Коледа 2018

  • 99 125
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 1 401
Здравейте, за пръв път се записвам в темата! Всяка година правя меденките по рецепта от форума. Една година ги украсявах и с фондан, който сама си правих, но чета тук за някакъв "писец" за украса, може ли да дадете повече подробности?
И ванилените кравайчета правя, но изчезват до няколко часа и не знам вече как да ги опазвам от семейството Grinning

# 121
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 7 917
Не знам дали има значение, но аз винаги ползвам за сладки и кексове печена, а не варена тиква. Не е така водниста. И сладките никога не се разтичат.

# 122
  • Мнения: 1 116
Снощи пробвах тези: http://www.tanitaang.com/2008/09/blog-post_21.html заради тиквата, обожавам я. Ако marcheva14 не ме беше спряла и в козунака щях да си сложа Grinning. Та... разстлаха ми се и станаха отровно сладки.
Сегаааа, на фотото изглеждат чудесно, но защо се разливат при печенето, ето , това вече ме дразни, и ако ги приготвя и ми се разлеят все едно нищо не съм направила, затова, това не го пише  в рецептата,  след  като сваря тиквата на пара, на пара задължително, ще я поставя в един тензух за една нощ за да премахна изцяло всякаква остатъчна течност да е напълно суха и след това вече ще забъркам сладките. така мисля, а и това за което съм абонирана из чуждестранните сайтове винаги по този начин се практикува с тиквата за сладки, а и не само. Захарта е много , също ще я намаля и защо няма грамажи, това при мен е от значение. Peace
Интересно защо са се разлели, досега никой не ми е писал с този проблем, а доста хора ги правят вече 10 години, аз също, може би най-често правената от мен рецепта в блога. Не мисля че тиквата е проблем, аз когато ги правя с пюре от печена тиква, дори малко го разреждам с топла вода, за да добие консистенцията на купеното. Може би влажността на брашното да е различна, както много често ми пишат за мекиците, че им идва доста течна сместа, а при мен си е нармална. Добавете още 1/4 ч.ч брашно да видим как ще се получат. За захарта приемам, че е много, никога не слагам толкова, както съм писала рецептата тогава я взех от кутията на пюрето с тиква и я написах точно както си беше. Сега намалих количеството захар в рецептата. Може да сложите 50:50 бяла и кафява захар. Захарната заливка също не я правя вече, украсявам с разтопен черен шоколад.

# 123
  • София
  • Мнения: 11 716
...................Интересно защо са се разлели, досега никой не ми е писал с този проблем, а доста хора ги правят вече 10 години, аз също, може би най-често правената от мен рецепта в блога. Не мисля че тиквата е проблем, аз когато ги правя с пюре от печена тиква, дори малко го разреждам с топла вода, за да добие консистенцията на купеното. Може би влажността на брашното да е различна, както много често ми пишат за мекиците, че им идва доста течна сместа, а при мен си е нармална. Добавете още 1/4 ч.ч брашно да видим как ще се получат. За захарта приемам, че е много, никога не слагам толкова, както съм писала рецептата тогава я взех от кутията на пюрето с тиква и я написах точно както си беше. Сега намалих количеството захар в рецептата. Може да сложите 50:50 бяла и кафява захар. Захарната заливка също не я правя вече, украсявам с разтопен черен шоколад.
Явно брашното при нас и при теб има разлика и когато ползваш тиква от консерва тя е по друг начин консервирана и може би няма остатъчна влага, затова са се разлели. Може би си в Щатите, това няма значение къде си, и знаеш, че при нас тиква  в консерва не се предлага, тук или се вари, също така на пара или се пече. Може би следиш един кулин. сайт на joyofbaking  тя е много приятна дама и препоръчва тиквата след като се  свари да се постави в марля, да изтече водата ѝ и след това се ползва за сладкиши. Захарта,.. тя вече е на вкус. Чудесни са сладките и може би ще ги приготвя за Коледа, нещо по -ново и различно. Благодаря за споделената рецепта.

# 124
  • Мнения: X
Тиквени сладки правя по тази рецепта. Стават точно като на снимката. Тиквата сварявам, отцеждам хубаво и мачкам с вилица. Като гледам двете рецепти са идентични, със съвсем малко разлики в количествата на някои продукти, та вкусът може би е един и същ.
Правила съм ги и с пюре от ябълки или круши вместо тиква и пак стават.
Да кажа, че ужасно ме изкуши с тази рецепта и следобеда спретнах 1/2 доза. Не ги слепих, така си ги хапнаха мъжа ми и сина ми. Страхотни са, меки, ароматни, топят се направо... Съжалих, че не направих цялата доза. Определено ще ги направя за Коледа в оригинал. Благодаря за вкусната рецепта!

# 125
  • Варна
  • Мнения: 623
Покрай рецептите за тиквеник, които разглеждах вчера, попаднах на едно бързо, лесно и леко десертче с тиква, което става и за дечица над 6 месеца (ако изключим ядките).
1пак. бисквити Закуска
300гр. сварена тиква
5-6 с.л. пудра захар
щипка канела
орехи за поръсване
След като се свари тиквата, докато е топла, се намачква с вилица, добавят се захарта и канелата. В малка тавичка се подреждат ред бисквити, ред смес, накрая украсяваме и оставяме в хладилник за 4-5ч. Това е.
Ако остане тиква, мисля да го добавя към менюто. Hug

# 126
  • Стара Загора
  • Мнения: 412
Тиквени сладки правя по тази рецепта. Стават точно като на снимката. Тиквата сварявам, отцеждам хубаво и мачкам с вилица. Като гледам двете рецепти са идентични, със съвсем малко разлики в количествата на някои продукти, та вкусът може би е един и същ.
Правила съм ги и с пюре от ябълки или круши вместо тиква и пак стават.
В петък правих точно по тази рецепта. Потвърждавам страхотни са Simple Smile много меки и вкусни

# 127
  • Мнения: 963
И аз оползотворих една печена тиква в тези сладки вчера. Много вкусни и меки, одобриха се от всички вкъщи. Според вас колко време могат да изкарат (ако не са слепени с нищо)?

# 128
  • Мнения: X
Снощи и вкъщи ухаеше на тези невероятни тиквени сладки. Одобрени бяха изцяло.Голямо благодаря на споделилите рецептата Hug
И аз се чудех колко могат да изкарат, предвид на това, че има тиква в тях..

# 129
  • Мнения: 963
Аз ако успея да спася някоя, ще запазя за пробата... Но от доза и половина накрая остана тава и малко, та... съмнявам се Grinning

# 130
  • Мнения: 474
eclipse23, а това дали ще ти свърши работа. Просто ще го направиш само с ябълки.

Другото, за което се сещам е ето този сладкиш.
Благодаря за рецептата. Ето и резултата харесан от цялото семейство.

# 131
  • Мнения: 14 095
След като покри с другото тесто, само на горен реотан ли пече?

# 132
  • Мнения: 474
Пекох 40 мин на 170 градуса на средно ниво на фурната. Единственото различно от оригиналната рецепта е че добавих малко гриз, защото ме беше страх да не се разводни тестото от ябълките.

# 133
  • Мнения: 2 266
Здравейте!Ако може някой да даде рецепта за коледни сладки във вид на снежен човек,камбанки и там подобни.Благодаря.

# 134
  • София
  • Мнения: 10 888
Здравейте!Ако може някой да даде рецепта за коледни сладки във вид на снежен човек,камбанки и там подобни.Благодаря.

Коледни сладки с джинджифил

Общи условия

Активация на акаунт