За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 292
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
  • София
  • Мнения: 10 835
Утре ще имаме гости и си подготвям менюто от днес. Картофена и бобена салата мисля да направя днес да може да си поеме вкусовете. И си мисля дали лука се слага днес или утре да не се вмирише...

Взех блатове медовик и ще правя торта. Предишния път направих крем от маскарпоне и сгущъонка и сега се чудя какъв бърз крем да измисля. Имате ли идеи?

Сметанов крем за торти

# 331
  • Мнения: 12 624
Аз бих сложила лука утре, особено ако е пресен лук, той е по-хубав свеж. Поне на мен не ми харесва да престоява толкова дълго. Пак не пречи да не е непосредствено преди сервирането де.

# 332
  • русе
  • Мнения: 1 316
Рецепта за подобни бисквити bel vita?

# 333
  • Мнения: 1 316
Имам лешников и фъстъчен тахан и какаово масло и кокосово. Какво да направя с тях? Ама да е лесно и бързо...Не е нужно всички гореизброени да включва Simple Smile

Кифличките са много подходящи за наближаващия празник. Приготвяла съм ги, но с  друг пълнеж.
https://www.kulinarno-joana.com/2010/04/easter-rolls-with-chocol … hazelnut-filling/

# 334
  • Мнения: 1 005
Тази година за пръв път ще се пробвам в месенето на козунак. Харесала съм си рецепта, от която излизат 2 козунака. Понеже нямам две форми, за да ги пека едновтеменно, питането ми е ще му стане ли нещо на тестото за втория козунак докато "чака" да се опече първия? Или да правя по половин доза само за 1 козунак?

# 335
  • София
  • Мнения: 1 269
Да се похваля - ореховките станаха страхотни! Направих и по двете рецепти Sunglasses
Сега да питам пак - ще стане ли ако ги слепя и с какъв крем?

# 336
  • София
  • Мнения: 3 948
Аз пък да питам за аистина хубава рецепта за козунак. Да не става на подметка на другия ден. Искам да ми се получи като от магазина. Grinning Идеи? Рецепти?

# 337
  • Мнения: 2 817
Аз пък да питам за аистина хубава рецепта за козунак. Да не става на подметка на другия ден. Искам да ми се получи като от магазина. Grinning Идеи? Рецепти?

Има цяла огромна тема по този въпрос Simple Smile

# 338
  • Мнения: 9 515
Тази година за пръв път ще се пробвам в месенето на козунак. Харесала съм си рецепта, от която излизат 2 козунака. Понеже нямам две форми, за да ги пека едновтеменно, питането ми е ще му стане ли нещо на тестото за втория козунак докато "чака" да се опече първия? Или да правя по половин доза само за 1 козунак?

Според мен не е добра идея.

# 339
  • Sofia
  • Мнения: 26 338
Как да сготвя/изпека парче свинска плешка?
Да стане крехко и добре запечено.
В плик,йена,гювеч?

# 340
  • Мнения: 9 107
http://pep-4o.blogspot.com/2014/05/blog-post_20.html?m=1 виж това
В блога ми има други цели, големи -  другото е с гъбено чеснов сос

# 341
  • София
  • Мнения: 5 643
Тази година за пръв път ще се пробвам в месенето на козунак. Харесала съм си рецепта, от която излизат 2 козунака. Понеже нямам две форми, за да ги пека едновтеменно, питането ми е ще му стане ли нещо на тестото за втория козунак докато "чака" да се опече първия? Или да правя по половин доза само за 1 козунак?

Според мен не е добра идея.

Може би, втасването на втория козунак може да се забави, ако сложиш тестото в хладилника?

# 342
  • Мнения: 18 493
Изненадана съм да намеря познати ми вече рецепти  в блог , където авторът достолепно ги препоръчва за свои.Ми нека разпространява добрата храна...Тук повечето дами заявяват    авторство и така трябва.Макар всичко да идва от бабините тефтери или  накратко вече е измислено, да чета с днешна дата неща, дето съм правила и знам от кого взела е странно. Понеже за мен най-трудното е да обясня рецепта, само преписването и  е  кражба на труд. Не знам автора на крадливия блог , скрит ми е,жив и здрав да е ...

# 343
  • София
  • Мнения: 1 269
Може ли рецепта за крем за торта Медовик с готови блатове! Обърках се от всички варианти в нета.

# 344
  • Мнения: 9 633
Кажете рецепта за обикновени бисквити, но с масло. В нета намерих няколко с олио. Ама да са обикновени бисквити, а не чаени, маслени, кукита, курабии и прочие Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт