За мързеливия щрудел е моя вината, извинете ме.
Рецептата е стара и тогава мерките бяха само 2 : чаша за чай и чаша за кафе, които бяха с еднакъв стандартен обем във всички къщи. За 50 години най-голяма еволюция (май) имат точно чашите. И моята чаша за кафе е по-голяма от чашата за чай, която е 150 мл.
Ще пиша вече рецептите в милилитри.
От друга страна и мислеХ, че всички (вече) са имали неприятности с кокосово брашно. То е силно хидроскопично и се слага малко. Аз слагам по 2-3 лъжици, но много неща отидоха на боклука докато открия/разбера как да използвам това брашно.
Идеално е за масленки и други сухи и ронливи произведения.
А стандартната/базовата рецепта на щрудела е : 1 чаша брашно, 1 чаша грис, 1 чаша захар и 1 килограм ябълки, 3 реда суха смес и два реда ябълки , масло отгоре. След това има подробности и добавки (орехи) в някои рецепти.
В английската версия е овесени ядки вместо грис.