Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 907 786
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 2 180
Рецептата за палачинките на майстор Пав 

3 белтъка
3 с.л. овесени трици
20-30 гр. прясно обезмаслено мляко
3 ванилии без захар
В тиган се слага мазнина, която се избърсва след като се загрее и тогава се сипват палачинките.

# 76
  • Мнения: 5 873
Телешки черен дроб на скара




Черния дроб се измива и отцежда.Накисваме в прясно мляко с малко сода бикарбонат,зърна черен пипер,щипка две сол,парчета кромид лук.Престоява така 1 ч.От едната и от другата страна правим на дроба диагонални разрези след което го увиваме в тънко було и печем на предварително загрята скара докато булото се постопи.

източник-бг кулинар

# 77
  • Провинция
  • Мнения: 313
200гр. гъби
3-4 глави лук(може пресен зелен лук)
Гъбите и лукът се задушават с малко водичка
Като омекнат се добавят смлени домати(може от консерва)
1 буркан или 1кг пресни
Посолявате на вкус
Аз слагам малко захар да убие киселината на доматите,а тук може би може едно захаринче
Като поизврят доматите с лъжица правите кладенче и чуквате яйце
Яйцата са според броя на порциите
Ние сме 4 и чуквам 8 броя
Запичате за 7-8 минути
Изваждате ги и ги поръсвате с пресен магданоз
Приятен апетит! Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 сеп 2007, 18:02 от пухчe

# 78
  • Мнения: 5 873
Пилешки пържолки "Свети Валентин"





продукти:

пилешки гърдички-500г
гъби - печурки напр.-300г
4-5 ск.чесън
1 лимон
малко Пикантина за пиле
черен пипер, сол
магданоз

приготовление:
Нарязвам месото напречно и овкусявам с Пикантината.Престоява  1-2 часа.
Месото запържвам в малко мазнина до червено.Изстисквам лим.сок върху пържолите кaкто се пържат.Добавям нарязаните на филийки гъби и задушавам.Слагам и настърганият чесън.Изчаквам да остане на мазнина и изстисквам още малко лимонов сок, наръсвам с магданоз.
     
Приятен апетит



За да бъде изцяло режимна рецептата би трябвало да се направи без мазнина. С нея е подходяща за трета фаза.

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 02:19 от ЗлаВещица

# 79
  • София
  • Мнения: 3 090
  СУПА ТОПЧЕТА
За топчетата: 400 гр. кайма (естествено телешка, по възможност домашно мелена), 1/2 глава настърган лук, нарязан магданоз, 2 белтъка, сол, черен пипер
1 морков, малко целина, 1/2 глава лук - нарязани на дребно, слагат се във вряща вода с малко сол. Врат на тих огън до готовност. Пускат се готовите топчета. Като станат почти готови, се добавя настърган домат. Накрая - магданоз. Който обича застроени супи - 1 жълтък, разбъркан с малко кисело мляко.


Да добавя - сварих отделно ориз и го добавих към част от супата, така ядоха и децата. И още нещо - сложих малко вода и много топчета, защото като няма ориз да поеме водата, да не стане само чорба.
П.П. Евентуално си мислех, че ако се добавят нарязани гъбки в бульона, няма да е зле. Или зелен фасул от замразения, защото става много бързо.

Последна редакция: ср, 05 сеп 2007, 17:44 от krikri

# 80
  • София
  • Мнения: 3 090
    ПЪЛНЕНА ЗЕЛКА

1 зелка се вари докато омекне. Разрязва се така, че да може да се издълбае, като стените, които остават да не са твърде тънки, за да не се разпадне.
В тиган с малко вода се задушават 2-3 големи глави нарязан лук, 1 морков на ситно. Като  омекнат се добавя 200-300 гр. телешка кайма,  сол, черен пипер и по желание други подправки.
След като каймата си промени цвета, се пълни с нея зелката. Слага се в йенска тенджера (разрязаната част отгоре, за да не изпадне плънката); залива се с около 1/2 л. бульон от варенето, добавя се още нарязан лук, морков и целина. Слага се капака и се пече във фурната около час и половина-два. Като се сервира, се реже на резени като диня - да има и от зелката, и от плънката.


