Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 908 036
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 2 331
                                            ГЮВЕЧЕ
4-5 печени чушки, нарязани на хапки
пилешка пържола или шишче, нарязано на хапки
Заливат се с доматен сок и се поръсват с извара.Посолява се и се чуква едно яйце.Пече се в микровълнова фурна 7 мин. на 700W


                                         ЯЙЦА В ДОМАТЕН СОК

Слага се около 300г. доматен сок да заври.В него се чукват 2 яйца и се посолява.Ври около 10 мин.Като се извади от котлона, се прибавя магданоз.

                         ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА В СОС ОТ ДОМАТИ И ЛУК

Една глава лук се нарязва и запича в тиган с незалепващо покритие.Прибавя се 500г.доматен сок и около 700-800г.пилешки дробчета.Оставя се да ври около 40мин-докато се свари дробът.Посолява се исе прибавя резен лимон.


Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 02:35 от ЗлаВещица

# 106
  • Мнения: 2 331
                                          
                         ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА В СОС ОТ ДОМАТИ И ЛУК

Една глава лук се нарязва и запича в тиган с незалепващо покритие.Прибавя се 500г.доматен сок и около 700-800г.пилешки дробчета.Оставя се да ври около 40мин-докато се свари дробът.Посолява се исе прибавя резен лимон.


Прибавят се и 2 ч.л.червен пипер преди да се сложи да ври.

# 107
  • Провинция
  • Мнения: 313
Желатинов крем

400гр.кисело мляко
400гр.прясно мляко
няколко капки подсладител
1ч.л.степче
1 пакетче желатин 10гр.

Слагаме желатина да се разтвори на водна баня,през това време разбиваме млеката с подсладителя и степчето и добавяме желатина.Разбъркваме хубаво и слагаме в хладилник да се стегне.

# 108
  • Мнения: 111
Здравейте ето една рецепта и от мен.

ПИЦА ПО ДЮКАН
за тестото:
2 с.л. трици
2 белтъка и един жълтък
130 гр. извара приблизително
3-4 с.л. к. мляко и на върха на ч.л. хлябна сода
плънка:
1 домат на резенчета
2 кисели краставички
няколко гъбки
нискомаслена шунка
Разбиват се яйцата и към тях се прибавя к. мляко със содата, изварата и триците и всички продукти се омесват добре до получаване на гъсто кексово тесто изсипват се в подмазана тавичка и се запичат леко само отдолу след което отгоре се подреждат другите продукти, които може да разнообразите по ваш вкус и желание.


Добър апетит дано да ви хареса , аз си я изядох с удоволствие

# 109
  • Мнения: 721
Селска салата

2 домата
1 краставица
1 твърдо сварено яйце
5-6 с.л. кис. мляко
магданоз

Всичко това се реже (освен яйцето, което се настъргва) и се омесва с киселото мляко. Става много вкусна и засищаща салатка.

Последна редакция: ср, 03 окт 2007, 11:27 от Munichka

# 110
  • Мнения: 556
здравейте,момичета.предлагам рецепта за първи етап.
филе от риба-мерлуза,хек
обезм.извара,прясно,кисело мляко
2-3 с.л. горчица
сол,черен пипер
пропорциите са по желание,спрямо гъстотата,която искате да постигнете.аз го предпочитам по-гъст соса
    рибата нареждате в тавичка и леко посолявате.останалите съставки разбърквате до получаване на хомогенна смес и заливате рибата.печете поне 30-40 м. на 180-200 гр. докато соса леко се зачерви.о
   обичам много тази рецепта,но досега прибавях и много лук в соса,но той май не е за първа фаза.
    може да си приготвим предполагам и рибена чорбичка сас мидички.дори можем да си я застроим с яйчице и малко мляко,да си я подправим с черен пипер и лимонче.

# 111
  • Мнения: 2 331
Дано не се повтарят!

                                      ПАНИРАН КАРФИОЛ
Почиства се карфиолът и се нарязва на розички.Сварява се на пара.Разбива се едно яйце и се овалва карфиолът в него.Посолява се и се пече на тефлонов тиган, като се бърка постоянно.

                                      ТЕЛЕШКИ КЮФТЕТА В ДОМАТЕН СОС
 Завира се доматен сос.Към него се прибавят нарязани на едро 4-5моркова, 3 глави лук и 1 глава чесън.Посолява се.От каймата се оформат кюфтета и се прибавят към врящия сос.След около час ястието се вади от огъня и се поръсва със ситно нарязан магданоз.


Приятен апетит!

# 112
  • В полето, под тепето.
  • Мнения: 928
Рецептата е от едно кулинарно предаване. Там тиквичките се пържат, но аз ги направих печени на скара. 

Шопски тиквички 
800 г тиквички, 1 кофичка кисело мляко, 250 г извара, 1-2 скилидки чесън, пресен копър, черен пипер, червен пипер, сол 
 
Тиквичките се нарязват на тънки филийки, посоляват се и се изпичат на скара.
Киселото мляко, изварата и чесънът се смесват, поръсват се с наситнен копър, черен и червен пипер и се пасират. Тиквичките се пълнят със сместа и се завиват като пакетчета. 

