НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 130

  • 43 534
  • 787
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
Тези опалянки точат ли се? Как ги докара в тази идеална форма?  newsm78 Аз яйца и крема сирене си го представям като нещо доста течно...

# 121
  • София
  • Мнения: 5 547
Има клипове в YouTube.
https://youtu.be/H6g4Vg6dH_E

# 122
  • Мнения: 2 907
Тези опалянки точат ли се? Как ги докара в тази идеална форма?  newsm78 Аз яйца и крема сирене си го представям като нещо доста течно...
Белтъците се бъркат отделно докато станат на сняг и от там цялата смес става полу течна, но държи форма. Изсипах по две супени лъжичи и се оформиха сами на почти еднакви кръгчета.

# 123
  • Мнения: X
Моркови, ряпа, цвекло, лук и тиква са разрешени (в ограничено количество, за украса/свежест) във ВМ НВХ, за кето не са.
Не са разрешени картофи,ориз, бобови и зърнени.
Има един "зелен списък" на Tim Noakes както и оранжев и червен.
Тук е на френски
http://www.lavieenceto.com/les-listes-de-tim-noakes/
На български
https://myblog289563226-wordpress-com.cdn.ampproject.org/v/s/myb … 25BD%25D0%25B8%2F

Последна редакция: пт, 19 юли 2019, 17:03 от Анонимен

# 124
  • Мнения: 1 281
Отдавна не съм ги правила, но белтъците се отделят и разбиват на сняг, като към тях се добавяше бакпулвер, а жълтъците се смесваха с крема сиренето и после събирах заедно. Върху хартия за печене се оформят лъжица малки питки и се пече в умерена фурна, аз разтелих цялата смес върху хартията и ми се получи нещо като блат, на който наредих тънки парчета шунка и кашкавал още, докато е топъл и навих на руло и после нарязах на парчета, стана чудно мезе за бяло вино

# 125
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
Благодаря!  Hug

# 126
  • Мнения: leet
Това изглежда доста добре. Хора, главоболието колко време трае? Втори ден съм на режима. Не ме боли силно, но тъпо и постоянно, спи ми се, отнесено ми е...
Около седмица, десетина дни. При мен главоболието изчезна, след като увеличих солта (сланина и маслини) и много течности

# 127
  • Пловдив
  • Мнения: 40 770
Момичета, награбих маскарпоне, 20% закв.сметана и рикота...какво мога да сглобя? И да не са 3те заедно пак ме устройва Simple Smile

# 128
  • Мнения: 18 542
Маскарпонето става за добавка към кафето. Заквасената сметана с лъжичка и по желание с малко плодове и/или ядки.
Рикота не съм взимала никога и даже не знам какво точно представлява  Simple Smile

# 129
  • Пловдив
  • Мнения: 40 770
Мерси!
И аз не съм опитвала рикота...ама мисля е нещо като извара.

# 130
  • Мнения: X


Отдавна не съм ги правила, но белтъците се отделят и разбиват на сняг, като към тях се добавяше бакпулвер, а жълтъците се смесваха с крема сиренето и после събирах заедно. Върху хартия за печене се оформят лъжица малки питки и се пече в умерена фурна, аз разтелих цялата смес върху хартията и ми се получи нещо като блат, на който наредих тънки парчета шунка и кашкавал още, докато е топъл и навих на руло и после нарязах на парчета, стана чудно мезе за бяло вино
Още утре!!!
Момичета, награбих маскарпоне, 20% закв.сметана и рикота...какво мога да сглобя? И да не са 3те заедно пак ме устройва Simple Smile

Руло от тиквички. Разядки най- различни. Сосове.

# 131
  • Мнения: leet
Мерси!
И аз не съм опитвала рикота...ама мисля е нещо като извара.
Да, като извара е, на мен изварата ми е някак суха, а рикотата много ми харесва

# 132
  • Пловдив
  • Мнения: 40 770
М да...мисля с прясна чушка, маслина и зехтин на разядка Wink
И аз май ще пробвам тия питки...дано не хвърлям, че... експериментите рядко са успешни Stuck Out Tongue Winking Eye

# 133
  • Мнения: 2 055
Аз тази седмица съм все на свински език с масло и не ми омръзва. Въглехидрати - някакъв плод. Без зарзавати/салати я карам.  Обожавам свински език. Хем евтин,  хем мързеливо готвене в мултикукъра за 40 мин.,  хем вкусен. 4 езика - 6лв. излизат.

Скрит текст:

# 134
  • Мнения: 5 480
Откъде вземаш език?

Общи условия

Активация на акаунт