Като правих зелката за пръв път преди години, я разрязах отвратително и се наложи да я връзвам с конец, за да не се разпадне. Пък и да се разпадне в тенджерката - пак ще се яде!
За сведение - недиетичния вариант е с бекон към каймата и мазнинка при печенето. Laughing

Последна редакция: ср, 05 сеп 2007, 19:48 от krikri

# 81
  • София
  • Мнения: 3 090
ЖЕЛИРАНО БЯЛО ПИЛЕШКО МЕСО

Варят се пилешки гърдички в леко подсолена вода сус зеленчуци за супа (морков, целина, лук, пащърнак) и зрънца черен пипер. Накъсва се месото на хапки. В бульона се слага лим.сок и желатин, предварително накиснат в студена вода. Месото се разпределя в чашки (аз ползвам тези за крем карамел), прибавят се кръгчета от моркова, варен с пилето, стръкчета магданоз, твърдо сварени яйца на кръгчета (може и целината). Залива се с бульона, така че да се покрие месото. Охлажда се, за да стегне желатина. Преди сервиране се топва в гореща вода и се обръща в чиния.

Евентуално за протеиновите дни морковът и целината, варени с пилето, не се добавят.

# 82
  • София
  • Мнения: 3 090
Печена риба по Марокански      

За това северноафриканско ястие вземете бяла риба. Примерно вълчи костур, морска щука, платика и я пригответе цяла.

1кг. бяла риба цялата почистена с останала глава2 ч.л. зърна от кориандър
6 с.л. зехтин
600гр. домати на резени
120 гр. лук нарязан на филийки
1 бр. лимон
1 с.л. нарязана на ситно мащерка, розмарин и риган
За соса:
50гр. лютив доматен сос
1 бр. счукана скилидка чесан
3 с.л. ситно нарязан магданоз
4г. сол
1 гр. чер пипер
1.Затоплете фурната до 200 гр. С. Намажете дъното на голяма огнеопорна форма с масло.
2. Разрежете рибата с остър нож от двете страни няколко пъти. В хаванче счукайте зърната, кориандъра и чесъна, добавете 3 ч.л. зехтин.
3. С част от получената паста намажете коремната кухня на рибата. С останалата част намажете рибата от външната страна.
4. Домата, лука и лимона сложете във формата. Върху тях полейте 2 супени лъжици олио. Посолете и поръсете с чер пипер. Отгоре поставете рибата. Отстрани поръсете с нарязаната на ситно зеленина.
5. Печете рибата без да я покривате около 25 минути, докато рибата вече не лъска. Рибата е опечена, когато лесно можете да я прободете с вилица в дебелата час.
6. Междувременно пригответе соса. В малка тенджера смесете лютивия доматен сос, лимонов сок, чесън и магданоза. Добавете кориандър, посолете и поръсете с чер пипер. Добавете 100 мл. Вода варете на слаб огън, докато продуктите омекнат. Соса се поднася отделно от рибата.
7. Поднесете рибата топла.


Това го копнах от www.nonblond.com
Според мен спокойно може да се приготви в плик или фолио, без мазнина. Не съм я пробвала.

За да бъде изцяло режимна рецептата би трябвало да се направи без зехтин и олио. С тях е подходяща за трета фаза.

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 02:21 от ЗлаВещица

# 83
  • Провинция
  • Мнения: 313



Пастет от броколи(ала Пухче)

500гр броколи
250гр извара
 3 суп. лъжици кисело мляко
няколко скилидки чесън
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:
Сварявате броколите, изваждате ги и ги оцеждате добре. Прибавяте изварата, чесъна и разбивате с пасатор. Прибавяте киселото мляко, посолявате, поръсвате с черен пипер на вкус, разбърквате и пастетът е готов.

# 84
  • София
  • Мнения: 3 090
             КРЕМ С ЖЕЛАТИН

Един литър прясно мляко се сварява, подслажда с подсладител.
Отделят се белтъците от жълтъците на 6 яйца Жълтъците се слагат в тенджера и се разбъркват, прибавя се млякото и предварително разтворен в студена вода желатин. Поставя се на котлона и се бърка непрекъснато, без да ври, защото се  пресича. Малко  преди да започне да ври се маха от огъня. Остава се да изстине, но не съвсем, за да не се желира. Разбиват се белтъците на сняг, прибавя се 1 ванилия без захар. Добавят се към крема, като се бърка леко, за да остане пухкав. Налива се в купички и се оставя да се желира.

