Светът на Président е свят на изтънчения вкус

  • 6 668
  • 162
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 1 110
Панирани сиренца President

200 грама сирене President
100 гр. брашно
2 яйца
100 гр. галета.
Нарязаното на еднаква парчета сирене President се овалва в брашно, яйца и галета. Пържи се в сгорещено олио до зачервяване.

# 91
  • Мнения: 741

 Лазаня с кайма и топено сирене

Продукти:

1 пакет кори за лазаня

 За плънката:

700 мл доматен сос

500 гр смляно месо

50 мл вино

1 глава лук

5 ск. чесън

риган, босилек, черен пипер

зехтин, сол, щипка захар.

*******************

200 гр кашкавал

80 гр топено сирене

 

За соса:

500 мл прясно мляко

300 гр гъби

1 с. л. брашно

сол, черен пипер, зехтин.

 

Приготвяне:

В тиган сотираме лука и чесъна.

Добавяме смляното месото и надробяваме на дребно, докато бъркаме.

Подправяме на вкус и заливаме запърженото месо.

След като се изпари виното добавяме доматения сос.

Бъркаме няколко минути, докато се сгъсти леко соса.

Снемаме от огъня и оставяме на страни.

 

Приготвяне на белия сос:

Гъбите измиваме почистваме и нарязваме.

Сотираме в сгорещена мазнина, посоляваме, подправяме и добавяме брашното.

Бъркаме, докато брашното се разтвори в мазнината и заливаме със студено мляко.

Сосът бъркаме, докато започне да се сгъстява и снемаме от огъня.

Започваме да редуваме ред кори, ред месна плънка и настърган кашкавал.

Следва ред гъбена плънка, нарязано топено сирене и бял сос.

Така редуваме, докато се изчерпа количеството.

Завършваме с дебел пласт кашкавал.

Завиваме с алуминиево фолио и печем в загрята на 200* С около 40 - 50 мин.

Преди да извадим махаме фолиото да се запече кашкавала до златисто.

Сервираме лазанята топла, нарязана на квадрати и гарнирана по желание с още доматен сос или пресни домати.

 

# 92
  • Пловдив
  • Мнения: 467
Запечено сирене Président Камембер

1бр. сирене Камембер
3 скилидки чесън
3 стръка пресен розмарин
щипка хималайска сол
черен пипер
30 мл. зехтин

# 93
  • Мнения: 5 993
Топени сиренца President със сладко от боровинки
*топени сиренца President - 1 кутийка (триъгълничета)
*яйца - 2 бр.
*брашно - 2 с.л.
*галета - 150 г
*олио - 200 мл
*сладко от боровинки

Отстраняваме станиолената опаковка на топените сиренца и ги овалваме в брашно. Пускаме ги в разбитите яйца и след това овалваме в галета. Така ги обработваме всичките. Сгорещяваме мазнината. Всяко сиренце отново топваме в яйце и пускаме да се пържи.
Сиренцата са готови, когато лекичко се понадуят. Сервираме топли със сладко от боровинки.

# 94
  • Мнения: 574
Пиде със сирене и яйца от турската кухня
Продукти за тестото:
500 г брашно
1 пакетче суха мая
200 мл топло мляко
1 яйце
1 супена лъжица зехтин
1 чаена лъжичка захар
сол на вкус

За плънката: 200 г сирене President Salakis
100 г краве масло
1 жълтък
2-3 супени лъжици прясно мляко
1/2 връзка магданоз

Начин на приготвяне :

В голяма купа пресявате брашното със солта. В чаша смесвате млякото и маята. Разбърквате добре, добавяте захарта и зехтина и разбърквате. Оставяте за десетина минути.

В брашното правите кладенче и изсипвате млякото и яйцето. Замесвате меко тесто. Месите, докато стане еластично и оставяте на топло да втаса, докато удвои обема си.

Изваждате, премесвате с малко зехтин и разделяте на 4-5 топки.

Разточвате всяка на дебела кора под формата на елипса.

Върху кората разстилате настърганото сирене. Завивате от всички страни като ръбче за пица, като следвате елипсовидната форма. Двата края ги навивате и оформяте като цървулче. Слагате в обилно набрашнена тава.

Върху сиренето на всяко пиде слагате по 1-2 бучки масло.

Намазвате с жълтъка и поръсвате с дребно нарязан магданоз.

Слагате във фурна на 100 градуса като постепенно с втасването започвате да увеличавате температурата. Допичате на 190-200 градуса.

