За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 317
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
  • София
  • Мнения: 10 858
Може ли рецепта за крем за торта Медовик с готови блатове! Обърках се от всички варианти в нета.

В началото на предишната страница посочих една.

# 346
  • София
  • Мнения: 1 271
О, много благодаря! Имах спомен, че ми се мерна някъде, но съм го подминала Simple Smile

# 347
  • Мнения: 4 210
Тази година за пръв път ще се пробвам в месенето на козунак. Харесала съм си рецепта, от която излизат 2 козунака. Понеже нямам две форми, за да ги пека едновтеменно, питането ми е ще му стане ли нещо на тестото за втория козунак докато "чака" да се опече първия? Или да правя по половин доза само за 1 козунак?

Ако имате такива тавички, изпечете ги заедно,снимките ги взех от кулинарна група във фейсбук.Лично не съм пробвала,но е идея.Доста добре изглеждат на снимките,предполагам,че и лесно ще се разделят.Сега ми минава и друго през ума,като видях пак снимките мисля си,че ако се сложи и фолио между тях пак биха се получили.Още една идея,за която се сещам е да използвате,вашата тава и да си вземете една от тези еднократните и ако фурната ви е голяма пак да изпечете двата едновременно.
Скрит текст:
[/spolier]

# 348
  • Мнения: X
Добро утро и честита Цветница Simple Smile
Именниците да са живи и здрави, и много щастливи Hug

Имам бърз въпрос относно  кекса със стафиди - много искам да направя такъв, но имам  само домашно сушени боровинки. Дали мога да ги прибавя към тестото, както стафидите? Т.е.накиснати във вода и прибавяне към тестото преди непосредственото му слагане във фурната? ( така съм правила със стафидите и винаги ми се е получавало...) И още един въпрос - трябва да добавям доп. съставка освен киселото мляко, брашно, яйца, захар, сода и бакпулвер?

# 349
  • Мнения: 39 317
За тавички за козунак евтин вариант са и тези за еднократна употреба. Слагате хартия за печене и готово.

# 350
  • под тепетата
  • Мнения: 9 291
_viki, мазнина няма ли и аромат някакъв - ванилия, лимонова кора ? За боровинките не виждам защо да не ги сложиш.

# 351
  • Мнения: X
Вярно, Биляна, забравила съм да спомена мазнината и ароматите - ванилия и шоколад Simple Smile Въпросът ми е, боровинките да ги накисна ли предварително във вода, както стафидите и трябва да прибавям лимонена киселина, както чета по различните рецепти.....

# 352
  • София
  • Мнения: 10 858
Вярно, Биляна, забравила съм да спомена мазнината и ароматите - ванилия и шоколад Simple Smile Въпросът ми е, боровинките да ги накисна ли предварително във вода, както стафидите и трябва да прибавям лимонена киселина, както чета по различните рецепти.....

Аз не ги кисна предварително в нищо. Ето една рецепта за кексчета, които правя:
Бадемови кексчета със сушени плодове

# 353
  • под тепетата
  • Мнения: 9 291
И аз не кисна и киселина не слагам допълнително.

# 354
  • Sofia
  • Мнения: 26 376
Да питам пак относно печенето на св.плешка....оказа се,че нямам плик за печене и я сложих в глинения гювеч.Посолих я,черен пипер,няколко бучки масло и главичка чесън сложих.
Слага ли се вода?

# 355
  • Мнения: 9 107
Да сложи Една чаша вода
може и малко бяло вино или бира Да смесиш водата
Под капака на гювеча може да сложиш един лист алуминиево фолио за да се задушава хубаво

# 356
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 4 430
Тази година за пръв път ще се пробвам в месенето на козунак. Харесала съм си рецепта, от която излизат 2 козунака. Понеже нямам две форми, за да ги пека едновтеменно, питането ми е ще му стане ли нещо на тестото за втория козунак докато "чака" да се опече първия? Или да правя по половин доза само за 1 козунак?
metome, защо трябва да делиш тестото на две, след като нямаш две форми?
Може в голяма тава да сложиш хартия за печене и с нея да направиш борд,
който да разделя двата  козунака, ако държиш да са два броя, или    
оформи цялото тесто и сложи в по-голяма тава.

сега видях поста на Bubi99 точно това имах предвид, но раздели със хартия, че иначе залепват

Последна редакция: нд, 21 апр 2019, 14:23 от tutulina

# 357
  • Мнения: 2 817
Здравейте! Чудя се дали тази торта http://www.cookwithasmile.com/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0% … 1%82%D0%BA%D0%B0/

ще стане с този крем:
https://-spam308-/krem-ot-avokado-s-kakao/?fbclid=IwAR3j_9_1nH6e … Nv7ZsKLd1MiSnn0JE

Чудя се дали кремът ще е стабилен и колко да го увелича като количество? Например с 6 авокадо дали ще е добре?

Ето го кремът, май не се отваря от линка - 2 авокадо, 1 л. какао и 1 л. мед.

Благодаря предварително.

# 358
  • София
  • Мнения: 1 544
Утре ще имаме гости и си подготвям менюто от днес. Картофена и бобена салата мисля да направя днес да може да си поеме вкусовете. И си мисля дали лука се слага днес или утре да не се вмирише...

Взех блатове медовик и ще правя торта. Предишния път направих крем от маскарпоне и сгущъонка и сега се чудя какъв бърз крем да измисля. Имате ли идеи?

С блатове медовик, най- много обичам 1 кг. Заквасена сметана с 1 чаша захар, реди се блат, сметана, орехи. По средата слагам боровинково сладко и става като френска селска торта.

# 359
  • София
  • Мнения: 11 704
Здравейте! Чудя се дали тази торта http://www.cookwithasmile.com/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%81%...............................

Ето го кремът, май не се отваря от линка - 2 авокадо, 1 л. какао и 1 л. мед.
Това е един добър кулинарен блог и не бих сменила  крема и от какъв зор ще го променям, няма смисъл, това е един от най-добрите кремове, крем Пастичери. Киви....... като се разлигави това киви....... Sick

Общи условия

Активация на акаунт