Светът на Président е свят на изтънчения вкус

  • 7 014
  • 162
  •   1
Отговори
  • Мнения: 45
Светът на Président е свят на изтънчения вкус. Свят, в който властват високите критерии за качество.
В него иновациите са умело преплетени с традиции, така че да бъдат задоволени вкусовите предпочитания на всеки почитaтел на изисканата храна.
Продуктите на Président целят да напомнят за малките неща, които са важни, за времето, прекарано в компанията на най-любимите ни хора, за апетита към изтънчения вкус и високото качество.
Всички тези послания на марката се потвърждават в мотото на бранда: „Да вземем най-хубавото от живота!“.



Един от най-обичаните и прочути продукти на марката е сиренето Salakis. Président е един от символите на френската гастрономия, но и посланик на добрия вкус навсякъде по света.
Salakis е висококачествено бяло саламурено сирене от краве мляко със свеж аромат и мек сметанов вкус. Хапването му се превръща в истинско гурме удоволствие.

Président Salakis е съвършеният продукт както за директна консумация, така и за приготвяне на най-различни ястия. Ако искате всяко ваше ястие да има характерен вкус, изящна визия и ярка индивидуалност, Président Salakis е Вашият избор.

Сиренето е предпочитан и обичан продукт във всяка кухня, затова ще Ви представим няколко интересни факти за него:
   Сиренето е храна с древен произход. Вероятно първото сирене е създадено случайно преди около 8000 години от номадски племена в Централна Азия.
   Сиренето има най-богат аромат, когато се сервира на стайна температура.
   Франция се смята за страната с най-популярните сирена в света;
   Гърците ядат най-много сирене на глава от населението – средно по 27.3 кг на човек;

Следете темата, защото ще ви разкрием още интересни факти от света на сиренето!

Съвет от Président
Можете да мариновате Ваше собствено фета сирене, като смесите зехтин със специална бленда от чесън и подправки. Поставете сиренето в бурканче заедно със зехтина и  го оставете да престои една вечер. Добавете маслини и каперси и вкусът ще стане още по-богат. Бурканчето ще е годно за консумация за период от около 2 седмици.

Вкусът на продуктите на Président е предизвикателен и провокира всеки да развихри въображението си. Затова Président отправя кулинарно предизвикателство към потребителите на форум BG-Mamma!
Развихрете се в кухнята и споделете своята рецепта със снимка на вкусна салата или предястие, приготвени със сирене Salakis.

Победителите от кулинарния конкурс ще се избират на томболен принцип и ще бъдат изтеглени на два етапа. Всяка седмица ще теглим трима победители, които ще получат комплект продукти на Président като награда.
Ще обявим първите късметлии на 17 юни в темата.
Втори етап: от 17 до 24 юни 2019 г.


Моля, запознайте се с общите условия на активацията ТУК.

Последна редакция: чт, 20 юни 2019, 10:31 от Редактор***

# 1
  • Мнения: 39 232
Така модерното руло от тиквички.
4-5 бр. тиквички минати през рендето и изцедени. Добавени са 3 яйца, копър, сирене, кашкавал, сол, зехтин. Разстилям на хартия за печене и разпределям равномерно сместта в правоъгълна тава. Пека на 180 градуса. После завивам с влажна кърпа и оставям да постои така за 15- 20 минути. Отвивам, намазвам с крема/фета сирене и плънка по желание- филе, маслини, авокадо, печена червена чушка... Плънката търпи импровизации. Може да се хапва студено или топло.
Да ви е сладко!

# 2
  • Мнения: 252
Сандвичи със сирене,синьо сирене и шунка
В пиле със сирена в сметанов сос,сиренето се топи уникално.Пилешките гърди се нарязват,слага се червен пипер и сол и се запьржват в олио в тиган.Добавя се готварска сметана,гъбен фикс и сирене

# 3
  • София
  • Мнения: 10 833
Картофен огретен

1.5 кг картофи
250 г сирене
6 с.л. олио
черен пипер
200 г кашкавал
6 бр. яйца

Картофите се обелват и се варят около 30 минути. Сиренето се натрошава и се смесва с 3 с.л. от олиото. Яйцата леко се разбиват и към тях се добавя настърганият кашкавал. След като картофите са готови, се махат от котлона и се отцеждат от водата. Приготвя се тава за печене с размери 20х30 см, която се намазнява с 3 с.л. олио. Картофите се нарязват на кръгчета. Половината се подреждат в тавата, поръсват се със сиренето и отгоре се подреждат останалите картофи. Всичко се залива със сместа от яйцата и кашкавал и се слага в предварително загрята на 200С градуса фурна.

# 4
  • Мнения: 14 064
Салата

Домати - 2 бр.
Печени чушки - 2 бр.
Червен лук - 1/2 глава
Авокадо - 1 бр.
Варено яйце - 1 бр.
Сирене Salakis - 100 гр.
Зехтин и сол на вкус

# 5
  • София
  • Мнения: 2 093
Това е любимата ми рецепта със със сирене Salakis, защото е много бърза и много вкусна. Продуктите са картофи, сметана, сирене Salakis, яйца, кашкавал, подправки. Запичат се в умерена фурна и изглежда така:
Скрит текст:

# 6
  • Велико Търново
  • Мнения: 7 700
Моята рецепта няма нужда от обяснение, единствено важното е да се използват качествени продукти като Президент и хубави зеленчуци!

# 7
  • Мнения: 744
    Домати ,лук,сирене и магданоз....класика Simple Smile

# 8
  • Мнения: 663
Обожавам това сирене на "Президент"! Heartpulse С него мога да измисля винаги нещо за хапване набързо.
Следната рецепта е много подходяща около великденските празници, защото тогава има доста сварени яйца. Може да се развихрят и доста подобни варианти на тези пълнени яйца.

Необходими продукти: яйца - 3 бр. (може и повече), майонеза, сирене "Салакис", горчица, сол (по желание), черен пипер на вкус, копър

Приготвяне: Сваряваме яйцата. След това ги обелваме и разполовяваме.

В една купичка  натрошаваме жълтъците и ги разбъркваме с майонеза, горчица, сирене "Салакис", малко сол и черен пипер - на вкус.

С хомогенната смес пълним белтъците. Отгоре поръсваме с копър, можем да украсим с маслинки и зелена салата. Поднасяме.

# 9
  • Враца
  • Мнения: 2 639
Много вкусна баница:
Около 400 грама сирене Salakis
1 кофичка кисело мляко
6 големи яйца
Кори за баница
Масло President

Налагат се корите с плънката, на дъното, по средата и най-отгоре обилно масло. Пече се до зачервяване.

# 10
  • Мнения: 2 652


Много обичаме в къщи шопска салата приготвена със хубаво сирене и пресни зеленчуци

# 11
  • Мнения: 501
Картофени кюфтета:
Необходими продукти:
картофи - 1 кг
яйца - 4 бр.
галета
чесън - 2 скилидки
сирене - 200 г Président Salakis
сол
Картофите се белят, измиват, нарязват на едро и варят. Когато са готови, се правят на пюре заедно с едно яйце, 4 с.л. галета, нарязания на ситно чесън, натрошеното сирене и солта.

Сместа се оставя да престои 1/2 час. След това от нея се оформят картофени кюфтета, като преди да се сложат да се пържат, кюфтетата се овалват в галета, а след това и в разбито яйце.

Пържат се до златиста коричка.Поднасят се с млечен чеснов сос.

# 12
  • Мнения: 7 270
Пица с основа от тиквички
 3 малки тиквички рендосани на едрото ренде, поръсени с малко сол и изстискани хубаво след 10-тина минути.
Добавят се 1 яйце, 1/2 ч.л. сода и овесени ядки, до получаване на гъста смес. Изсипва се сместа върху хартия за печене и се пече на 180С до полуготовност и след това се гарнира по желание.

Последна редакция: вт, 11 юни 2019, 09:07 от denyil

# 13
  • Мнения: 913

Вкусна салата с домати , сирене Salakis и босилек.

# 14
  • Мнения: 686

Пълнени пилешки филета със сирене Salakis,пресен лук, копьр.

# 15
  • София
  • Мнения: 1 371
Спанак с ориз, яйце и сирене Salakis

Последна редакция: вт, 11 юни 2019, 10:47 от Лонита

# 16
  • Мнения: 3 891
Любимата ми гръцка салата е със сирене Салакис и включва розов домат, краставица, червен лук, чушка, сирене Президент Салакис, маслини, риган и зехтин. Всичко нарязано на едро и кубчета.

