Светът на Président е свят на изтънчения вкус

  • 7 041
  • 162
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 8 476
Банички от бутер тесто и топени сирена Президент.
Бутер тестото се реже на квадрати и в средата се поставя парче сирене. Краищата на отразяното парче бутер тесто се намазват с яйце и се притискат. Отгоре също се намазва с яйце. Пече се в добре загрята фурна на 200-220 градуса.

# 76
  • Мнения: 1 757
Запечено козе сирене President с мед и орехи - любима моя рецепта.
Първо добавям краве масло и олио в тиган , които смесвам предварително.Запържвам от двете страни . Добавям меда и орехите в тигана.След това свалям от котлона и добавям останалия мед и соса , който се е получил от пърженето.Да ни е сладко!

Последна редакция: пн, 17 юни 2019, 16:18 от HollywoodGirl

# 77
  • Мнения: 1 001
Панирани сиренца със сладко от боровинки(но може и друго)
3 кутии натурално топено сирене (на триъгълничета)
2-3 яйца
брашно
корнфлейкс
олио
сладко от боровинки






Триъгълничетата топено сирене се потапят във вода с лед. След това се овалват в брашно. После в яйце и накрая в ситно натрошения корнфлейкс.

Потапят се на етапи в сгорещено олио и се пържат за няколко минути до получаване на хрупкава коричка.

Сервират се с боровинково сладко.

# 78
  • Мнения: 917
Панрани сиренца President

# 79
  • Мнения: 682
ЧИЙЗКЕЙК С АНАНАС

1 и 1/2 пакет бисквити "Роден край" с какао
80 гр. масло
500 гр. крема сирене President
100 гр. кисело мляко
180 гр. захар
2 яйца
200 мл. млечна сметана President
сок от 1 портокал
Сладко от кайсия или друг вид конфитюр
Шайби ананас от консерва или пресен

Натрошаваме бисквитите с блендер на ситни трохи и към тях добавяме разтопеното масло. Разбъркваме всичко в купа и изсипваме сместа в тавичка като отгоре заглаждаме с лъжица. Оставяме настрана. Аз използвах 24 см форма с регулация, но е по-добре да се изпече в 26 см форма, тъй като сместа е повече и става по-висок блат.
Разбиваме с миксера крема сиренето, добавяме захарта, млякото и продължаваме да бъркаме. Добавяме яйцата и сока от портокала. Най -накрая прибавяме и сметаната. Разбъркваме добре и изсипваме върху приготвения бисквитен блат.
Печем на загрята фурна на 180 градуса, около 25-30 минути, докато краищата се зачервят, а вътрешната част изглежда леко сурова.
Оставяме чийзкейка в хладилника да се стегне.

Прехвърляме чийзкейка в чиния за сервиране, разтопяваме в микровълновата фурна 1/2 ч.ч. сладко от кайсия и поливаме чийзкейка.

Нареждаме шайбите от ананас (аз използвах от консерва) и поливаме отгоре с останалата част от сладкото.

Чийзкейкът върви идеално с топка сметанов сладолед.  Simple Smile

# 80
  • Враца
  • Мнения: 2 664
Гръцка салата, със сирене Салакис:

    домати - 2 - 3 бр.
    червен лук - 1 глава
    краставици - 1 бр.
    чушки - 1 бр. зелена
    гръцки маслини - 10 - 12 бр. каламата
    сирене Салакис - 200 г
    червен винен оцет - 1 с.л.
    зехтин - 5 - 6 с.л. студено пресован
    риган - 1 ч.л. изсушен
    морска сол

Гръцката салата винаги се сервира със сирене Салакис отгоре, поръсено с капки зехтин и изсушен риган.

Съвет: Нарязаното на кубчета сирене може предварително да се маринова за около 30 минути в дресинга.

Гръцката салата изисква и обилно количество хляб за топене на отделилия се сос. И да не забравите да охладите предварително узото!

