Коледа 2018

  • 99 053
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 15 021
Благодаря за темата, още ми е рано за сладки, но заредих вече килограм масло.

# 106
  • София
  • Мнения: 11 700
Искам да направя кръгли шоколадови топки с пълнеж вътре, някой да има идея как се правят?
Ми.......... тези ??  Лично съм ги правила и са уникално вкусни, рецептата е испанска.
https://recepti.gotvach.bg/r-106844-Домашни_шоколадови_бонбони_с_бишкоти

# 107
  • Мнения: 13 541
Искам да направя кръгли шоколадови топки с пълнеж вътре, някой да има идея как се правят?
Ми.......... тези ??  Лично съм ги правила и са уникално вкусни, рецептата е испанска.
https://recepti.gotvach.bg/r-106844-Домашни_шоколадови_бонбони_с_бишкоти
Тази рецепта ще се изпробва в най-скоро време. Благодаря.

# 108
  • Мнения: X
Благодаря за темата, Наталина!   Two Hearts
Имам "милион" идеи и нищо конкретно....нищо познато не ми се прави.Освен Щолен, боготворя го този сладкиш.
Другото традиционно, което правя всяка Коледа, е тиквеник и Буш дьо Ноел.Като за пънчето всяка година пробвам различни рецепти и украси..
малко снимки от минали Коледи




джинджифилова къщичка


Тази година мисля да заложа на съвсем нови и непробвани досега рецепти.Още съм в процес на търсене...



# 109
  • Бургас
  • Мнения: 16 096
Оххх, тези пънчета... Така да ми харесват! До сега не съм правила, но тази година ще пробвам.
Много са красиви, къщичката също.

# 110
  • Мнения: 2 687
пънчето ми е стана един от най-впечатляващите вкусни и шоколадови десерти евър! Simple Smile по тази рецепта го правих

също едно от най-красивите ми коледни неща пък е тази павлова - прелестна е! малко омеква още на първия ден, но красотата си струва дори за кратко!

търся рецепта за бонбони на клечка, нещо бисквитено предполагам - идеи?! ще ги овалвам в захрани поръски/топченца.

марчева, лулу, ще гледааааам Simple Smile то нещо международно и основно ще опитам, търся и месно за коледа завъртяно и постно... макар че поне постното може би ще е просто чушки с боб  и сърмички Simple Smile

# 111
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 7 912
arino, забравих да кажа, че тези срещу които не съм отбелязала 1 стр., са рецепти, които съм открила или в кулинарни сайтове, или в списания. Та ако нещо те заинтригува от тях и решиш да опиташ, кажи да метна рецептата.
Такива бонбони и изобщо сладки на клечка ми се мернаха тия дни, но трябва да погледна в служебния комп, че там са ми свалени списанията. На английски и италиански са. В понеделник ще ги прегледам и директно ще сваля съответната страница. Но имаше, сигурна съм. Даже няколко варианта, вкл. и солен с воловани.

# 112
  • София
  • Мнения: 11 700

марчева, лулу, ще гледааааам Simple Smile то нещо международно и основно ще опитам, търся и месно за коледа завъртяно и постно... макар че поне постното може би ще е просто чушки с боб  и сърмички Simple Smile
Международно, Уелингтън , примерно, завъртяно е, е и красиво и много  вкусно. Ако го правиш е хубаво да намериш резачка за тесто, продават се,  отгоре става като Тантелка  Simple Smile, а може и с нож да се изрежат есенни листа. Приготвям го от свинско хубаво каре, по тази рецепта го правя. Но не само това като основно, а и други неща приготвям, защото то е само за 4 порции, а на мен ми трябват 12 порции.

https://www.youtube.com/watch?v=v8rc_hSOjdA&t=45s

# 113
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Все му се каня на Уелингтъна и май още не съм правила, поредна прекрасна идея, Марчева. Само степента на изпичане за нашия вкус бих я вдигнала леко спрямо клипчето.

Мен пък ме смущава, че са адски много порции, поне 6. :-/

# 114
  • София
  • Мнения: 313
Хоп и аз тук, да ви следя и да се надявам да ми остане време за повече кулинарстване тази година!

Със сигурност ще има АКК (вече дори отлежава Smirk ) и щолен, който е в плановете ми за друтия уикенд.
Освен това, традиционно правя бадемови линцерови сладки, слепени меденки и щолен сладки.

# 115
  • Мнения: 1 953
Снощи пробвах тези: http://www.tanitaang.com/2008/09/blog-post_21.html заради тиквата, обожавам я. Ако marcheva14 не ме беше спряла и в козунака щях да си сложа Grinning. Та... разстлаха ми се и станаха отровно сладки. Предполагам, че ако се намали захарта на 1ч. и се сложат в плитки формички, ще са хубави, защото не са твърди като курабии, а са меки.

# 116
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Снощи пробвах тези: http://www.tanitaang.com/2008/09/blog-post_21.html заради тиквата, обожавам я. Ако marcheva14 не ме беше спряла и в козунака щях да си сложа Grinning. Та... разстлаха ми се и станаха отровно сладки. Предполагам, че ако се намали захарта на 1ч. и се сложат в плитки формички, ще са хубави, защото не са твърди като курабии, а са меки.
И аз съм пробвала тази рецепта, и при мен се бяха разтекли, а не е като за пръв път да печах сладки.

# 117
  • София
  • Мнения: 11 700
Снощи пробвах тези: http://www.tanitaang.com/2008/09/blog-post_21.html заради тиквата, обожавам я. Ако marcheva14 не ме беше спряла и в козунака щях да си сложа Grinning. Та... разстлаха ми се и станаха отровно сладки.
Сегаааа, на фотото изглеждат чудесно, но защо се разливат при печенето, ето , това вече ме дразни, и ако ги приготвя и ми се разлеят все едно нищо не съм направила, затова, това не го пише  в рецептата,  след  като сваря тиквата на пара, на пара задължително, ще я поставя в един тензух за една нощ за да премахна изцяло всякаква остатъчна течност да е напълно суха и след това вече ще забъркам сладките. така мисля, а и това за което съм абонирана из чуждестранните сайтове винаги по този начин се практикува с тиквата за сладки, а и не само. Захарта е много , също ще я намаля и защо няма грамажи, това при мен е от значение. Peace

# 118
  • Мнения: 1 953
marcheva14, Flowers Hibiscus!
Това за тиквата е добра идея, може пак да им се пробвам, ако остане време.
Грамажи няма, но в дясно има обем на чашата - 240 мл.

# 119
  • Мнения: 6 752
Тиквени сладки правя по тази рецепта. Стават точно като на снимката. Тиквата сварявам, отцеждам хубаво и мачкам с вилица. Като гледам двете рецепти са идентични, със съвсем малко разлики в количествата на някои продукти, та вкусът може би е един и същ.
Правила съм ги и с пюре от ябълки или круши вместо тиква и пак стават.

Общи условия

Активация на акаунт