Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 78 (м. март)

  • 30 117
  • 1 216
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 12 784
Висока КЗ по-рядко се усеща, като че ли. Виж като вземе да пада рязко, това няма как да го пропуснеш... независимо дали е паднала много или не, просто рязката промяна се усеща. Но на високата това е коварното че не е да те боли нещо или от сорта, примерно кръвното ако вдигнеш все ще те заболи главата, примерно, пак ще усетиш че става нещо.

# 46
  • Мнения: 31 710
Курабийките станаха уникални.
Скоро пак ще си правя, ама малко повече ги препекох, а не трябваше.
Другия път ще внимавам.

# 47
  • Мнения: 71
От къде може да се намери надеждна информация за гликемичния индекс на плодовете и зеленчиците? Пуснах търсене в гугъл, но във всички резултати стойностите са различни, между някои разликата е в пъти за една и съща храна- например за моркова варира м/у 35 и 92, в едната статия на 1ва стр. пише 47, има шокиращо разминаване в данните. Моля да ме посъветвате кой източник считате за надежден от опит.

# 48
  • Мнения: 746
Ех, че красоти. Море, високи, сини и заснежени планини🇧🇬
С търсачката дали ще открия тези гризини и аз да ги спретна😃
Аз започнах в къщи да им поднасям все такива здравословни десерти  засега никой не мрънка. А ако се. Магазина е там 😂
Ох броя дните до 30ти 🇧🇬

# 49
  • Мнения: 771
Dara, виж тук прехвърлиха рецептата, мисля че е на BFF # 525 https://m.bg-mamma.com/?topic=675266.525

# 50
  • Мнения: 746
Dara, виж тук прехвърлиха рецептата, мисля че е на BFF # 525 https://m.bg-mamma.com/?topic=675266.525

Много ти благодаря ❤

# 51
  • Мнения: 4 156
Тези соленки изглеждат много вкусни и лесни. Ще ги направя. Преди 2 дена направих подобни, но с чедър сирене и станаха кисели. С моцарела би трябвало да е по-добре, че в момента нямам друг кашкавал.

kikithealien, погледни този сайт https://glycemicindex.com/. В началото се водих по него, но после започнах да измервам кръвната захар след ядене и видях кои храни ми я вдигат. След това се оказа, че насоките в тази тема са много добри, за да може да се поддържа ниска кръвна захар и не ги проверявам толкова стриктно.
Морковите имат различен гликемичен индекс в зависимост дали са сурови или готвени.

Трябват ми рецепти с кокосово брашно, че имам няколко пакета и пробвах да направя сладки, но нищо не се получи. Станаха супер сухи и неприятни на вкус, а аз обичам кокос.

Гледах етикетите на различни шоколади. По-неизвестните марки с 70% какао бяха с 15-20 гр. захар на 100 гр. В Lindt-овете тя беше 35-45гр. Мисля да взема един шоколад за офиса и да ям по 1-2 парчета, когато много ми се прияде сладко.

Последен въпрос. Според вас мога ли да си навреда ако взимам по една супена лъжица от овесени фибри от Роси'с пюре? В събота ходих и взех някои неща, за да ги пробвам. Не ми харесаха и не бих взела отново. Но тези фибри изглеждат интересни, стига да не блокирам някое лекарство или да си навредя на черния дроб.

# 52
  • Мнения: 31 710
Ето моите кокоски
Някои ги правеха и им харесаха



Другия път ще бъде само с кокосово брашно, защото много ми деряха гърлото стърготините.

На линд ползвам почти само 90 %

# 53
  • Мнения: 27 547
Аз съм на фаст. Реших да измеря КЗ и😆:

Чувствам се чудесно, но не очаквах такава стойност.🤭
Stryper, ако наистина можеш да се ограничиш до 1-2 парчета шоколад, не са лоши и лидълските тъмни шоколади с цели бадеми или лешници- 34,4 грама вгх/100 грама. Шоколадът е разделен на 6 реда по 4 квадратчета, т.е. в едно квадратче има около 1,4-1,5 грама вгх.
Елора, хрупкави ли се получават или меки?

