Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 907 788
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 365
                                                                                            "Тричава палачинка"
                                                                                                    /варианти/
Солена:За тестото: 2с.л. овесени тр.,1с.л. пшенични, 1 яйце , 1с.л. кисело мляко, щипка чубрица и леко посоляване. Пече се на тефлоновия тиган.
Още топла се намазва обилно с извара ,овкусена с шарена сол и се навива.
Сладка:Същото тесто /без чубрица/,което се ароматизира с канела.След изпичането се намазва и навива с извара,която е подсладена и ароматизирана с канела, ванилия или конячна есенция.

# 91
  • Мнения: 365
            Чушки бюрек
Чушките се изпичат и обелват.Във всяка се слага извара /според големината на чушката и по една чаена лъжичка ситно рязан пресен лук и магданоз,овкусени с пикантина или други подправки според вкуса. Може да се сложи пресен босилек или копър .чушките се нареждат плътно в тавичка с вода и леко се запичат.заливат се със смес от 3 яйца ,2с.л.кисело млякои малко извара и се пекат до зачевяване.

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 02:25 от ЗлаВещица

# 92
  • Варна
  • Мнения: 2 732
Тричава ПИЦА

Понеже вече много си я мечтаех тая пица, си направих експеримент в домашни условия да я докарам по дюкански.

Първо, в незалепващ тиган запекох пилешка шунка на парченца. Изсипах ги в чиния.
В смесен период е възможно да се запекат кръгчета пиперка (чушка), гъби, доматче.
С компонентите за тричава палачинка направих блат: едно яйце, 2 с.л. овесени трици и 1 с.л. пшенични трици, малко сол, свежо сирене колкото кибритена кутия (ако няма да си позволим кашкавал). Обърнах го да се запече от двете страни, пак в незалепващия тиган. Когато беше почти готов, намазах лекичко с доматено пюре и мацнах половин ч.л. горчица. Отгоре наредих шунката. Добавих си лук нарязан на ситно, защото така ми скимна, и се оказа добра идея. Сега, ако леко се отпуснем, може да се настърже мънинко обезмаслен кашкавал за разкош и да се остави да се разтопи отгоре.

До голяма степен се приближих до спомените си за истинска пица!

За да бъде изцяло режимна рецептата би трябвало да се направи без сирене и кашкавал. С тях е подходяща за трета фаза.


Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 02:26 от ЗлаВещица

# 93
  • София
  • Мнения: 3 090

Хрупкави пикантни пилешки крилца

Време за подготовка:10мин   
Време за приготвяне:20мин
За 2 порции

Продукти:
*По 3 пилешки крилца за порция или 6 броя
*1 малка чашка соев сос
*1 намачкана скилидка чесън
*1 с.л. подправка за пиле
*4 кафени лъжички от пет аромата(анасон ,карамфил,черен пипер,канела,копър)
*1 кафена л. нарязан на ситно джинджифил

Всички продукти се смесват в стъклена купа и се овалват крилцата.Престояват 2-3 ч.,като се разбъркват няколко пъти.Слагат се в тавичка или се запичат на грил по 5-10 мин. от всяка страна.

# 94
  • Мнения: 980
Броколи...леко ги подварявам, омесвам ги с малко пуешко филенце, посъсвам ги със сиренце...и ги запичам колкото да се разтопи сиренето !!Ако намерите нискомаслен кашкавал, може да прибавете от него към сиренето ...става още по !!! 

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 02:28 от ЗлаВещица

# 95
  • Провинция
  • Мнения: 313

Пуешки рулца

Време за подготовка:15мин   
Време за приготвяне:30мин
За 4 порции


Продукти:
•   4 парчета пуешко филе по 100 гр.
•   4 с.л. горчица
•   4 парчета шарено говеждо месо (може да се направи и с кайма)
•   подправки(магданоз,босилек,чубрица)
•   сол,черен пипер

Загряваме фурната до 180˚.През това време взимаме 1 парче пуешко разстиламе го върху парче алуминиево фолио и го намазваме с горчица,отгоре разстиламе шареното месо или каймата.Поръсваме с подправките,солта и черния пипер.Навиваме на руло.Правим и останалите и слагаме във фурната.Печем 30 мин.

