Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 76 (м. декември и м. януари)

  • 51 720
  • 1 930
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: X
Тайси, много си потайна и се усеща липсата ти. Винаги успяваш да ни развеселиш и усмихнеш! (:
Алабаш не съм пробвала и аз, но ме заинтригувахте. Сякаш и на салата става да се направи?
Свекърва ми донесе пред две седмици от нейната туршия с моркови, чушки, чесън и карфиол и от печените кисели чушки. Няма такава наслада, съчетана с нещо месно в зимните дни. Днес си хапнах от сармите с кисело мляко. Утре мисля да направя лаврак за Никулден. Така и не се научих да ям шаран...
Бриа, да оздравяваш бързо! Аз също вземам сауна напоследък.  При болно гърло дори всеки ден докато не се оправя.
Елораааа, къде си се покрила днес? Звучеше много минорно... Sad
Дара, направи пилешки късчета с гъби, сметана, бяло вино и пармезан за разнообразие. Но не знам дали мъниците ще го ядат.
Данилу, аз също взех тиквички днес, но съм замислила да ги направя с патладжан, моркови, чушка, чесън, соев сос и тарияки като гарнитура за рибата утре, но става и за пилешко.
Хубава идея за руска салата.... Много ми се прияде, но ми е най-вкусна като някой друг я прави. Grinning

# 61
  • Мнения: 774
Артемис💐
Много ти благодаря.
Май е същото но тук го виждам само в бял цвят.
Да и аз така процедирам с храните .  Те ядат всичко и хляб, аз обаче не. Изкушаваме когато е прясно изпечен. Правя им хляба аз на хлебопекарната. Не купувам готов. Когато е прясно изпечен и съм край машината мога да припадна от аромата на топъл хляб😂
nani Много яка рецепта. Незнам как се прови ще скролна в нета ❤
Гъби не им давам. Малки са още ми каза лл 😃

# 62
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 776
Тук има и бял и червен алабаш. Много го обичам, но не съм знаела, че е алабаш.Тук му викат зеле-ряпа. Суров го ям. Моят дзвер не яде.
Нани, аз тиквичките и попарени ги ям, но за да накарам и дзвер да хапне, или под формата на спагети, или на грил.
Идеята за късчета, ама не пиле, с гъби в чудна . Имам сушени гъби porcini.
Абе трябва да се стегна и да започна да готвя.

# 63
  • Мнения: 14 966
Аз па го варя и все твърд остава. Като го режа на кубчета, хрупа, знаете картоф как става мек.
Долче, ще търся пак в Лидъл, лошото е, че не ми е сгоден нито един магазин и рядко ходя. Особено в студа сега, хич не съм пъргавелник.
Мм пък, откакто спря цигарите, нищо не му харесва от моите манджи, само супите. Все му люто, горчиво, солено. Ама съм го оставила да прави кот ще, да си купува кренвирши, като толкова знае да мърмори. Ей го, тая вечер донесъл кайма за кюфтаци, все от един хубав месарски вземаме, не били същите. А дЪрво нечегарено, м? ☹️

# 64
  • Мнения: 27 665
Тайс, главите от целина омекват. Ако харесваш целината.🙂 А коренът от магданоз докарва много на картоф (според мен повече от алабаша). Но...опаковка от 300 грама последно в близкия Кауфланд струваше нещо между 3,99 лв и 5,99 лв.😡 А някъде в началото на годината в Лидъл беше по 3-3,50 лв/кг. По едно време даже (седмици преди изчезването му) беше намален на 2 лв, 1,50 лв, 0,80 лв за килограм...Ако знаех, щях да взема повече и да сложа във фризера.🙂
И на "пържени картофки" беше супер.

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 08:00 от dolce miele

# 65
  • Мнения: 14 966
Долче, и целината нещо я намразих, в началото на режима си правех пюре, ама нещо се предобрих с този силен вкус. Сега само селъри хрупам. Аз вземам пащърнак, него слагам в супите. Ароматен е. Фен съм на корените от магданоз и аз, но явно още не им е сезонът. И аз от лидъл вземах доста, универсален, прекрасен вкус за всички наши ястия ❤️

# 66
  • Мнения: 27 665
Вярно, сега се сещам, че си показвала и ти снимки на манджи с корен от магданоз.😃 Чуден беше, жалко че за кратко го имаше в Лидъл. Този в Кауфланд го има и сега, но му искат цена като за бяло злато...😬

# 67
  • Мнения: 774
Боже аз за 1ви път от вас чувам за корен от магданоз. Тука само магданоз има или поне аз не съм виждала другото. Това бялото точно на пащърнак ми заприлича Долче   аз го ползвах много за пюретата . Сега слагам в супата от него заедно с моркови .