# 17
  • Мнения: 1 353
Зелени (магданозени) кюфтета
1 голяма връзки магданоз, 1 връзка пресен лук, 1 връзка копър, 1 връзка джоджен, 2 глави стар чесън, 50 г орехови ядки, ½ чаена лъжичка сол, индийско орехче на вкус, 2 яйца, 200 г сирене Salakis, 50 мл прясно мляко, 5 г  мая за хляб, 100 г брашно, 20 г масло, брашно или грис за овалване на кюфтетата

Нарежете на ситно магданоза (заедно с дръжките), лука, копъра и джоджена. Задушете ги в маслото, колкото да намалят обема си. Прибавете пресования чесън, нарязаните орехови ядки и подправките. Разбъркайте и оставете сместа да се охлади.
Към зелената смес добавете яйцата, маята – разтворена в прясното мляко и брашното,  така че да получите гъсто, лепкаво тесто (ако е необходимо добавете още няколко лъжици брашно). Накрая сложете и сиренето, разбъркайте и оставете на топло за 30 минути, за да втаса леко сместа.
С влажни ръце или с две лъжици оформете кюфтета, оваляйте ги в брашно или грис и ги изпържете в горещо олио. Поднесете с млечно - чеснов сос.

# 18
  • Сливен
  • Мнения: 4 216
Разядка със- цедено мляко,орехи и сирене Salakis.

# 19
  • Мнения: 5 679
Кюфтета от тиквички е моето предложение

# 20
  • Мнения: 4 859
Панирани топчета от сирене(вляво) и панирани картофени кюфтенца със сирене(вдясно)


За топчетата от сирене -300 гр.сирене Salakis,2 яйца,12 с.л.брашно,1/2 пакетче бакпулвер,пресен копър,чесън на прах или други подправки по избор.В купа се смесват разбити яйца,брашно,бакпулвер и подправки.Настъргва се или се на намачква с вилица подсушеното сирене.Разбърква се и се оставя да се охлади добре.С мокри ръце се оформят малки топчета и се пържат на маслена баня (олиото да е хубаво загрято).Стават изключително бързо,затова е най-добре да се направят всички топчета и тогава да се пържат.Количеството е като на снимката .

За кюфтенцата със сирене-1 кг.картофи,100-150 гр сирене Salakis,две глави лук,сол,пипер, пресен магданоз,паста за паниране-2 яйца, чаша и половина брашно (чаени),щипка захар,две щипки сол,около 100 мл бира.
Картофите се сваряват,обелват и намачкват на пюре.Прибавят се подправките натрошеното сирене и настъргания лук.Разбърква се,оформят се топчета,които се нареждат в подходящ съд едно до друго и се оставят в хладилник за около час два.За пастата се смесват разбитите яйца с подправките и брашното и се сипва бирата.Разбърква се добре,сместа трябва да е по-гъста от тази за палачинки. Кюфтенцата се потапят от всички страни и се пържат на маслена баня.Не стават мазни и гарантирано не се разпадат.

И топчетата и кюфтенцата се сервират със сосове по избор.

# 21
  • "Винаги прави това, което сърцето ти казва."
  • Мнения: 651
Едно любимо мое предястие е запечено сирене Салакис във фолио. Бързо,  вкусно и ухае прекрасно.
Продукти: сирене, домат, червен пипер,чубрица, зехтин, чесън и люта чушка.

Начин на приготвяне:
Отрязвам плочка сирене. Поставям го върху фолио, като фолиото трябва да е с размери, достатъчни за да покрие добре сиренето от всички страни. Върху сиренцето наръсвам червен пипер и чубрица. Поливам сиренето с малко зехтин и слагам върху него две-три резенчета домат. Върху тях поръсвам  с чесън. Прибавям и люта чушка.
Сиренето се обвива добре с фолиото от всички страни, като подарък и се запича в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-тина минути.

# 22
  • Мнения: 24
Това е любима рецепта вкъщи!
Продукти:
200 г пресен спанак
1 тиквичка
2 средни картофа
3 яйца
100 г сирене President  Salakis (винаги взимаме повече, защото докато се приготвя се хапва)
100 г брашно
черен пипер
кимион

Приготвяне:
Спанакът се измива и нарязва на лентички. Обелете и настържете на най-ситното ренде тиквичката и картофите. След това ги оставете да се отцедят за около час. В купа разбийте яйцата и прибавете към тях натрошеното сирене.
Прибавете към тях подправките. Към сместа с яйца прибавете и зеленчуците и брашното. Разбъркайте добре и от получената смес оформете кюфтета.
Сложете ги в тавичка върху хартия за печене и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Трябват им около 30 минути, докато добият златиста коричка.

# 23
  • Мнения: 464
Много обичам сирене Salakis. Най-често го употребявам в салатата, като го режа на по-малки кубчета, заедно с нарязани домати, краставици, лук и магданоз. Овкусявам със сол, зехтин и оцет.

# 24
  • Сф
  • Мнения: 10 637
Много е вкусно, няма да го унищожа с огън! Натурално с доматче, за свежест и лека вечеря след динамичен работен ден!  ❤

# 25
  • Мнения: 1 199
Вечерята ми:картофено пюре с масълце президент! Обожавам това масло!

# 26
  • Мнения: 14 770

Чери домати
Печени на грил пилешки филенца,нарязани на парчета
Сирене Президент
Босилек
Зехтин
Сол
Пипер

# 27
  • Мнения: 4 590
Споделям любима рецепта, която се получава чудесно със сиренето Salakis и другите млечни продукти на President:

Броколи със сирена

Необходими са: броколи, сирене, кашкавал, сметана, топено сирене и малко синьо сирене за разкош. Аз лично овкусявам само с черен пипер.

Приготвяне: сметаната се размива с малко вода, сирената се настъргват (може да се добавят най-различни, според предпочитанията), всичко се обърква добре и се овкусява с черен пипер (и други подправки по желание). Розичките броколи се кипват за кратко (1-2 минути), отцеждат се и се слагат в купа с лед (или се поливат по-продължително със студена вода). Объркват се със сместа от сирена, слагат се в подходящ съд (аз използвам керамична или огнеупорна тава) и се пече до златист загар на 180 гр. (или просто умерена фурна, в зависимост от особеностите), обикновено около 20, до 30 минути. Рецептата е подходяща и за други зеленчуци (особено карфиол, при него стъпките са същите), но трябва да се обработят по различен начин преди да се запекат със сирената във фурната. Правила съм с картофи, както и с месо.

Снимка
Скрит текст:

И една баничка, за която няма нужда да пиша рецепта:
Скрит текст:

# 28
  • Мнения: 215
Продукти: 5 яйца, 400 г  сирене, 3 с. л. кисело мляко
масло, 1 п. фини кори за баница
Намазвам тавата с масло, след това ред кори и отново намазвам с масло. През няколко реда натрошавам и слагам сиренето и така докато наредя корите. След това нарязвам и заливам с разбитите яйца и киселото мляко .Пека на 180 градуса, до готовност. .

# 29
  • Мнения: 45
Обещахме да Ви разкриваме интересни факти от света на сиренето и днес споделяме с Вас първия от тях.

Знаете ли, че....

къщите в Древен Рим имали специални стаи за правене на сирене?



# 30
# 31
  • Сф
  • Мнения: 10 637
Аз мисля, че само в по- заможните къщи е имало такива стаи, не масово.

# 32
  • Мнения: 85

Сръбска салата със сирене
500 грама сирене
4 скилидки пресован чесън
2 суп. лъж. зехтин
1 ч. лъж. червен пипер
Сместа се разбърква добре и се украсява по желание.

# 33
# 34
  • Мнения: X
Вкъщи обичаме салатите, особено шопската, но за да не се повтарям с другите качвам нещо любимо от моето детство - препечена филийка с домашно желе от дюли и натрошено сирене. Сладкото е по избор, но от череши, вишни, ягоди, малини, къпини се получават най - вкусните филийки. Може да се намажат и с масло Президент, преди да се сложи сладкото и сиренето. Тогава стават още по - неустоими.


# 35
  • Elhovo
  • Мнения: 360


Пълнени чушки със сирене- Чушките се измиват и им се махат дръжките и семената. Прави се смес от яйца +сирене Президент и се пълнят. Печем . Това е идеалното предястие със салатка от белени домати.

# 36
  • Мнения: 423
Топчета от сирене Salakis
сирене - 400 г Salakis
горчица - 1 с.л.
майонеза - 1 с.л.
черен пипер
чесън-по желение
кашкавал
червен пипер
копър
орехи - натрошени
Сиренето намачкваме с вилица, прибавяме към него горчицата и майонезата.
Объркваме добре всичко и овкусяваме с черния пипер и чесъна. Оформяме топчета и овалваме едната част в настърган кашкавал, а другите в червен пипер и копър.