# 96
  • Мнения: 179
Салата от риба тон
1 консерва риба тон /в случая ползвах с лимон и черен пипер, но на мен ми стана люто/
малко извара
едно сварено яйце
магданоз /доста, обожавам го/
 и това е!
Даже не успях да го изям, за вечеря дойде ми много!


Дайте идеи за приготвяне на хек филе, че за утре вечер ще приготвям такава риба?!А съм на на първа фаза?

# 97
  • Мнения: 5 873
Гювече със сирене  и кашкавал Grinning




Дъното и стените на гювечето се намазват с няколко капки мазнина. Един домат се нарязва на тънки кръгчета и, които се "залепват" върху стените. Кашкавалът се нарязва на тънки парчета, дълги колкото стените на гювечето и се поставя върху доматите. Слага се още един ред домати. В образувалото се гнездо се натрошава сирене. Налива се малко вода - максимум до 1/4 от гювечето и се счупва едно яйце.  Жълтъкът се пробива леко с остър нож и се пече в микровълновата на средна степен 5 минути.

Да ви е сладко. Hug




Рецептата е от тук  http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=719.msg28384#msg28384


Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 02:30 от ЗлаВещица

# 98
  • София
  • Мнения: 3 090
ПЪЛНЕНИ ТИКВИЧКИ

3 средно големи тиквички се остъргват и нарязват напречно на 2-3 парчета, в зависимост от дължината им. Издълбават се и леко се посоляват. напълват се с плънката.
Плънка: 1 главичка лук се нарязва и задушава с малко вода. като изври водата, се слага настърган домат и се задушава още. Маха се от огъня и се добавя каймата, сол, копър. Ако водата от доматите е извряла съвсем, се слага и малко вода.
В йенска тенджера се слага на дъното дребно нарязаната вътрешност на тиквичките. Отгоре се нареждат пълнените тиквички. Върху тях  - отново настърган домат. Отстрани  се налива малко гореща вода, но не много, защото тиквичките също пускат вода. Притискат се с чиния, слага се капака и се поставят във фурната. Задушават се на тих огън. Когато са почти готови, се маха чинията, която ги е притискала и се заливат с половин чаша кисело мляко+ 2 яйца. Леко се разклаща тавата и се слагат отново във фурната за около 15 мин.

# 99
  • Мнения: 1 241
ТУРСКА ПАЧА - видях рецептата в предаването на Звездев

Продукти:риба по избор; 1,5 кофички кисело мляко; 6 яйца; чесън; подправки; лимонов сок
Рибата се реже през корема и се "отваря" слага се в тава с кожата надолу и се поръсва с подправки по избор
Пече се докато е готова, поръсва се с лимонов сок и се залива със сместа от к.мляко, яйца и чесън. Запича се.


Правих я вчера със скумрия- много ми хареса  chef

# 100
  • Откъм Варната
  • Мнения: 1 646
Яйчена салатка

4 варени яйца се нарязват на четвъртинки, нареждат се в чиния, лееееко се намасват с горчица, отгоре се настъргва сирене и готово.

На мен много ми хареса


  chef

За да бъде изцяло режимна рецептата би трябвало да се направи без сирене. С него е подходяща за трета фаза.

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 02:31 от ЗлаВещица

# 101
  • Провинция
  • Мнения: 313
                            Желиран телешки език

- няколко пакетчета желатин
- 3-4 езика
- 2 яйца
- сол и черен пипер.