# 68
  • Мнения: 27 665
Дара, коренът от магданоз всъщност прилича визуално много на пащърнак, просто не сладни толкова.🙂 Аз тази година около пролетта го видях и опитах, иначе преди това все го бях чела само по рецепти и не знаех как точно изглежда.😅

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 16:32 от dolce miele

# 69
  • Мнения: 4 182
Много са ми странни вкусовете на ряпа Дайкон и пащърнак. Дали няма да стане руска салта с тиквички вместо картофи?
Тези корени от моркови не са ли самите моркови?
Каква мазнина слагате в майонезата? Със зехтин става много тежка  и мазна.
Днес изядох всичко, което имаше в хладилника и беше по режима. Не знам какво ми става, но не можех да се наям. Май наваксвам от неяденето в болницата и се плаша да не кача много. В момента ям сушени домати с моцарела.
Правих гофрета с моцарела, овесени трици и 2 яйца. Не стана вкусна. Липсваха подправки.

# 70
  • Мнения: 27 665
Stryper, корени от магданоз обсъждаме, не от моркови.😉 За руската салата с тиквички- можеш да пробваш дали ще ти хареса. С броколи също съм пробвала руска салата. Аз обичам майонезата със зехтин, но може да се направи майонеза и с масло, с обезмирисено кокосово масло, предполагам и с мас ще стане😅- но това вече е до вкус. Други видове мазнина не поддържам вкъщи (изключвам слънчогледовото олио- другите вкъщи го консумират).
Допълвам- предполагам, че би се получила много вкусна майонеза с мазнина от печено пиле с кожа.😋 Аз понякога готвя с такава мазнина.

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 16:33 от dolce miele

# 71
  • Мнения: 13 063
Боже аз за 1ви път от вас чувам за корен от магданоз. Тука само магданоз има или поне аз не съм виждала другото. Това бялото точно на пащърнак ми заприлича Долче   аз го ползвах много за пюретата . Сега слагам в супата от него заедно с моркови .
Магданозът е повече от един вид. Някои сортове растат основно на зелено - стъбла и листа, а други правят такъв по-обемен  корен. Зеленото определено е по-популярно, корените се намират на по-малко места и в по-ограничено време от годината.
Също както целина и селъри - то уж е все целина, но едното повече расте на дръжки, а другото е с по-тънки стъбла но пък прави голям корен и основно в определено време от годината се намира.
Всякакви такива корени и аз много ги тача в супи. Докато имах възможност на предишното място където живеех, си купувах количества корен целина и пащърнак когато са най-хубави и най-евтини, кълцах като невидяла на кубчета и замразявах, да слагам в супите после дълго време. То по една шепа да сложа от всяко, пак е достатъчно цяла тенджера да стане много вкусна супа. Фризерът определено много ми липсва, улесняваше ми готвенето и храненето в доста аспекти.

# 72
  • Мнения: 4 182
Долче, благодаря за идеята. Ще пробвам с мазнина от печено пиле.

Честит имен ден на всички, които празнуват днес! Да сте здрави, щастливи, много обичани и успешни!

Днес нямахме вода и я чакам да я пуснат, че има доста неща за миене.
natka, може ли да си вземеш фризер? Има малки по 100-на литра.
Аз напълних моят с прясно мляко, плодове и кашкавал и няма място за зеленчуци. Нищо от него не ям напоследък...

# 73
  • Мнения: 31 942
Нани, добре съм. Просто от телефона съм обрана и кратка Grinning

# 74
  • Мнения: 165
Долче , благодаря, че попита! Тук съм си, всеки ден ви чета, но не пиша. От началото на месеца не съм много стриктна с режима обаче Sad нещо и на мен не ми е добре, нямам никаква сила, и на мен ми се вие често свят и аз май трябва да пусна някаква изследвания...
Хубав да е денят ви на всички и стиснати палчета за Елора всичко да е наред!

Общи условия

Активация на акаунт