Изваждате и още горещи намазвате с масло или заливате с тънка струйка зехтин.

# 95
  • Сливен
  • Мнения: 457
Сирене в гювече- Сирене,кашкавал,масло и червен пипер .
В гювече подреждаме най-отдолу маслото, после резен сирене поръсваме с червен пипер, отгоре резен кашкавал и печем вьв фурната.

# 96
  • Мнения: 477
Пълнени чушки с яйца и сирене : почистваме и изтърбушване няколко големи пипера , разбиваме в купа яйцата , добавяме сирене Салакис и пълним пиперките.Аз слагам и малко галета , да се запекат хубаво , както и магданоз накрая.Печем на 180 градуса за 40 мин.  и да ни е сладко!Откакто използвам Салакис - всичко е по-вкусно , сиренето има мек и нежен вкус , всички ястия стават невероятни!

# 97
  • Мнения: 2 931
Печен патладжан на малки парчета, сирене Салакис, 2-3 лъжици гъсто кисело мляко с висока масленост, 2-3 лъжица майонеза, сол,  счукан чесън на вкус и пресен копър - идеално мезе с препечена филийка.

# 98
  • Мнения: 427
Сирене по шопски.

# 99
  • sofia
  • Мнения: 1 933
Пленяващо Традиционно Шопско Гювече Със Сирене Salakis President

Продукти за 2 гювечета:
1 бр. домат
20 гр. масло
100 гр. луканка
половин глава стар лук
50 гр. топено сирене
50 гр. кашкавал
2 бр. яйца
100 гр. сирене Salakis President
1 бр. люта чушка
червен пипер и сол

Начин на прготвяне:
Поставяме всички продукти без яйцата в гювечето и печем на максимално загрята фурна за 20 - 30 минути,
накрая чукваме яйцата и връщаме за няколко минути отново във фурната, докато се стегнат. Преди да поднесем поръсваме с червен пипер. Добър Апетит!

# 100
  • Мнения: 1 000
Панирани сиренца с топено сирене Президент:
-8 бр. топени сиренца Президент
-Галета или корнфлейкс
-2 бр. яйца
- сол
- олио

Разбиват се яйцата . Потопя се всяко едно парче сирене Président в яйце, а след това се овалва в галетата или с корнфлейкса.
Запържва се с малко мазнина, до златист цвят и мека вътрешна част .

# 101
  • Пловдив
  • Мнения: 3 145
Вкъщи обожаваме броколи и ги приготвям всяка седмица. Любима рецепта ни е броколи на пара с топено сирене. Обикновено купувам замразени броколи, особено ако не са в сезон. Един пакет слагам с кошничка за готвене на пара. Достатъчни са около 4-5 минути, цветът трябва да им остане свеж и зелен. Прехвърлям ги в тенджерка от закалено стъкло и докато са още горещи им слагам няколко триъгълници от топено сирене, за да се разтопят от топлината на броколите при поднасяне сервирам с нарязани орехови ядки.

# 102
  • Мнения: 661
Бърз омлет със сирене President - когато сме гладни и искаме нещо експресно

Продукти за една порция: 3 яйца, сирене President (около 100 гр.), олио, сол на вкус, червен и черен пипер, зелен лук - според сезона, магданоз. Ако ни се намират, може да добавим нарязани гъби от консерва, шунка, кашкавал.

Яйцата се разбиват много добре с вилица и се овкусяват със солта и черния пипер. Добавят се сиренето и ситно нарязаният пресен лук.  Олиото се сгорещява в  подходящ тиган до готовност. Добавя се сместа от  яйца, сирене и пресен лук. Накрая се сервира. Може отгоре да се поръси с малко червен пипер и/или магданоз. Може и да се добави настърган кашкавал към още топлия готов омлет. Идеално допълнение е салата от маруля, краставици и авокадо. Както и чаша изстудено бяло вино! Simple Smile

Последна редакция: вт, 18 юни 2019, 17:42 от Faith15

# 103
  • Велико Търново
  • Мнения: 7 687
Моето предложение за летните горещи дни не е нещо екзотично, а по-скоро истинско, също като истинският вкус на хубавото сирене!
Топъл, прясно изпечен хляб с парче сирене Salakis и хубав розов домат!

# 104
  • Мнения: 462
Често приготвям панирани топени сиренца President.
Овалвам триъгълничетата в брашно, после в яйце и накрая в галета и пържа до златисто. Сервирам ги обикновено със сладко от боровинки или ягоди... 

Общи условия

Активация на акаунт