# 54
  • Мнения: X
Долче, при такава стойност на КЗ аз умирам- световъртеж и слабост изпитвам.
На теб как ти понася?
Аз днес съм на фаст, че вчера не успях. 43-44 часа съм замислила да направя. Обаче зъзна сякаш съм на минусови температури, а ММ по тениска се разхожда. С поло съм и не знам как ще си облека пижамата... Scream

# 55
  • Мнения: 4 156
dolce, поздравления! Много добър резултат, а и щом се чувстваш добре си е супер.
Мога да се огранича с 1-2 парчета шоколад ако е с висок процент какао, тъй като не ми харесва.
По-нагоре някой питаше дали се усеща високата кръвна захар. Аз си я усещам. Ако е над 8 почват да ми бучат ушите. Ако е между 6.5 и 8 се чувствам зле. Уморявам се по-лесно и не съм концентрирана. В такива случаи взимам цейлонска канела, за да се оправя по-бързо.

# 56
  • Мнения: 12 784
Нани, добре адаптиран човек в дълбока кетоза може да си кара и с под 3 и да му е добре пак, не е норма и за всеки, но е напълно възможно.
Ако спадне до толкова набързо от по-нормални стойности и човек не е в кетоза вече си е проблем, като нищо ще  пририташ.
Иначе е нормално да ти е студено по време на фаста, там май при всеки различно време отнема ама почти при всеки го има това. При мен за денонощие не, ама точно веднъж пробвах по-дълго и на втория ден ми беше толкова студено че на третия бях цялата схваната, защото не можех да се отпусна от студ. А като изключим това, го понесох много добре и други проблеми май не помня да съм имала.

# 57
  • Мнения: 27 547
Нани, чудесно се чувствам.🙂 Иначе през последните няколко дни на моменти и при мен има зъзнене- къде реално, къде само аз си го чувствам.😁 Най-много след пиене на вода, затова гледам по-често да пия чай или кафе. Смуча и кристалчета хималайска сол- помага доста, ако се появи чувство на глад. В кафето понякога добавям по малко цейлонска канела.
Абсолютно съм съгласна с Натка, КЗ като моята сега не е норма за всеки. То и при мен не е такава постоянно, все пак КЗ е динамично нещо и се влияе от доста неща. Много е важно какво са обстоятелствата. А и имам още немалко кг за сваляне, тренинг с фастовете и това сигурно също помага. Човек с малко мазнини и излишни кг е нормално по-бързо да стига до мастните запаси по време на фаст. Ползи от фаста си има и при КЗ над 4, даже 5, и според мен няма смисъл човек да се мъчи по време на фаст. Сега, то е ясно, че не може всеки път да е като песен и човек да забравя, че е на фаст, но не е нужно и чак мъчение да е.😃
Аз понякога при висока КЗ съм усещала мозъчна мъгла, сънливост, умора...Но не знам дали е било от КЗ или по-скоро от по-висок инсулин...Само КЗ може да се измери вкъщи...🤔
Stryper, харесвам много шоколадите 70% и 85% с марките на Лидъл и Кауфланд.🙂

# 58
  • Мнения: X
Моята КЗ и то когато съм била в кетоза, е падала до 3.3-3.7, но си спомням колко зле се чувствах. Беше в началото на моя кетозен период. Долче има дълъг стаж с фастове и може да е ОК.
По повод схващанията- днес мислех, че ще умра. Чистя си аз и се навеждам да взема по-голям боклук от пода, но сядам на пейката и правя странно движение между масата и пейката. Така защипах нещо на врата, че ми стана лошо от болка. Та днес дали от фаст, дали от защипан нерв, и аз ходя с главоболие.
Stryper, едно време си правех една отвара за отслабване- запарка от джинджифил и канела. Не знам за КЗ дали падаше, но бях събрала границите. Тогава също имах адско главоболие, но може би съм прекалявала с количеството канела. Наблюдаваш ли спад на КЗ след приема на цейлонска канела?
Браво, Долче! Моля те, внимавай само с тези стойности! Експериментът върви чудесно значи. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 59
  • Мнения: 31 710
Долче, зависи как ги пека. В случая са хрупкави.
Дано другия път ги докарам до мекички.
И майка така ми дудне. Вика "ееее,пак ги прегори"
Не че са прегорели, не са по-нейния стандарт.

Обаче и с моцарела бих опитала.
Аз кашкавала го сложих в камерата да постегне, че да ми е  по-лесно стърженето.

Общи условия

Активация на акаунт