# 37
  • Мнения: 54
Солен кекс

Съставки:
яйца - 3 бр.
кисело мляко - 1 ч.ч., погасено със сода
бакпулвер - 1 бр.
олио - 5 с.л.
маслини - към 6 - 7
сирене Salakis - 150 г натрошено
шунка - 200 г
кашкавал - 200 г
брашно - 2 ч.ч.
Може да се разнообрази със съставките според наличните в хладилника Simple Smile

# 38
  • Хасково
  • Мнения: 592
Питка със сирене
2 яйца-1 жълтък се отделя за намазване отгоре
1 ч.ч прясно мляко
1/2 кубче мая
50 гр разтопено масло
1 с.л захар,1 ч.л сол
250 гр сирене
600 /650гр брашно

# 39
  • Мнения: 458
Вкусна и любима салата със  сиренето Salakis за цялото семейство!
Сладка и уютна вечер!

# 40
  • Мнения: 9
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
3 бр. тиквички
2 кренвирша Аз ям!
100 г кашкавал
100 г бяло саламурено сирене Salakis
100 г синьо сирене
прясна мащерка
сол
пипер
зехтин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарежете тиквичките през средата и ги издълбайте с лъжица. Нарежете на ситно сирената и кренвиршите и с тях напълнете лодките от тиквички. Поръсете с мащерка на вкус и печете на фурна до златисто.

# 41
  • Мнения: 272
1 охладено бутер тесто , 200 гр. Нарязана шунка , 200 гр кашкавал, 200 сирене, риган, 1 яйце и черен пипер

# 42
  • Мнения: 14 486
Моята рецепта няма нужда от обяснение, единствено важното е да се използват качествени продукти като Президент и хубави зеленчуци!

Това на снимката не е сиренето салакис на Президент, виждат се грапавини каквито то няма, защото е фета сирене.

# 43
  • Мнения: 1 132
Панирани сиренца Salakis

200 грама сирене Salakis
100 гр. брашно
2 яйца
100 гр. галета.
Нарязаното на еднаква парчета сирене Salakis се овалва в брашно, яйца и галета. Пържи се в сгорещено олио до зачервяване.


# 44
  • Велико Търново
  • Мнения: 2 573
Гръцка салата
Краставици, домати, лук, маслини, сушен риган, овкусени със сол, оцет и зехтин екстра върджин.
При сервиране се гарнира със сирене Salakis.

# 45
  • Елхово
  • Мнения: 1 393
Руло от тиквички със сирене президент правя! Всички много го обичат!

# 46
  • Сливен
  • Мнения: 457
Запечено сирене с мед и орехи

# 47
  • Мнения: 6 005
Салата: бейби спанак, розови домати, корнишони, люта чушка, босилеково песто, пресен копър, пресен зелен лук, сирене салакис под формата на топка.
Рецептата ще споделя скоро и в блога си.

Сиренето има съвършен маслен вкус. Меко е и много лесно се работи с него, т.к. в салатата идеята ми бе да го сервирам под формата на топка, не ми отне много усилия.
Цената му е добра, а съставът чудесен.
Благодаря ви за този конкурс. Благодарение на него научих за сиренето.
Скоро ще споделя и други вкусни предложения със сирене салакис.

# 48
  • Мнения: 576
Салата от домати, зелен лук, магданоз и разбира се сирене Simple Smile

# 49
  • Мнения: 427
Моята рецепта е вкусна лятна салатка- сирене Salakis, домати, краставици, варено яйце, маслини, лук, магданоз, печена чушка, зехтин.

# 50
  • Мнения: 1 423
Салата печени чушки и сирене Салакис, останалото е просто добавка към страхотния вкус

# 51
  • Мнения: 58
Обожавам сирене #Salakis ! Направо се разтапя в устата ми. A  за в салатката да не говорим...Божествен вкус!

# 52
  • Мнения: 70
Сирене на тиган

200 г сирене Salakis
2 бр. домати
червен пипер
босилек
100 г масло

В тигана разтапяме маслото, след което нарязваме сиренето на плочки и слагаме в тигана. Трябва леко да позлатее от двете страни. След няколко минути се обръщат. Нареждаме парченца домат върху сиренето поръсваме с червен пипер и босилек, захлупваме с капака тигана. След няколко минутки са готови. Сервира се топло. Внимавайте червения пипер да не загори.

# 53
  • Мнения: 13
Обилна салатака с круши, сушени плодове, пипер и  любимото сирене

# 54
  • Мнения: 365
Любимо пролетно предложение - пържени тиквички, печен пипер с доматен сос и сирене Salakis

# 55
  • Мнения: 851
Любимо - питка със сирене

# 56
  • Мнения: 576
Салата с домати чери, краставици, авокадо, червен лук, магданоз и сирене President Salakis

# 57
  • Мнения: 1 546


Изтеглени са първите късметлии, които ще получат кошница с продукти на Président. Това са:

infiniТy
dannyny
pepi_r


Tada Честито!

Очакваме печелившите да се свържат с нас до 21.06.2019 г. на e-mail: igra@bg-mamma.com като упоменат, че са победители в играта на "Président" и напишат потребителското си име, електронната поща, с която са регистрирани във форума и координати за получаване на наградата (име, адрес и телефон за връзка).

А сега е време за втория етап от конкурса!
Споделете като коментар в темата рецепта на локален или чуждестранен специалитет със сирене Président, който е пленил сетивата ви.

Продължавайте да публикувате и своите авторски снимки на апетитни ястия със сирене Salakis! Те ще ви дадат допълнителен шанс за една от нашите награди!

# 58
  • Мнения: 501
Гръцко саганаки
3 с. л. зехтин Екстра Върджин
2 глави лук, нарязани на ситно
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
800 г домати, обелени и нарязани на ситно
1 ч. л. захар
1 ч. л. риган
1 ч. л. лют червен пипер
1 ч. ч. рецина или друго сухо бяло вино
500 г белени скариди
200 г сирене Salakis President, натрошено
1 връзка магданоз, нарязан на ситно
  сол на вкус
  черен пипер на вкус

# 59
  • Мнения: X
От мен - много бърза и лесна рецепта за Бутер банички с пълнеж от топено сирене President:
Разстиламе листа бутер тесто. Разрязваме на квадрати. В единия им край слагаме по 1 триъгълник от топено сирене President. Сгъваме под форма на триъгълник и притискаме краищата, за да не се разтварят при печенето. Готовите пълнени триъгълничета поставяме в тава върху хартия за печене и ги намазваме с разбитото яйце. Изпичаме ги на 160-180 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор до готовност.

# 60
  • Мнения: 2 682
Панирани сиренца:
200 г сирене Президент
Едно пакетче Галета
4 яйца
Мед
100 гр орехи
Подправки според вкуса на всеки.

Разбиват се 4-те яйца и се овкусяват с подправки. Потопя се 1 парче сирене Président в яйце, а след това се овалва в галета. Повтаря се тази стъпка няколко пъти, докато сиренето се покрие с галета добре.
Запържва се в тиган с малко мазнина, докато сиренето добие златист цвят, а сърцевината му остане мека.
Аранжира се чинията с мед и орехи.

Сол

# 61
  • Мнения: 29 262
Панирано сирене  Président с мед и орехи

Приготвяне:
 
1. Разрежете сирене Président на равни части.
2. Разбийте 4 яйца и ги овкусете с подправки.
3. Потопeте 1 от парчетата в яйце, а след това го оваляйте в галета.
4. Повторете тази стъпка няколко пъти, докато сиренето се покрие с галета добре.
5. Запържете в тиган с малко мазнина, докато сиренето добие златист цвят.
6. Аранжирайте чинията с мед и орехи.

# 62
  • София
  • Мнения: 452
Гръцки десерт Kaltsounia
За тестото
1 чаша зехтин
1 чаша цедено кисело мляко
1 яйце
1 1/2 чаша захар
1 кг брашно
ванилия  1/2 ч.л. (по избор)
сок от 1/2 портокал

За пълнежа
1 кг  меко сирене
1 чаша захар
1 яйце и 1 яйчен белтък
1 ч.л. на прах цимамон

За топинг
2 яйца
1 с.л. вода
1 супена лъжица  канела

# 63
  • Мнения: 5 115
Пица със сирене Président и ананас. Екзотичен и приятен сладко-солен вкус  Heart

# 64
  • София
  • Мнения: 1 371
Панирани топени сиренца
360 г топено сирене President
1/3 ч.ч. брашно
2 бр. яйца
1 ч.ч. корнфлейкс
1 ч.ч. олио
Сиренцата се поставят в съд със студена вода. Яйцата се разбиват, а корнфлейксът се натрошава, докато стане на галета. Сиренцата се панират последователно в брашното, яйцата и корнфлейкса. Пържат се от двете страни в гореща мазнина до златисто.