# 81
  • Мнения: 687
Пухкави рогчета с сирене президент2 яйца
2 ч.ч.прясно мляко
1 ч. ч. Мазнина (олио, масло)
1 ч. л. сол
1ч.л.захар
Половин кубче мая
Брашно
Омесва се меко тесто, разделя се на 3 и се оставя да почине за 10 мин.
Разточва се голям лист около 3,4 мм и се реже на триъгълници, слага се сирене и се оформят рогчета. В началото печа на 180 градуса докато се надигнат и после на 200 градуса

# 82
  • Мнения: 813
Обожавам панирани топени сиренца President. Сиренцата се панират по отделно с корнфлейкс и се сервират с боровинково сладко.

# 83
  • Мнения: 612
За закуска филийски с запечено топено сирене President. Нарязвам сиренето на тънки ивици ( от триъгълното). Слагам с загрятата фурна, и сле дкаот станат дорбе зепечени, кръгло резенче домат отгоре Simple Smile

# 84
  • Мнения: 22 867
Солен пирог в гръцки стил /тип спанакопита/

•   Сирене Salakis President – 300 гр
•   Пармезан или твърд кашкавал настъргани – 50 гр
•   Яйца – 5 бр.
•   Спанак пресен – 400 гр
•   Краве масло – 1 с. л.
•   Кори за баница – 300 гр. /прибл. 6 бр./
•   Сух риган – 2 ч. л.
•   Настъргано индийско орехче – 1 щипка
•   Зехтин extra virgin
•   Смлян черен пипер
•   Сол /опционално смляна морска/

1.   Фурната се загрява на 200 °C.
2.   В тиган се налива зехтин, добавя се парченцето краве масло и се изсипва нарязания спанак. С леко разбъркване, спанакът се запържва, като омекне, тиганът се маха от огъня.
3.   В купа се смесват натрошеното сирене, яйцата, добавят се спанакът и настъргания пармезан. Слагат се подправките – риган, сол, черен пипер, инд. орехче. Това е плънката.
4.   Дъното на форма за печене се намазва със зехтин. Поставя се една кора, така че краищата да висят от тавата.  С четка се намазва със зехтин, слага се още една кора, също се намазва със зехтин и така още кори, да се получат 4 или 6 слоя. Равномерно се разпределя плънката върху корите и върху нея се загръщат краищата на корите. Пече се в загрятата фурна 30-40 минути до готовност.

# 85
  • София
  • Мнения: 979
Гръцка салата с Président
Продукти:

250 гр Président Salakis
3 домата
1 краставица
1 зелена чушка
100 гр. маслини
1 глава червен лук
6 супени лъжици зехтин
1 щипка риган
Сол


Измийте доматите и краставицата и ги нарежете на кубчета.

Изсипете ги в купа и добавете нарязани на колелца маслини, червен лук и зелена чушка, както и подправките – зехтин и сол.

Разбъркайте и разпределете в чинии.

Във всяка порция поставете кубчета Président Salakis, залейте с малко зехтин и поръсете със сушен риган.

Сервирайте салатата охладена.

Последна редакция: вт, 18 юни 2019, 15:00 от ine

# 86
  • Мнения: 4 594
Френски омлет със сирене President

Продукти: 3 яйца, настъргани сирене и чедър (около 100 гр. общо), масло, подправки: сол, бял и/или черен пипер, зелен лук, магданоз, естрагон и др., според вкуса.

Яйцата се разбиват много добре докато не останат следи от белтък и се подправят със солта и пипера. Маслото се разтопява в тиган до получаване на лека пяна (температурата не трябва да е твърде висока, за да не прегори). Добавят се яйцата и се разбъркват леко с шпатула, като едновременно се разклаща и тигана, около 1-2 минути, докато се посгъстят. Разпределят се равномерно и когато горната част е почти готова (трябва да е леко течна), се добавят сирената и подправките. Сервирам със свежа салата.

# 87
  • Мнения: 828
Запечено сиренце с орехи и мед + чаша винце Simple Smile

# 88
  • Мнения: 689
Панирани сирена с корнфлейкс

# 89
  • Сф
  • Мнения: 10 664
Сирене President  под капак.
Слагам голяма бучка сирене Президент , малко олио, парче масло, нарязан домат, яйце, ( да остане цяло), чубрица, люта чушка и съвсем малко водичка на дъното на гювечето.Захлупвам, пека около 20 мин., в зависимост от фурната.Става и в метална, незахлупена чиния на парти грила , за 10 минути, ако много бързам.

Общи условия

Активация на акаунт