крем и се разбърква добре с останалите продукти, докато се получи сос. Топи се с царевична тортила.

Има и такъв вариант:
Цитрусова салата с авокадо

Продукти за 6 порции:
1 авокадо, 4 портокала, 4 грейпфрута, 2 с.л. мед, 2 с.л. ябълков или друг плодов оцет (може да се замени с лимонов сок).
Начин на приготвяне: Обелете и нарежете портокалите и грейпфрутите на кубчета. Разбъркайте ги с оцета и меда. Украсете ги с нарязано авокадо отгоре.

# 39
  • Мнения: 27 524
Дони, покрай твоята тема съвсем откачих по авокадото, хапвам всяка вечер по половин  Crazy
Ето как открих, че най-много ми харесва - издълбавам цялата месеста част от разрязаното на половинки авокадо, размачквам го с вилица, прибавям 2 скилидки чесън, черен пипер, сол, сока на половин лимон и копър (от всичко по много, авокадото поглъща добре и ако е малко се губят). Хубаво разбърквам и връщам сместта в половинките. Става ефектно и за гости и е ужасно вкусно  Hug

# 40
  • София
  • Мнения: 974
Брех да му се не види newsm78 амбицирахте ме и аз да го пробвам Grinning

Само да попитам в рецептите за салати, където е на парчета издълбавате ли го или се бели и след това режете на парчета newsm78

# 41
  • Мнения: 27 524
О, бели се, кората изобщо не става за ядене.

# 42
# 43
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Може и да се издълбае, после да се нареже сърцевината на парчета. Когато е меко, доста лесно се издълбава с лъжичка. Реже се на две плода, костилката сама пада, и се издълбава до кората. Между кората и меката част има някакъв естествен по-мек слой - докато пъхна лъжичката и сърцевината сама излиза - цяла. Най-много да я счупя на 2, ако не внимавам. Ако ще сервираш напълнено в кората, намажи я и нея от вътрешната страна със сок от лимон.

Последна редакция: пт, 16 фев 2007, 14:08 от М_е_г_и

# 44
  • Мнения: 4 138
значи, имам обяснение за тези на които не е харесало. просто не е било зряло. сравних  два вида авокадо, тоест два сорта. единият е с по продьлговата форма, другият е почти с крьгла форма. мисля че крьглите са израелски и не сьм виждала в бг. те определено узряват по добре, без да потьмняват. зрялото авокадо се познава по нельскавата повьрхност, трябва да е матово. всякакви наранявания водят до загниването му, тоест месото потьмнява и губи вкусьт си. аз като купувам авокадо го слагам в пазарската чанта все едно са яйца, много е 4увствително на натиск. купувала сьм от билла и винаги преди да узрее започва да гние Sickсега купих от хит/не е толкова трагично положението. иначе вкусьт е леко орехов, идеално се сьчетава с ядки, чесьн майонеза и риба. става и фантастична студена супа сьс крутони и пиниеви ядки bowuuама се добавя сметанка и прясно мляко, което разбира се е меко казано антидиетично hahaha

Общи условия

Активация на акаунт