# 65
  • Мнения: 1 090
Хрупкави сиренца:
топено сирене  Президент
яйца
корнфлекс


Разбиват се яйцата и се овкусяват с подправки. Потопя се 1 парче топено сирене в яйце, а след това в натрошен корнфлекс. Пържи се в тиган с малко мазнина, докато сиренето добие златист цвят, а сърцевината му остане мека.
Сервира се с любимо сладко.

# 66
  • Мнения: 39 232
Разбира се, че този специлитет за мен е панирано с корнфлейкс топено сирене.  Топените сиренца се овалват в конфлейкс и се пържат в сгорещено олио. Поднасят се със сладко от боровинки, конфитюр от червени чушки, млечен сос.

# 67
  • София
  • Мнения: 10 833
Салата от патладжани със сирене

3 бр. патладжани
200 г сирене Salakis
100 г печени бадеми
100 мл зехтин
1 връзка магданоз
2 скилидки чесън
1 глава червен лук
2 с.л. балсамов оцет
2 с.л. соев сос
1 с.л. мед
1 ч.л. пушен червен пипер
1/2 ч.л. кимион
1/2 бр. лимон (сокът)
черен пипер, сол

Патладжаните се обелват, нарязват на кубчета и се слагат в плитка тава.
В купа се смесват половината от зехтина, медът, оцетът, пушеният пипер, кимионът, сол и черен пипер.
Патладжаните се заливат със сместа. Пекат се в загрята на 200С градуса фурна с вентилатор, до златисто - 40 минути.
Лукът и магданозът се наситняват, а бадемите се счукват. Чесънът се стрива с малко сол и се разбърква с лимоновия сок, соевия сос и останалия зехтин.
Топлите патладжани се поръсват с лука, магданоза и бадемите. Заливат се с дресинга и се разбъркват.
Салатата се сервира с парчета сирене Salakis.

# 68
  • София
  • Мнения: 873
Панирани топени сиренца:
1 кутия топено сирене "Президент"
1 яйце
брашно за овалване
натрошен корнфлейкс
сладко от боровинки
Сиренцата се овалват в брашно, след това в разбито яйце и накрая в натрошен корнфлейкс. Изпържват се в нагорещено олио и се поднасят със сладко от боровинки и чаша бяло вино.

# 69
  • Мнения: 14 770
Любимите на всички панирани топени сиренца с корнфлейкс и сладко от боровинки. Аз ги замразявам преди панирането,за да не се разтекат,а сладкото ми е домашно и е страхотна комбинация! 😍

# 70
  • Мнения: 238
Пилешко месо с топено сирене и пресни гъби
1 кг пилешко месо

500 г гъби

250 г топено сирене Президент

1 с.л. кетчуп

подправки по избор

Начин на приготвянe
Нарежете местото и го запържете при постоянно бъркане. Сварете гъбите за 10 минути и ги нарежете. Прибавете ги към месото, запържете и подправете на вкус. Добавете кетчупа, топеното сирене и бъркайте докато месото и гъбите поемат добре соса.

# 71
  • Мнения: 10 201
Обожавам лазаня с кайма и топено сирене Президент. Рецептата е позната, просто когато сиренето е Президент, всичко става много специално. 😊

# 72
  • in Wonderland
  • Мнения: 6 047
Гръцка салата с Président Salakis
Как да го приготвите:
 Продукти:
250 гр Président Salakis

3 домата

1 краставица

1 зелена чушка

80 гр маслини

1 глава червен лук

6 супени лъжици зехтин

1 щипка риган

Сол.

1.Измийте доматите и краставицата и ги нарежете на кубчета.

2.Изсипете ги в купа и добавете нарязани на колелца маслини, червен лук и зелена чушка, както и подправките – зехтин и сол.

3.Разбъркайте и разпределете в чинии.

4.Във всяка порция поставете кубчета Président Salakis, залейте с малко зехтин и поръсете със сушен риган.

5.Сервирайте салатата охладена.

# 73
  • Мнения: 3 520
Разядка със сирене Салакис, печени червени чушки, майонеза и копър. Нарязани на ивички чушки се объркват с натрошеното сирене, няколко лъжици майонеза и копър. Може да се овкуси и със счукан чесън. Сервира се с препечен хляб.

# 74
  • Мнения: 4 859
Панирано сирене Salakis или топени сиренца President в кори за баница

Корите за баница се отрязват на подходящи парчета,които ще стигнат за увиване на сирената като пликче.
Сиренето Salakis се реже на парчета и се подсушава,топените сиренца се слагат по две двойки срещу друго с ъгълчетата. Завиват се в корите ,потапят се в разбити яйца и се пържат на маслена баня,първо със сгънатата част отдолу .Стават много бързо и не изискват предварителна подготовка .Вкусни са със сладко мед или сос по избор.

Идеята е на Пепчо,много лесни и не изискват предварителна подготовка.

# 75
  • Мнения: 8 472
Банички от бутер тесто и топени сирена Президент.
Бутер тестото се реже на квадрати и в средата се поставя парче сирене. Краищата на отразяното парче бутер тесто се намазват с яйце и се притискат. Отгоре също се намазва с яйце. Пече се в добре загрята фурна на 200-220 градуса.

# 76
  • Мнения: 1 755
Запечено козе сирене President с мед и орехи - любима моя рецепта.
Първо добавям краве масло и олио в тиган , които смесвам предварително.Запържвам от двете страни . Добавям меда и орехите в тигана.След това свалям от котлона и добавям останалия мед и соса , който се е получил от пърженето.Да ни е сладко!

Последна редакция: пн, 17 юни 2019, 16:18 от HollywoodGirl

# 77
  • Мнения: 996
Панирани сиренца със сладко от боровинки(но може и друго)
3 кутии натурално топено сирене (на триъгълничета)
2-3 яйца
брашно
корнфлейкс
олио
сладко от боровинки






Триъгълничетата топено сирене се потапят във вода с лед. След това се овалват в брашно. После в яйце и накрая в ситно натрошения корнфлейкс.

Потапят се на етапи в сгорещено олио и се пържат за няколко минути до получаване на хрупкава коричка.

Сервират се с боровинково сладко.

# 78
  • Мнения: 913
Панрани сиренца President

# 79
  • Мнения: 681
ЧИЙЗКЕЙК С АНАНАС

1 и 1/2 пакет бисквити "Роден край" с какао
80 гр. масло
500 гр. крема сирене President
100 гр. кисело мляко
180 гр. захар
2 яйца
200 мл. млечна сметана President
сок от 1 портокал
Сладко от кайсия или друг вид конфитюр
Шайби ананас от консерва или пресен

Натрошаваме бисквитите с блендер на ситни трохи и към тях добавяме разтопеното масло. Разбъркваме всичко в купа и изсипваме сместа в тавичка като отгоре заглаждаме с лъжица. Оставяме настрана. Аз използвах 24 см форма с регулация, но е по-добре да се изпече в 26 см форма, тъй като сместа е повече и става по-висок блат.
Разбиваме с миксера крема сиренето, добавяме захарта, млякото и продължаваме да бъркаме. Добавяме яйцата и сока от портокала. Най -накрая прибавяме и сметаната. Разбъркваме добре и изсипваме върху приготвения бисквитен блат.
Печем на загрята фурна на 180 градуса, около 25-30 минути, докато краищата се зачервят, а вътрешната част изглежда леко сурова.
Оставяме чийзкейка в хладилника да се стегне.

Прехвърляме чийзкейка в чиния за сервиране, разтопяваме в микровълновата фурна 1/2 ч.ч. сладко от кайсия и поливаме чийзкейка.

Нареждаме шайбите от ананас (аз използвах от консерва) и поливаме отгоре с останалата част от сладкото.

Чийзкейкът върви идеално с топка сметанов сладолед.  Simple Smile

# 80
  • Враца
  • Мнения: 2 639
Гръцка салата, със сирене Салакис:

    домати - 2 - 3 бр.
    червен лук - 1 глава
    краставици - 1 бр.
    чушки - 1 бр. зелена
    гръцки маслини - 10 - 12 бр. каламата
    сирене Салакис - 200 г
    червен винен оцет - 1 с.л.
    зехтин - 5 - 6 с.л. студено пресован
    риган - 1 ч.л. изсушен
    морска сол

Гръцката салата винаги се сервира със сирене Салакис отгоре, поръсено с капки зехтин и изсушен риган.

Съвет: Нарязаното на кубчета сирене може предварително да се маринова за около 30 минути в дресинга.

Гръцката салата изисква и обилно количество хляб за топене на отделилия се сос. И да не забравите да охладите предварително узото!