# 85
  • Провинция
  • Мнения: 313
Запеканка със зеленчуци

1 кг. печена белена капия (буркан или замразена)
3 печени и обелени патладжана
5 бр. пресни домати
4 бр. яйца,
300 гр.извара
олио за намазване на тавичката

Приготвяне:
В тавичка намазана с олио се редят пиперките една до друга. Отгоре се режат на парченца патладжаните и върху тях на кръгчета доматите. Поръсва се с олио и се слагат в гореща фурна. Пече се докато поизври водата. Вади се от фурната и се залива с изварата смесена с яйцата. По избор преди заливката може да се нареже на ситно колбас, варено пилешко месо. Пече се до леко зачервяване. Още топло се реже на големи триъгълници и се сервира като салата, предястия или основна храна. Може да се поръси с магданоз или счукан чесън с мъничко оцет по желание.

Добър апетит.


За да бъде изцяло режимна рецептата би трябвало да се направи без олио. С него е подходяща за трета фаза.

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 02:22 от ЗлаВещица

# 86
  • Мнения: 1 890
Пилешки хапки
Ако случайно някой забележи, че се повтарят, да ги изтрие

Нарязва се бяло пилешко месо на лентички. Към него се прибавя 1 суп.лъжица дижонска горчица, черен пипер на вкус, 2-3 капки лимон и 1-2 капки соев сос/може и без него/. Обърква се цялата тази простотия на кашичка и се изсипва в тефлонов тиган. Пържи се до получаване на леко златиста коричка.
Изсипвате полученото блюдо в чиния .
За добър апетит си сипвате 150 мл. вода във винена чаша. и се наслаждавате.  bouquet

# 87
  • София
  • Мнения: 3 090
Телешко варено по дюкански

Купува се телешки джолан и се слага да се вари. Като заври, се обира пяната. Вари се, докато месото стане почти готово. Вади се джолана и се изчиства от ципи, мазнинки и жили. Месото, на малки късчета, се връща в бульона. Добавят се нарязани на дребно моркови, целина и пащърнак. На 1 джолан аз сложих 3 моркова, 1/2 глава целина и 1 среден пащърнак. Може и корени магданоз. Вари се, докато се сварят зеленчуците. Добавя се 1 пакет замразен зелен фасул. Ако се готви с пресен, трябва да се сложи с другите зеленчуци. Аз предпочитам замразения, защото е по-крехък и повече ми харесва този сорт. Като се свари - сол, черен пипер, може и магданоз.

# 88
  • Провинция
  • Мнения: 313


Кексче на Фоли(по Пухчето)

3 яйца
1ч.л.подсладител Суитли
1ч.ч.кисело мляко
1/2 бакпулвер
8с.л.пшенични трици
ванилия

Разбих яйцата с подсладителя и добавих киселото мляко с бакпулвера.Добавях трици,докато се получи гъсто кексово тесто.Изпекох го в намазана с две капки олио тавичка.Пече се 20мин. в предварително загрята фурна.Резултата е удивителен-топи се в устата.Този кекс е за 4дни.Не го изяждайте Наведнъж.

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 10:10 от ЗлаВещица

# 89
  • Мнения: 402
Рецепта в три варианта за трите фази на режима на Дюкан

Ролца от шунка= слагаш в купа едно сварено яйце, натрошаваш го, добавяш малко извара, една лъжица кис. мляко, и зелена подправка, каквато имаш на ситно /копър върви най-много/. Слагаш от сместа по дължината на парчето шунка и навиваш на руло. Забождаш с клечка за зъби и готово.

За да стане като ястие, нареждаш ги в малка йена едно до друго плътно, да не се развиват /не ги бодеш с клечка/, отгоре заливаш с едно разбито яйце и поръсваш яйцето с подправка - кимиона ми върви най-добре, малко само за аромат. Запичаш докато яйцето се стегне.
 


При смесения режим може да се направи същото, но вместо шунка да се използват изпечени на скара зеленчуци, като тиквички или патладжани /режат се на филийки по дължина и се нареждат в захлупен съд като се изпекат, за да омекнат/.
Може да се постави един ред колелца от домати, върху него един ред печени патладжани или тиквички, плънката по средата, пак тиквички и пак домати и най-отгоре да се залее с яйцето, става като мусака.


В третата и четвъртата фаза на режима може да се добави и кашкавал настърган върху яйцето.

Общи условия

Активация на акаунт