Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 16

  • 94 206
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 705

Кюфтенцата от снощи.
Марчева , може ли рецептата за къп кейк с тиква, имам още пет , шест тикви и се чудех какво да ги правя.

# 241
  • На плажа
  • Мнения: 1 107
sem22 може ли малко по - подробно за салатата с млечния сос..виждам  и други неща вътре Simple Smile

# 242
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 400
От снощи:
Дойде реда на супата със зелев сок

а за  4470 кюфте с доматен сос

# 243
  • Мнения: X
Скрит текст:
Сютляч на фурна
Може ли рецепта? Никога не съм правила на фурна, а в Турция опитах и страшно ми хареса.
Хачапури
Скрит текст:
И за това рецепта, моля!
Помните ли дето миналата седмица питах за месенето и видовете маи?
Ето и първия ми опит!

Последна редакция: ср, 23 яну 2019, 11:34 от Анонимен

# 244
  • Мнения: 705
Здравейте, за сютляча: 3 супени лъжици ориз
1 литър прясно мляко
2 жълтъка
2-3 с. л. царевично нишесте
1 ванилия на прах
Щипка сол
2 водни чаши захар.
Ориза се измива и се вари с малко вода докато набъбне и омекне. Когато е готов се добавя прясното мляко и захарта, и оставяме да заври, през това време в малка купичка или паница се разбиват яйцата с нишестето и малко вода. Когато млякото заври, прибавяме яйчната смес при непрекъснато бъркане, бърка се докато малко се сгъсти. Накрая се добавя ванилията, имайте предвид че турската ванилия е 5 гр, ако се използва българската тя е по два грама трябва да се сложат две или три. В тепсия се подреждат купички за крем карамел, налива се вътре и се пече като крем карамел на водна баня, 200 градуса за 30 минути, но това вече зависи и от мощността на фурната. Накрая се поръсва с една лъжица канела, една лъжица орехи, и една лъжица зелен шам фасък, в случая аз не сложих шам защото нямах в момента.
Моля някой да ми обясни как се пускат публикации в скрит текст. Не знам как се прави

# 245
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 070
Скрит текст:
Здравейте, за сютляча: 3 супени лъжици ориз
1 литър прясно мляко
2 жълтъка
2-3 с. л. царевично нишесте
1 ванилия на прах
Щипка сол
2 водни чаши захар.
Ориза се измива и се вари с малко вода докато набъбне и омекне. Когато е готов се добавя прясното мляко и захарта, и оставяме да заври, през това време в малка купичка или паница се разбиват яйцата с нишестето и малко вода. Когато млякото заври, прибавяме яйчната смес при непрекъснато бъркане, бърка се докато малко се сгъсти. Накрая се добавя ванилията, имайте предвид че турската ванилия е 5 гр, ако се използва българската тя е по два грама трябва да се сложат две или три. В тепсия се подреждат купички за крем карамел, налива се вътре и се пече като крем карамел на водна баня, 200 градуса за 30 минути, но това вече зависи и от мощността на фурната. Накрая се поръсва с една лъжица канела, една лъжица орехи, и една лъжица зелен шам фасък, в случая аз не сложих шам защото нямах в момента.
Моля някой да ми обясни как се пускат публикации в скрит текст. Не знам как се прави

с мишката маркираш това, което искаш да скриеш и натискаш "скрит текст" от менюто над прозореца, в който пишеш.
Simple Smile мерси за рецептата за сутляш.

# 246
  • София
  • Мнения: 11 713
................
Скрит текст:
Марчева , може ли рецептата за къп кейк с тиква, имам още пет , шест тикви и се чудех какво да ги правя.
Скрит текст:
https://recepti.gotvach.bg/r-53773-Къпкейк_с_пюре_от_тиква_и_шоколад

# 247
  • Мнения: 1 953
Наклонена черта имате само в края, в началото няма и spoiler се пише с малки букви, при теб е с голяма.
За да не е спам:

# 248
  • Мнения: 9 723
Кифлички със салам и кашкавал:

# 249
  • София
  • Мнения: 15 470
Едни обикновени яйца на очи, но върху настърган кашкавал.



Отдолу изглеждат така.
Скрит текст:

# 250
  • ВАРНА
  • Мнения: 4 504
 Линцер със смокиново сладко

# 251
  • Мнения: 303

Мога довечера или утре да я дам, тъй като съм си я записала в тетрадката с рецептите. Лесна е и стават и много, и са супер вкусни!

Скрит текст:
Продукти: 1 кофичка кисело мляко, 1 с.л. сода бикарбонат, 2 яйца, 6 с.л. олио, 1 кофичка захар, 2 ванилии, 3 кофички брашно, натрошени орехи за овалване и пудра захар за поръсване

Начин на приготовление: Слагат се последователно продуктите при непрекъснато бъркане до получаване на гъста каша. Пълним в една купичка вода, в която държим лъжицата, за да не лепне като вземаме от сместа. Вземаме с лъжичката от сместа, овалваме в орехите, редим в тавата и печем.

Ето ги тук цялата рода

# 252
  • София
  • Мнения: 10 884
Крем-супа от броколи и моркови



Неустоим портокалов кейк

# 253
  • Мнения: 175
Привет , може ли рецептата за кифличките
Кифлички със салам и кашкавал:

[/quote]

# 254
  • Мнения: 2 774
Това със скрития текст е трудно приложимо от такива като мен ползващи форума  от мобилно устройство.....та от сега се извинявам за бъдещи грешки Sunglasses...

Тайне, разби ме с тез яйца, много идейно, скоро ще ги пробвам.
От мен (това първото е от мама, де Wink, донесе ми кутийка - тиква с мляко и ориз

Вчерашната вечеря - гнезда от кайма и картофено пюре

Спанак с ориз

Кашкавал пане с шишче от пилешко филе

Крилца на фурна + картофено пюре

Хехе,дадох си сметка, че няколко дни подред съм варила картофи за пюре Stuck Out Tongue Winking Eye.
Вкусно патешко (ох, много обичам Heart Eyes) с кофти снимка...не успях да уговоря децата да го накъсам преди сервиране
 
Ииии една леща за последна снимка от отчета

Общи условия

Активация на акаунт