# 81
  • Мнения: 684
Пухкави рогчета с сирене президент2 яйца
2 ч.ч.прясно мляко
1 ч. ч. Мазнина (олио, масло)
1 ч. л. сол
1ч.л.захар
Половин кубче мая
Брашно
Омесва се меко тесто, разделя се на 3 и се оставя да почине за 10 мин.
Разточва се голям лист около 3,4 мм и се реже на триъгълници, слага се сирене и се оформят рогчета. В началото печа на 180 градуса докато се надигнат и после на 200 градуса

# 82
  • Мнения: 813
Обожавам панирани топени сиренца President. Сиренцата се панират по отделно с корнфлейкс и се сервират с боровинково сладко.

# 83
  • Мнения: 612
За закуска филийски с запечено топено сирене President. Нарязвам сиренето на тънки ивици ( от триъгълното). Слагам с загрятата фурна, и сле дкаот станат дорбе зепечени, кръгло резенче домат отгоре Simple Smile

# 84
  • Мнения: 22 867
Солен пирог в гръцки стил /тип спанакопита/

•   Сирене Salakis President – 300 гр
•   Пармезан или твърд кашкавал настъргани – 50 гр
•   Яйца – 5 бр.
•   Спанак пресен – 400 гр
•   Краве масло – 1 с. л.
•   Кори за баница – 300 гр. /прибл. 6 бр./
•   Сух риган – 2 ч. л.
•   Настъргано индийско орехче – 1 щипка
•   Зехтин extra virgin
•   Смлян черен пипер
•   Сол /опционално смляна морска/

1.   Фурната се загрява на 200 °C.
2.   В тиган се налива зехтин, добавя се парченцето краве масло и се изсипва нарязания спанак. С леко разбъркване, спанакът се запържва, като омекне, тиганът се маха от огъня.
3.   В купа се смесват натрошеното сирене, яйцата, добавят се спанакът и настъргания пармезан. Слагат се подправките – риган, сол, черен пипер, инд. орехче. Това е плънката.
4.   Дъното на форма за печене се намазва със зехтин. Поставя се една кора, така че краищата да висят от тавата.  С четка се намазва със зехтин, слага се още една кора, също се намазва със зехтин и така още кори, да се получат 4 или 6 слоя. Равномерно се разпределя плънката върху корите и върху нея се загръщат краищата на корите. Пече се в загрятата фурна 30-40 минути до готовност.

# 85
  • София
  • Мнения: 979
Гръцка салата с Président
Продукти:

250 гр Président Salakis
3 домата
1 краставица
1 зелена чушка
100 гр. маслини
1 глава червен лук
6 супени лъжици зехтин
1 щипка риган
Сол


Измийте доматите и краставицата и ги нарежете на кубчета.

Изсипете ги в купа и добавете нарязани на колелца маслини, червен лук и зелена чушка, както и подправките – зехтин и сол.

Разбъркайте и разпределете в чинии.

Във всяка порция поставете кубчета Président Salakis, залейте с малко зехтин и поръсете със сушен риган.

Сервирайте салатата охладена.

Последна редакция: вт, 18 юни 2019, 15:00 от ine

# 86
  • Мнения: 4 590
Френски омлет със сирене President

Продукти: 3 яйца, настъргани сирене и чедър (около 100 гр. общо), масло, подправки: сол, бял и/или черен пипер, зелен лук, магданоз, естрагон и др., според вкуса.

Яйцата се разбиват много добре докато не останат следи от белтък и се подправят със солта и пипера. Маслото се разтопява в тиган до получаване на лека пяна (температурата не трябва да е твърде висока, за да не прегори). Добавят се яйцата и се разбъркват леко с шпатула, като едновременно се разклаща и тигана, около 1-2 минути, докато се посгъстят. Разпределят се равномерно и когато горната част е почти готова (трябва да е леко течна), се добавят сирената и подправките. Сервирам със свежа салата.

# 87
  • Мнения: 828
Запечено сиренце с орехи и мед + чаша винце Simple Smile

# 88
  • Мнения: 686
Панирани сирена с корнфлейкс

# 89
  • Сф
  • Мнения: 10 637
Сирене President  под капак.
Слагам голяма бучка сирене Президент , малко олио, парче масло, нарязан домат, яйце, ( да остане цяло), чубрица, люта чушка и съвсем малко водичка на дъното на гювечето.Захлупвам, пека около 20 мин., в зависимост от фурната.Става и в метална, незахлупена чиния на парти грила , за 10 минути, ако много бързам.

# 90
  • Мнения: 1 132
Панирани сиренца President

200 грама сирене President
100 гр. брашно
2 яйца
100 гр. галета.
Нарязаното на еднаква парчета сирене President се овалва в брашно, яйца и галета. Пържи се в сгорещено олио до зачервяване.

# 91
  • Мнения: 744

 Лазаня с кайма и топено сирене

Продукти:

1 пакет кори за лазаня

 За плънката:

700 мл доматен сос

500 гр смляно месо

50 мл вино

1 глава лук

5 ск. чесън

риган, босилек, черен пипер

зехтин, сол, щипка захар.

*******************

200 гр кашкавал

80 гр топено сирене

 

За соса:

500 мл прясно мляко

300 гр гъби

1 с. л. брашно

сол, черен пипер, зехтин.

 

Приготвяне:

В тиган сотираме лука и чесъна.

Добавяме смляното месото и надробяваме на дребно, докато бъркаме.

Подправяме на вкус и заливаме запърженото месо.

След като се изпари виното добавяме доматения сос.

Бъркаме няколко минути, докато се сгъсти леко соса.

Снемаме от огъня и оставяме на страни.

 

Приготвяне на белия сос:

Гъбите измиваме почистваме и нарязваме.

Сотираме в сгорещена мазнина, посоляваме, подправяме и добавяме брашното.

Бъркаме, докато брашното се разтвори в мазнината и заливаме със студено мляко.

Сосът бъркаме, докато започне да се сгъстява и снемаме от огъня.

Започваме да редуваме ред кори, ред месна плънка и настърган кашкавал.

Следва ред гъбена плънка, нарязано топено сирене и бял сос.

Така редуваме, докато се изчерпа количеството.

Завършваме с дебел пласт кашкавал.

Завиваме с алуминиево фолио и печем в загрята на 200* С около 40 - 50 мин.

Преди да извадим махаме фолиото да се запече кашкавала до златисто.

Сервираме лазанята топла, нарязана на квадрати и гарнирана по желание с още доматен сос или пресни домати.

 

# 92
  • Пловдив
  • Мнения: 467
Запечено сирене Président Камембер

1бр. сирене Камембер
3 скилидки чесън
3 стръка пресен розмарин
щипка хималайска сол
черен пипер
30 мл. зехтин

# 93
  • Мнения: 6 023
Топени сиренца President със сладко от боровинки
*топени сиренца President - 1 кутийка (триъгълничета)
*яйца - 2 бр.
*брашно - 2 с.л.
*галета - 150 г
*олио - 200 мл
*сладко от боровинки

Отстраняваме станиолената опаковка на топените сиренца и ги овалваме в брашно. Пускаме ги в разбитите яйца и след това овалваме в галета. Така ги обработваме всичките. Сгорещяваме мазнината. Всяко сиренце отново топваме в яйце и пускаме да се пържи.
Сиренцата са готови, когато лекичко се понадуят. Сервираме топли със сладко от боровинки.

# 94
  • Мнения: 576
Пиде със сирене и яйца от турската кухня
Продукти за тестото:
500 г брашно
1 пакетче суха мая
200 мл топло мляко
1 яйце
1 супена лъжица зехтин
1 чаена лъжичка захар
сол на вкус

За плънката: 200 г сирене President Salakis
100 г краве масло
1 жълтък
2-3 супени лъжици прясно мляко
1/2 връзка магданоз

Начин на приготвяне :

В голяма купа пресявате брашното със солта. В чаша смесвате млякото и маята. Разбърквате добре, добавяте захарта и зехтина и разбърквате. Оставяте за десетина минути.

В брашното правите кладенче и изсипвате млякото и яйцето. Замесвате меко тесто. Месите, докато стане еластично и оставяте на топло да втаса, докато удвои обема си.

Изваждате, премесвате с малко зехтин и разделяте на 4-5 топки.

Разточвате всяка на дебела кора под формата на елипса.

Върху кората разстилате настърганото сирене. Завивате от всички страни като ръбче за пица, като следвате елипсовидната форма. Двата края ги навивате и оформяте като цървулче. Слагате в обилно набрашнена тава.

Върху сиренето на всяко пиде слагате по 1-2 бучки масло.

Намазвате с жълтъка и поръсвате с дребно нарязан магданоз.

Слагате във фурна на 100 градуса като постепенно с втасването започвате да увеличавате температурата. Допичате на 190-200 градуса.

Изваждате и още горещи намазвате с масло или заливате с тънка струйка зехтин.

# 95
  • Сливен
  • Мнения: 457
Сирене в гювече- Сирене,кашкавал,масло и червен пипер .
В гювече подреждаме най-отдолу маслото, после резен сирене поръсваме с червен пипер, отгоре резен кашкавал и печем вьв фурната.

# 96
  • Мнения: 477
Пълнени чушки с яйца и сирене : почистваме и изтърбушване няколко големи пипера , разбиваме в купа яйцата , добавяме сирене Салакис и пълним пиперките.Аз слагам и малко галета , да се запекат хубаво , както и магданоз накрая.Печем на 180 градуса за 40 мин.  и да ни е сладко!Откакто използвам Салакис - всичко е по-вкусно , сиренето има мек и нежен вкус , всички ястия стават невероятни!

# 97
  • Мнения: 2 942
Печен патладжан на малки парчета, сирене Салакис, 2-3 лъжици гъсто кисело мляко с висока масленост, 2-3 лъжица майонеза, сол,  счукан чесън на вкус и пресен копър - идеално мезе с препечена филийка.

# 98
  • Мнения: 427
Сирене по шопски.

# 99
  • sofia
  • Мнения: 1 940
Пленяващо Традиционно Шопско Гювече Със Сирене Salakis President

Продукти за 2 гювечета:
1 бр. домат
20 гр. масло
100 гр. луканка
половин глава стар лук
50 гр. топено сирене
50 гр. кашкавал
2 бр. яйца
100 гр. сирене Salakis President
1 бр. люта чушка
червен пипер и сол

Начин на прготвяне:
Поставяме всички продукти без яйцата в гювечето и печем на максимално загрята фурна за 20 - 30 минути,
накрая чукваме яйцата и връщаме за няколко минути отново във фурната, докато се стегнат. Преди да поднесем поръсваме с червен пипер. Добър Апетит!

# 100
  • Мнения: 1 005
Панирани сиренца с топено сирене Президент:
-8 бр. топени сиренца Президент
-Галета или корнфлейкс
-2 бр. яйца
- сол
- олио

Разбиват се яйцата . Потопя се всяко едно парче сирене Président в яйце, а след това се овалва в галетата или с корнфлейкса.
Запържва се с малко мазнина, до златист цвят и мека вътрешна част .

# 101
  • Пловдив
  • Мнения: 3 211
Вкъщи обожаваме броколи и ги приготвям всяка седмица. Любима рецепта ни е броколи на пара с топено сирене. Обикновено купувам замразени броколи, особено ако не са в сезон. Един пакет слагам с кошничка за готвене на пара. Достатъчни са около 4-5 минути, цветът трябва да им остане свеж и зелен. Прехвърлям ги в тенджерка от закалено стъкло и докато са още горещи им слагам няколко триъгълници от топено сирене, за да се разтопят от топлината на броколите при поднасяне сервирам с нарязани орехови ядки.

# 102
  • Мнения: 663
Бърз омлет със сирене President - когато сме гладни и искаме нещо експресно

Продукти за една порция: 3 яйца, сирене President (около 100 гр.), олио, сол на вкус, червен и черен пипер, зелен лук - според сезона, магданоз. Ако ни се намират, може да добавим нарязани гъби от консерва, шунка, кашкавал.

Яйцата се разбиват много добре с вилица и се овкусяват със солта и черния пипер. Добавят се сиренето и ситно нарязаният пресен лук.  Олиото се сгорещява в  подходящ тиган до готовност. Добавя се сместа от  яйца, сирене и пресен лук. Накрая се сервира. Може отгоре да се поръси с малко червен пипер и/или магданоз. Може и да се добави настърган кашкавал към още топлия готов омлет. Идеално допълнение е салата от маруля, краставици и авокадо. Както и чаша изстудено бяло вино! Simple Smile

Последна редакция: вт, 18 юни 2019, 17:42 от Faith15

# 103
  • Велико Търново
  • Мнения: 7 700
Моето предложение за летните горещи дни не е нещо екзотично, а по-скоро истинско, също като истинският вкус на хубавото сирене!
Топъл, прясно изпечен хляб с парче сирене Salakis и хубав розов домат!

# 104
  • Мнения: 464
Често приготвям панирани топени сиренца President.
Овалвам триъгълничетата в брашно, после в яйце и накрая в галета и пържа до златисто. Сервирам ги обикновено със сладко от боровинки или ягоди... 

# 105
  • у нас
  • Мнения: 5 710
Панирано сирене Президент. Лесно, бързо и вкусно. Необходимо е бирена паста и топено сирене Президент. Сиренето се овалва в бирената паста и се пържи в нагорещено олио. Перфектно става!

# 106
  • Мнения: 1 202
Гръцка салата със сирене President!

# 107
  • Мнения: 1 353
Запечено сирене с мед и орехи
Необходими съставки: 200 грама сирене President, 2 супени лъжици краве масло, 2 супени лъжици мед, 20 грама орехи
В тиган  с незалепващо покритие разтопявате кравето масло, заедно с олиото.  След като мазнината се загрее, срежете сиренето на 2 филийки и ги сложете в горещия тиган. Запечете за около 3-4 минути от едната страна. Добавете една супена лъжица мед. Обърнете филийките сирене, за да се запекат и от другата страна. Добавете и ядките в тигана.  След 2-3 минути свалете сиренето от котлона, залейте с останалия мед и сервирайте, като залеете със соса и орехите от тигана.

# 108
  • Мнения: X
Гръцка салата със сирене Президент.
Продукти:
250 гр Président Salakis

3 домата

1 краставица

1 зелена чушка

80 гр маслини

1 глава червен лук

6 супени лъжици зехтин

1 щипка риган

Сол


1.Измийте доматите и краставицата и ги нарежете на кубчета.

2.Изсипете ги в купа и добавете нарязани на колелца маслини, червен лук и зелена чушка, както и подправките – зехтин и сол.

3.Разбъркайте и разпределете в чинии.

4.Във всяка порция поставете кубчета Président Salakis, залейте с малко зехтин и поръсете със сушен риган.

5.Сервирайте салатата охладена.

# 109
  • Мнения: 45
Днес разкриваме втория интересен факт от света на сиренето, който може би ще Ви изненада...

Знаете ли, че....

Съществуват около 2000 вида сирене?





# 110
  • Мнения: 39 232
Не, дори не съм се замисляла.

# 111
  • Димитровград
  • Мнения: 1 742
Рецептата е от Ирландия
Филета сьомга се намазват с президент и ароматни билки и се завиват с фолио, всяко по отделно. Пекат се на умерена фурна за половин час и са готови.

# 112
  • Мнения: 2 605
Бях в Париж преди две години и в хотела всички сирена бяха Президент, преядох и всичко беше уникално. Опитах страшно много различни видове, които дори не бях виждала Wink
Много ми хареса паста със сирена President и броколи.

# 113
  • Мнения: 1 931
Капрезе със сирене "Президент".

Включва в себе си домат, сирене "Президент", зехтин и пресен босилек. Названието на тази закуска идва от остров Капри (Италия). Капрезе лесно се приготвя – в кръг се нареждат резени домат, върху които е поставен кръг качествено сирене "Президент" и върху му лист босилек. Цялото се поръсва със сол и черен пипер, залива се с малко зехтин и се сервира.
Бон апети!

# 114
  • Мнения: 252

Сандвичи със сирене,синьо сирене и шунка
В пиле със сирена в сметанов сос,сиренето се топи уникално.Пилешките гърди се нарязват,слага се червен пипер и сол и се запьржват в олио в тиган.Добавя се готварска сметана,гъбен фикс и сирене

# 115
  • Мнения: 851
Печено във фурна сирене с подправки ... Направо си облизах пръстите... Първо го опитах в един ресторант и след това го направих вкъщи.. Опитах се да налучкам подправките.
Плочка сирене се поставя във фолио - слага се розмарин, бял пипер, салвия, мащерка, коркума, заатар. Добавям малко зехтин. Печа около 15 мин в загрята фурна... Консумираме го топло....
Общо взето мисля, че ще стане с каквито подправки се намерят... По желание могат да се добавят и някакви ядки като орехи например.

# 116
  • Мнения: 45
Време е за факт номер 3, който е свързан с направата на сиренето като продукт.

Знаете ли, че....

за изготвянето на 1 килограм сирене са необходими 10 литра мляко?