Ще ви е нужна също така някаква форма в която да подредите всичко, аз лично ползвам тефлонова форма за кекс.
Така, слагате езиците да се варят. Сварявате отделно яйцата (твърдо зварени), те са по-скоро за украса и може и без тях да минете.
Така, желатинът се приготвя най-лесно в метални шоли. Аз лично ползвам за целта един голям черпак, с обем колкото шола. Предимството пред шолата е че си има дръжка и можеш лесно да го държиш на водна баня.
Така в зависимост от обема на формата в която ще слагяте всичко си правите горе-долу сметка колко бульон ще желирате (грубо казано около 1/3 от обема на формата). И спрямо указанията на пакетчетата желатин си преценявате колко желатин ще ви е нужен. Така понеже бульона с желатина ще се изсипва на 2 пъти, си разпределете желатина в 2 шоли или някакъв друг метален съд, добавете към него нужното количество вода оказано пак в инструкциите на пакетчето и оставете да набъбне. Желатина в шолите го разпределете в отношение 2:1.
Така, когато езика е готов и сварен се вади от бульона, чака се да изстине и се обелва от кожичката. Самият бульон го оставяте да ври и когато направи пяна по повърхността я събирате и изхвърляте, чакате да видите дали пак ще направи пяна ако има фъргате пак, повтаряте докато повече пяна няма. Това нещо с пяната се прави за по-голяма бистрота на бульона.
Така вече всички продукти са готови.
Езика си го нарязвате на филийки 0.5-1 см. Яйцата също... аз си имам една такава стара резачка за яйца с едни опънати телове реже, ако нямате такова нещо, с остър нож внимателно, нужни са ви надлъжни филийки от яйцата.
Така, сега идва момента с желатина. Първо си изплаквате формата с хладка вода. Отделяте в една купичка малко от бульона на езика, достатъчен да покрие дъното на формата с пласт ~1см. Тази част от бульона ще бъде желирана с по-малката част от желатина. Та в малка тенджерка си възвирате малко вода, когато е завряла вземате шолата с по-малкото желатин и го разтапяте на водна баня (общо взето държите шолата над врящата вода, от време на време и потапяте дъното във врящата вода). Когато желатина се втечни се смесва с бульона и се изсипва във формата, след което се поставя във хладилника да се втвърди. По този начин се оформя горният пласт от желето.
Когато желатинът вече се е втвърдил изкарвате формата от хладилника и е време а наредите езика. Така пригответе си първо останалата част от бульона и желатина. Филийките от езика преди да ги редите първо ги потопете в бульона с желатина (за да се слепнат по-добре), така, нареждате ги плътно като оставяте отстояние от стените на формата ~1см. Покрай тях наредете и яйчените филийки, поръсете със сол и чер пипер по вкус. Оставете пак за малко в хладилника за да захване спойката между филийките от езика. След което вече излейте вътре и останалята част от бульона с желатин. Оставяте вече за по дълго в хладилника... И имате едно много добре изглеждащо, а и доста вкусно мезе,от което спокойно може да си похапвате и Вие.

# 102
  • Провинция
  • Мнения: 313
                                            Пълнено пиле


1. Едно пиле
2. Около 200-300гр. кайма - телешка
3. Около 100-200гр. извара
4. Една глава червен лук /ако го обичате де, много хора избягват всякакъв лук/
5. Подправки - Черен пипер и Кимон задължително, другото по ваш вкус, няма да е лошо да се сложи малко Къри.

(Може да сложите за плънка каквото имате под ръка и желание.Иначе тази която аз е правя е от изварата и каймата.)
Пилето, което трябва да е напълно размразено, трябва да се отвори през корема и да се обезкости напълно.Доста играчка си е, но си струва. Да речем че след около час сте се справили с обезкостяването. Сега трябва да смесите каймата с изварата и подправките, тук е момента, в който да проработи фантазията ви. Можете да използвате друга плънка и да напълните пилето с каквото си пожелаете. След като приключите и с тази процедура и напълните пилето, го слагате да се пече на фурна, внимавайте с температурата, трябва да е умерена за да не остане сурова плънката, а повърхността на пилето да изгори.Приготвеното пиле се реже на филийки.

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 02:33 от ЗлаВещица

# 103
  • Мнения: 179
Салата с риба тон

Една конс риба тон
Един домат
Извара
Копър,магаданоз,малко къри и черен пипер, малко лимонов сок
Всичко това се разбъркава и става хубава салата даже става и за съпрузите ви за ракия/водка, който каквото пие!
Аз с вода /по известни причини/  Laughing

# 104
  • Провинция
  • Мнения: 313
Дюканска салата по овчарски

1 домат
1червена чушка                                 
1 краставичка
1 сварено яйце
малко шунка или пилешко филенце
3с.л. извара разбита с 3с.л. кисело мляко
копър,чесън,черен пипер,малко диетична соол

Домата,краставичката,чушката и филето се режат на кубчета.Прибавят се разбитата на крем извара с млякото и подправките.Украсява се с яйцето.
Добър Апетит!

Общи условия

Активация на акаунт