Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 16

  • 94 294
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 6 012
Не може само мЯсо, трябва и да подслаждаме душата:)) Торта с маскарпоне и бадемов блат

# 256
  • Мнения: 902
Много симпатична тая Ежкова дружина, ще се правят!
Мен след три дни боледуване ме хвана отново творческата вълна, и днес от мен "гъбен" (тоест пухкав) Кекс със сладко от боривинки и (пак арабски) сладки със сухо мляко u пистации.




А иначе ще се яде пилешка каварма а ориз, но още се готви...


# 257
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 165
Не може само мЯсо, трябва и да подслаждаме душата:)) Торта с маскарпоне и бадемов блат
Скрит текст:
ще подскажеш ли как се прави?
имам две кутии маскарпоне...

# 258
  • Мнения: 1 953
Зеленчуци с ориз:

# 259
  • Мнения: 6 012
Разбира се, Dobri, ето рецептата. По мое скромно мнение може да се добави още малко масло, защото аз сложих точно по рецепта и ми се получи леко ронлив блата.

# 260
  • София
  • Мнения: 15 486
Тайне, разби ме с тез яйца, много идейно, скоро ще ги пробвам.

Само сложи всичко на студен незалепващ тиган, капак и тогава чак на котлона.Много бързо става.

# 261
# 262
  • Мнения: 1 953
BiankaD, страхотна торта, а пък рецептата Heart Eyes. Може ли да заменя кленовия сироп с друго: фурми, мед, кокосова захар?!

# 263
# 264
  • Мнения: 1 438
rovaru, благодаря! Може да добавиш още малко кокосова захар или да използваш сироп от фурми. На мен първия ден след престоя ми се стори доста сладка, но по принцип съм отвикнала от силно сладки неща. Днес я изпекох отново във веган вариант и намалих подслаждащите продукти. Не препоръчвам мед, защото съм чела, че се губят ценните съставки, като ензими, например.

# 265
  • София
  • Мнения: 3 509
Отдавна не бях правила крем карамел



Скрит текст:
В последно време се измързеливих яко Blush (не, не ме е срам)- накупих си тави за еднократно ползване- различни размери и май само тях ползвам (при това не еднократно- слагам фолио или хартия за печене и така няколко пъти)

# 266
  • Мнения: 1 265
polly, ismailyk - скрит текст се пише МНОГО лесно! Дори и от телефона.
Скрит текст:
Когато искате да напишете отговор - горе на лентата има надпис "скрит текст" . Натискате първо на него и в полето се появяват двете ограничения (
Скрит текст:
!!!!!!
) - там където съм сложила удивителните - ПИШЕТЕ всичко, което искате! За по-лесно и за да се запази скритият текст, аз просто правя една "пауза" предварително. И после много лесно се слага дори и копиран текст. (при малка тренировка от 1-2 пъти и се научава. Много по-трудно е с мишката, така както го е обяснила st. Dobri - особено с телефона.
Forum member -  невероятна погача се е получило. А ти се страхуваше. Flowers Hibiscus
Дани - настъргано зеле, морков (бял), царевица, краставица и червена чушка на тънички ленти за разкош. Моят син си добавя в неговата чиния и настърган кашкавал. На мен не ми харесва
От мен - шишчета

пържени картофи

кьопоолу (в процес на правене)


 

Последна редакция: чт, 24 яну 2019, 02:13 от sem22

# 267
  • Мнения: 14 147


В мобилната версия няма скрит текст. Трябва да се изписва ръчно, а не всеки го помни (като мен например). И в другата тема отдавна позволяват коментари и постове без снимки, а какво остава за нашата. Тя все пак се създаде с тази цел, да може да се коментира. А и се пита за рецепти на публикувани ястия.

# 268
  • София
  • Мнения: 15 486
В мобилната версия няма скрит текст. Трябва да се изписва ръчно, а не всеки го помни (като мен например). И в другата тема отдавна позволяват коментари и постове без снимки, а какво остава за нашата. Тя все пак се създаде с тази цел, да може да се коментира. А и се пита за рецепти на публикувани ястия.
Просто темата е за ястия и рецепти, а в Правила всичко е обяснено, само да има желание човек да чете.

# 269
  • Мнения: 9 050
Разбира се, Dobri, ето рецептата. По мое скромно мнение може да се добави още малко масло, защото аз сложих точно по рецепта и ми се получи леко ронлив блата.
И на мен не ми хареса блата, когато я правих за първи път и направих следното. Намалих маслото наполовина и другата половина замених с част от разтопения шоколад за заливка. Получава се уникална основа и парчетата след това стават идеални.

Общи условия

Активация на акаунт