# 117
  • Мнения: 39 232
Да, но дали се спазва е друг въпрос. Дано!

# 118
  • на последния етаж
  • Мнения: 8 743
Да, зная.

# 119
# 120
  • София
  • Мнения: 1 242
Споделете като коментар в темата рецепта на локален или чуждестранен специалитет със сирене Président, който е пленил сетивата ви. - Обожавам топени сиренца Président и понеже навсякъде ги правят по различен начин, реших да се науча да ги правя сама. Взимам 2 кутийки топени сиренца Président (качеството оправдава цената на продукта) при което ги слагам във фризера. После правя панировката (галета, яйце, брашно), овалвам ги и ги пържа... стават уникално вкусни.

# 121
  • Across the Multiverse
  • Мнения: 1 104
Много обичам нещо елементарно за пригорвяне : разядка със сирене, заквасена сметана, копър и чесън Simple Smile

# 122
  • Мнения: 365
Омлет със сирене и чери доматки

Загрейте тигана. Разбийте яйцата в купа. Добавете сметаната, за да направите омлета по-въздушен. Овкусете със сол.
Прибавете накълцан ситно магданоз и разбъркайте. Загрейте масло в тигана и изпържете омлета. Натрошете отгоре  сиренето и похлупете съда,
Междувременно нарежете чери доматите на четвъртинки и смесете с каперсите и свежата рукола. Овкусете със зехтин и сол.

# 123
  • Мнения: 501
Знаете ли, че....

за изготвянето на 1 килограм сирене са необходими 10 литра -Да, зная

# 124
  • Мнения: 7 270
"Рецепта" за любим летен десерт : диня нарязана на кубчета и отгоре по парченце сирене.Това беше първият ни десерт сервиран в Гърция преди 10+ години.
Относно 10 литра мляко и килограм сирене- надявам се повече производители да го правят .

# 125
  • Мнения: 45
Факт номер 4 е посветен на връзката между здравето и хапването на сирене.

Знаете ли, че....

сиренето и млякото са най-добрите източници на цинк, фосфор, рибофлавин, калий и магнезий?



Не забравяйте, че очакваме да публикувате любимите си рецепти в темата!







# 126
  • Мнения: 54
Запеканка с тиквички

Необходими продукти:
2-3 тиквички
300 г сирене Salakis
3-4 домата
250 г луканков салам
1/2 ч. ч. олио

Заливка:
3-4 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
2-3 с. л. брашно
1 ч. л. сол

# 127
  • Мнения: 160
Много харесвам панирани сиренца Президент  с боровинково сладко:)

 Необходими продукти:

10 натурални топени сиренца Президент
3-4 супени лъжици галета
3 супени лъжици брашно
3 яйца
сол и черен пипер
домашно сладко от боровинки
мммм вкусно Simple Smile

# 128
  • Мнения: 261
В сезона на свежите плодове от градината, открих една доста приятна за мен комбинация - сирене Салакис и ягоди.
Влагам ги в салата като пропорциите са следните:
200 гр Сирене Салакис
150 гр Ягоди
150 гр Спанак
50 гр Запечени филирани бадеми.

Всичко се добавя в купа и се залива с дресинг от мед, дижонска горчица, балсамико и зехтин.

# 129
  • Мнения: 301
Чийзкейк желиран

# 130
  • Мнения: 968
Откакто открих невероятното сирене Салакис, приготвям често това:
300 г сирене Салакис, 1/2 ч.ч. смлени орехови ядки1/2 ч.ч. сусам5-6 скилидки чесън,черен пипер на вкус
Сиренето се намачква с вилица и се смесва с орехите. Добавят се счуканият чесън и черният пипер. Сместа се разбърква и от нея с мокри ръце се оформят топчета. Те се овалват в сусам и се слагат в хладилник, за да стегнат.

# 131
  • Мнения: 4 841
Локален:
Паниран патладжан със плънка.
Нарязват се тънки резени патладжан (около 0,5см). Осоляват се леко и се оставят да се отцедят. Овалват се в брашно и се запържва съвсем леко, колкото да омекнат.
Приготвя се плънката от сирене, магданоз, яйце, домат.
Намазва се едната филия патладжан и се захлюпва с друга. Може да се използват клечки за зъби за по добро захващане. Така приготвеният "сандвич" се потапя в разбито яйце и брашно и се запържва.
Може да се консумира и студено.

Чужд:

Сваряват се големи картофи с обелките. Докато са горещи се срязват по дължина. Поднасят се с масло и сол. В добавка към тях по желание на гостите има мачкано или стъргано сирене с магданоз, шунка и маслини.

# 132
  • Мнения: 1 961
Панирани топени сиренца Президент

Топени сиренца Президент
Брашно
Корнфлейкс
Яйца

Сиренцата се замразяват. После се белят и овалват в брашно, яйце и накрая корнфлейкс. Пържат се за кратко в нагорещено олио.

# 133
  • Мнения: 85

Сръбска салата със сирене President
500 гр. сирене
3 суп. лъж. зехтин
3 скилидки пресован чесън
1суп. лъж. червен пипер
Продуктите се разбъркват добре и салатата се оформя и украсява по желание - с маслини, краставици

# 134
  • Варна
  • Мнения: 552
Топчета от сирене
продукти: 300 г меко сирене, 1/2 ч.ч. смлени орехови ядки, 1/2 ч.ч. сусам, 5-6 скилидки чесън, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сиренето се намачква с вилица и се смесва с орехите. Добавят се счуканият чесън и черният пипер. Сместа се разбърква и от нея с мокри ръце се оформят топчета. Те се овалват в сусам и се слагат в хладилник, за да стегнат. Приятен апетит!

# 135
  • София
  • Мнения: 820
Здравейте!
Споделям рецепта, която е лесна и вкусна за Пържени спагети със сирене Президент. Продукти - спагети - 300 г, олио - 2 с.л.,червен пипер - 1/2 ч.л., сирене Président  - 150 г. Начин на приготвяне - Спагетите се сваряват в подсолена вода. След това се измиват със студена вода и отцеждат. В тиган със сгорещено олио се запържва малко червен пипер. В тигана при запърженият пипер се слагат спагетите. Объркват се и се пържат максимум минута-две. Накрая се слага натрошеното сирене Président. Добър апетит!

# 136
  • Мнения: 146
Ммм,обожаам President Salakis.Използвам го за салати(всякакви-с бейби спанак и рукола,с домати и краставици,само с краставици),много ми е любима и разядката със сирене President Salakis,тиквички и чесън.А и си го хапвам и просто така,без нищо 😊

# 137
  • Мнения: 45
Факт номер 5 е свързан с количеството калций, което получаваме от приема на сирене.

Знаете ли, че....

консумацията на 100 грама меко сирене ни осигурява 50% от дневната доза калций, нужна на организма?



Не забравяйте, че очакваме да публикувате любимите си рецепти в темата!




# 138
  • Сф
  • Мнения: 10 637
Ей, току що се сетих за сирене Президент в пергамент.
Става супер вкусно и е подходяща рецепта за начинаещи готвачи.
Парче сирене(200гр) се поръсва с подправки по избор( аз слагам чубрица и черв.пипер), малко масълце , няколко капки олио и се увива в хартията.Пече се около 20 мин.
Може и с босилек, доматче да се сложи, който какъвто вкус обича.

# 139
  • Мнения: 107
Днес за вечеря приготвих  много вкусни тиквички бюрек със сирене Salakis. Стана много бързо и уникално вкусно!
Трябват ви само 2-3 тиквички, кутийка сирене Salakis i 2 яйца за панировката.
Нарязвам тиквичките на дълги тънки филии, които минавам на грил тигана и след това две по две ги слепвам със сирене Salakis. Оставям във фризера за няколко часа за да стегнат. Панирам в брашно и разбито яйце и пържа в сгорещено олио. Опитайте! Ще останете очаровани от вкуса и със сигурност ще ви станат любими!

# 140
  • Мнения: 289
Пиле със синьо сирене:
Продукти:
500 г пилешко бон филе
100 г синьо сирене Президент
50 г заквасена сметана
2 – 3 с. л. мазнина по избор
Приготвяне:
Бон филето се нарязва на хапки и се задушава в загрятата мазнина (за предпочитане в тефлонов тиган). Когато побелее от всички страни, се слага натрошеното сирене и се разбърква добре. След това се слага сметаната, разбърква се и се оставя на слаб огън до хомогенизиране на соса. Подправя се на вкус със черен пипер. Не се слага сол, защото синьото сирене е достатъчно солено.