 
 

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 02:38 от ЗлаВещица

# 113
  • Мнения: 3 202
ШАТО
7 яйца, 5 лъжички подсладител, 1 л.прясно мляко и малко есенция ром (или друга) 2-3 пакетчента желатин.
Яйцата се разбиват на сняг. Отделно белтъци, отделно жълтъци. Млякото се загрява и в него се добавят подсладителят и две-три пакетчета желатин. Като се поохлади, добавяме и пухкавите жълтъци и белтъци. Разливаме в чашки и ............като стегне си хапкам. 
В оригиналната рецепта има и 5 лъжици брашно, което замених с трици, но може и без тях, защото се утаяват. Не са лоши при ядене обаче.
Аз сложих 2 пакетчета желатин, но май е малко и другия път ще опитам с 3.

Шато от френски е замък. В истинската рецепта сместа се дели на три части. В I-вата се слагат 1ч.ч.млени орехи. Във II-рата какао-1с.л. и III-тата остава жълта с есенция. Изсипвасе сместа по части, като ги чакаме да стегнат във форма за кекс. Като сладкиша се желира. Топим формата в съд с топла вода и обръщаме в поднос. Става като един истински сладък замък. Има формата на пудинг. И се яде в трета и четвърта фаза.

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 02:40 от ЗлаВещица

# 114
  • В полето, под тепето.
  • Мнения: 928
Крем от изцедено кисело мляко
1 кофичка кисело мляко, 1 яйце, подсладител , ванилия
Киселото мляко се изцежда в марлена торбичка за няколко часа. Жълтъкът се разбива с подсладител и 1 ванилия. Белтъкът се разбива на сняг/ доколкото може/ с малко подсладител и се смесва с жълтъка. На малки порции се добавя и киселото мляко, като се бърка леко.
Оставя се за час в хладилника.
По желание може да се добави степче или малко какао.

# 115
  • Мнения: 831
Салата с рулца от раци
5-6 рулца от раци се нарязват на ситно
2 варени яйца също нарязани наситно
чесън на вкус
черен пипер и диетична сол на вкус
Продуктите се объркват с извара и кисело мляко. Пропорциите са пожелание на гъстотата, но повече извара и по-малко кис. мляко.
Добавете и копър за цвят и аромат.

Последна редакция: ср, 10 окт 2007, 12:39 от aspasia

# 116
  • Мнения: 3 640
ПИЛЕШКО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ
сварено пилешко месо (без кожа)
1 глава лук
2-3 пиперки
1 яйце
10 с.л. прясно мляко (обезмаслено)
диетична сол
1 щипка риган
1 щипка босилек
магданоз
Свареното пилешко месо се накъсва на малки късчета. Лукът и пиперките се нарязват на ситно.
В тефлонов тиган се задушават лукът и пиперките с 5 с.л. прясно мляко и диетична сол под капак. Като омекнат зеленчуците, се добавя пилешкото месо и подправките. Захлупва се с капака и се остава на не много силен огън още около 5 мин.
Яйцето се разбива с останалото прясно мляко и се прибавя в тигана. Разбърква се добре и се оставя на огъня още няколко минутки.

# 117
  • Пловдив
  • Мнения: 14 093
Крем Какао

1/2 литър прясно мляко 0.1%
3 лъжици трици (овесени, пшенични)
2 желатина
1 супена лъжица натурално какао
Подсладител (6 хапченца)

Млякото завира, добавят се подсладитела, желатина, триците и какаото. Изсипва се в купички и се изчаква да се стегне.

Лично аз не можах да го дочакам  hahaha

# 118
  • Мнения: 3 640
Риба със спанак на фурна

1/5 кг бяла риба (аз използвах филе от мерлуза)
1 кг спанак
1 глава лук
2 скилидки чесън
3-4 с.л. прясно мляко (обезмаслено)
1 с.л. трици (аз сложих пшенични)
сол

Почистете добре рибата, след което я сложете да се свари в подсолена вода. След като се свари я почистете от кожата и костите (ако не използвате филе) и накъсайте на дребни парченца. Спанакът се сварява също в подсолена вода.
В няколко лъжици прясно мляко задушете ситно нарязания лук и когато омекне, добавете към него отцедения и нарязан спанак, чесъна и малко вода и го оставете да поври няколко минути.
В йенска тава се редят ред спанак, ред риба, и отгоре - отново спанак. Ястието се поръсва с триците и се пече в умерена фурна.

# 119
  • Мнения: 3 360
Ето и от мен /и Марианка/една рецепта.
                                        Яйца на фурна                                       
                                       6-7 яйца
                                       1 буркан домати (цели)
                                       обезм. извара
                                       чубрица, черен пипер
                                       /може и червена чушка/

Начин на приготвяне:  В тавичка се изсипва 1буркан домати . Запичат се в предварително загрята фурна, колкото да се поизпари соса. После отгоре се чупят яйцата. Около тях се натрошава изварата и се поръсват подправките. Ястието се пече при 180-200 градуса.

П.С. Може да се използват и пресни домати. Те се нарязват на шайби, поръсват се със сол (не се запичат предварително) и се нареждат останалите продукти.

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 02:42 от ЗлаВещица

Общи условия

Активация на акаунт