- ми яж си го / пий си го като искаш, ама не обяснявай, че става за ИР (което никой не е казал)
- аз ям еди какво си и се чувствам еди как си.
Тъй като повече чета темата, без да допринасям, не съм си позволявала досега да контрирам, но ми стана тъпо за Роналд, защото конкретно в този случай много смислено си зададе въпроса и аз лично научих интересни неща.
По същия начин предните дни четох с интерес за мутациите, беше ми интересно да чета за млечните и т.н. Разберете, че понякога на човек просто му се дискутира някоя тема, не е необходимо за всяко нещо да се скача и всичко да се убива в зародиш. Нали затова не сме при АУ, а тук. И това, че си говорим за ориз и прясно мляко, не означава, че ги консумираме, а че има въпроси покрай тях, които ни е интересно да обсъдим. Ей така, като бабите пред блока, ако щеш.
С интерес следя темата и Роналд и някои други участници повдигат интересни въпроси. Жалко, че не става дискусия.
Искам да попитам Рися следящите я лекари какво казват за този начин на хранене?
Ако е удобно да сподели дали инсултът е бил в резултат на плаки.
Имам близък с висок холестерол и запушване на сънните артерии, което е рисков фактор за инсулт.
Не е изследван още за инсулинова резистентност, а кръвната захар от много време е около горната граница и малко под нея. Холестеролът е над норма от много време и пие Крестор. Сега увеличават дозата заради откритите плаки.
Същевременно нивата на вит. Д са ниски, фосфорът е нисък. Калцият беше завишен преди, сега е на горна граница. Пие добавка вит. Д цяла зима, но не се е качил особено.
Хемоглобинът е доста над норма, което също е притеснително, и затова са казали да не яде никакви животински и мазни храни.
Приемам всякакви съвети.
Още нещо може ли да препоръчате читав ендокринолог за София, който да обръща внимание на цялата картина?