# 141
  • Мнения: 1 199
Мариновано сиренце
Маринатата се приготвя от кафена чашка зехтин, сока от един изцеден лимон, пресована скилидка чесън, кафена лъжичка горчица, кафена лъжичка мед, смлян черен пипер, червен пипер, мащерка. Сиренцето се нарязва на дребни кубчета, за да се овкуси по добре от маринатата. Подрежда се в буркан и се залива с маринатата. Оставя се в хладилника да престои две денонощия и после...да ви е сладко!:blush:

# 142
  • Мнения: X
Таратор със сирене

1 голяма краставица
1 кофичка кисело мляко
1 - 2  скилидка чесън
100 г. сирене
вода
сол
пресен копър

Начин на приготвяне:
Краставицата се настъргва на едро (нарязва на ситно), добавя се разреденото мляко с вода, пресования чесън и сол на вкус. Тараторът се сипва в купи и се гарнира с кубчета сирене и нарязан копър. Може да се поръси и с малко счукани орехи. Количеството вода е според желаната гъстота.



# 143
  • Мнения: 13
Любима ми е рецептата за Сирене по шопски.
 На дъното на гювечето се слага сиренето, след това яйцето лютата чушка и малко настърган кашкавал. Най-отгоре домат на колелца и парченцето масло. Поръсва се с червеният пипер и се пече

# 144
  • Мнения: 3 774
Лазанята със спанак и сирене със сирене Салакис става уникално вкусна.Правя сос Бешамел и отделно задушавам спанака с малко запържен лук и сирене Салакис и малко топено сирене Президент.Редя ред кори,сос беашамел и от спанака.Най-отгоре поръсвам с пармезан и пека около час.

# 145
  • Мнения: 240
Запечени смокини с мед и сирене Salakis

16 бр. смокини
100 гр. сирене Salakis
8 с.л. мед полутечен
 зехтин на вкус

Измиваме и отцеждаме смокините. Почистваме стеблата и ги срязваме на две. Поставяме ги в подходяща тава за печене.
Върху всяка поставяме малко от сиренето, съвсем леко напръскваме със зехтин отгоре и слагаме във фурната.
Оставяме да се запече до лекото разтичане на сиренето (около 8-10 минути).
Изваждаме смокините от фурната и докато са още горещи ги поливаме с меда.

# 146
  • Мнения: 786
Банички от лаваш със сирене Salakis
Плънката е от яйце, кашкавал и сирене  Salakis. Пържат се.

# 147
  • Велико Търново
  • Мнения: 2 174
Чушките бюрек правя със сирене Салакис. Печени предварително чушки, слагам вътре парче сирене, овалвам в брашно и яйце и пържа.
Освен това вкъщи често го ядем така, както е в кутията- без термична обработка. Обожавам го това сирене 😊

# 148
  • Мнения: 612
Картофена крем супа с сиренце

Варя 3 средни картофа, половин глава лук и 1 голям морков.  Добавям масло и щипка сол. При сервирането поръсваме със сиренце Президент. Локален специалитет по родопски от мама Simple Smile

# 149
  • Мнения: 218
Прекрасни мъфини
Рецепта
2 ч.ч. брашно
1 и 1/2 ч.ч. натрошено сирене Président
2/3 ч.ч. олио
1 ч.ч. + 2 с.л. кисело мляко
1 ч.л. сода
2 бр. яйца

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пресейте брашното в купа. В друга купа разбийте яйцата, киселото мляко, содата и олиото. Добавете брашното и след това сложете сиренето. Поставете хартиена кошничка във всеки отвор (или намажете с масло Président и поръсете с брашно). Разпределете тестото до 3/4 от височината на отворите. Печете около 20-25 минути в предварително загрята фурна на 180 С.

# 150
  • Мнения: 70
Пирожки със сирене

4 бр. яйца
 500 г. кисело мляко
 1 ч.л. сода за хляб
 350 г. натрошено сирене Salakis
500-600 г. брашно.

Яйцата се разбиват. Прибавя се киселото мляко, в което е сложена содата. Добавя се натрошеното сирене Salakis.
Разбърква се добре. Прибавя се брашното. Меси се меко тесто, от което се оформят малки пирожки във формата на кебапче - дълги и тънки.
Пирожките се пържат в сгорещено олио, като най -добре стават във фритюрник.

# 151
  • Горна Оряховица
  • Мнения: 1 771
сирене в пергамент

# 152
  • Мнения: 45
Време е за последния интересен факт, който Ви споделяме - факт номер 6.

Знаете ли, че....

думата за сирене в английския идва от латинската "caseus" и означава "казеин". Тя от своя страна произлиза от протоиндоевропейската дума "kwat-", означаваща „ферментирам“.




# 153
  • Мнения: 39 232
Не, не ми беше познат и този факт.

# 154
  • Мнения: 1 199
Не ми беше известен този факт.

# 155
  • Мнения: 1 005
Не знаех 😊

# 156
  • Мнения: 7 270
Научих много интересни факти тук от темата, за което благодаря!
Дори и да не съм от печелившите се радвам и на споделените рецепти и снимки от съфорумки.

# 157
  • Мнения: 349
Запечени броколи със сирена

Бланширам пресни броколи, нареждам в тавичка поръсвам със сирене и кашкавал и запичам за 10-15мин., бързо лесно и вкусно.

# 158
  • Варна
  • Мнения: 11 340
Лазаня с кайма и сирене "Президент"

Продукти:
1 пакет кори за лазаня
200 гр кашкавал
80 гр сирене "Президент"

 За плънката:
700 мл доматен сок
500 гр смляно месо
50 мл вино
1 глава лук
5 склидки чесън
риган, босилек, черен пипер, зехтин, сол, щипка захар.

 За соса:
500 мл прясно мляко
300 гр гъби
1 с. л. брашно
сол, черен пипер, зехтин.

Приготвяне на плънката:

В тиган запържвам лука и чесъна. Добавям смляното месото и го разбърквам.
Смесвам подправките с виното и заливам запърженото месо. След като се изпари виното,  добавям доматения сок, който бъркам няколко минути, докато се сгъсти леко. Свалям го от огъня и го оставям настрани.

Приготвяне на соса:

Измитите и нарязани на дребно гъби ги сотирам в сгорещена мазнина, посолявам, подправям и добавям брашното. Бъркам, докато брашното се разтвори в мазнината и заливам със студено мляко. Бъркам, докато започне да се сгъстява и го свалям от огъня.

Приготвяне на лазанята:
Редувам ред кори, ред месна плънка и настърган кашкавал. После - ред гъбена плънка, сирене "Президент" и бял сос. Така - докато се изчерпа количеството. Завършвам с дебел пласт настърган кашкавал.

Завивам с алуминиево фолио и пека в загрята на 200 градуса фурна за около 40 мин., като преди да извадя лазанята от фурната, махам фолиото, за да се запече кашкавала леко.

Сервира се топла, нарязана на квадрати и гарнирана по желание с още доматен сос или пресни домати.

# 159
  • Мнения: 287

Бутер банички с яйце, сирене Salakis и чубрица

# 160
  • Мнения: 429
Панирано сирене Бри Président с мед и орехи

    Разрежете Бри Président на две равни части.
    Разбийте 4 яйца и ги овкусете с подправки.
    Потопeте 1 парче Бри Président в яйце, а след това го оваляйте в галета.
    Повторете тази стъпка няколко пъти, докато сиренето се покрие с галета добре.
    Запържете в тиган с малко мазнина, докато сиренето добие златист цвят, а сърцевината му остане мека.
    Аранжирайте чинията с мед и орехи.

# 161
  • София
  • Мнения: 1 299
СИРЕНЕ ПО ТРАКИЙСКИ
сирене - 250 г
кашкавал - 200 г
колбас - 200 г луканка
гъби - 250 г, по желание
лук - 1 глава
яйца - 2 броя
домати - 2 броя
чубрица
магданоз
олио

Накълцват се магданоза и лука, гъбите и доматите се нареждат на филийки и сиренето на плочки. Сипва се мазнина на дъното на гювече и слага част от лука. След това се редят сирене, ред гъби, ред домат, останалия лук, плочка кашкавал (100 г) и се поръсва с магданоз и чубрица.
Отгоре се нарежда нарязаната на парчета луканка. Слага се сиренето по тракийски да се пече за 15-20 минути в силна фурна. След това махнете капака, наръсете с останалия настърган кашкавал, чукнете яйцата и доопечете.

# 162
  • Мнения: 478


Изтеглени са късметлиите от втория етап на играта, които ще получат кошница с продукти на Président. Това са:

stephchica
tido
Савина1


Честито! Tada

Очакваме печелившите да се свържат с нас до 02.07.2019 г. на e-mail: igra@bg-mamma.com като упоменат, че са победители в играта на "Président" и напишат потребителското си име, електронната поща, с която са регистрирани във форума и координати за получаване на наградата (име, адрес и телефон за връзка).

Благодарим на всички участници в играта!

Общи условия

Активация на акаунт