За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 753
  • 758
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 2 817
Здравейте!

Всички сте уникални и се обръщам към вас с въпрос

Имам 3 жълтъка, които не знам къде да използвам като изключим крем карамел,  и подобни.

Може да направите половин доза от този кекс:

http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D1%8A%D1%86%D0%B8

# 46
  • София
  • Мнения: 10 865
Здравейте!

Всички сте уникални и се обръщам към вас с въпрос

Имам 3 жълтъка, които не знам къде да използвам като изключим крем карамел,  и подобни.

Една тренировка за Коледни сладки: Линцер полумесеци.

# 47
  • On the sea
  • Мнения: 1 849
И на сос "Холандез" може да станат, ако сте почитателка на сосовете.

# 48
  • Мнения: 978
Благодаря ви, златни сте.

Ще направя и трите предложения и тъкмо ще имам оправдание да спретна и малко ореховки.

# 49
  • Мнения: 678
Здравейте, имам нужда от съвет за ориз басмати. Решила съм да правя тиквички с ориз в Мулткукър, но свекърва ми купила само някакъв смотан дребен ориз, който става само за пълнене, но не и за манджа, а имам още 1 пакет басмати- купуван и никога не готвен.
Та въпросът ми е каква е пропорцията ориз: вода? Има ли нещо особено при приготвянето на този ориз? Трябва ли пак да го запържваме преди да налива вода?
Благодаря

# 50
  • София
  • Мнения: 11 707
Здравейте, имам нужда от съвет за ориз басмати. Решила съм да правя тиквички с ориз в Мулткукър, но свекърва ми купила само някакъв смотан дребен ориз, който става само за пълнене, но не и за манджа, а имам още 1 пакет басмати- купуван и никога не готвен.
Та въпросът ми е каква е пропорцията ориз: вода? Има ли нещо особено при приготвянето на този ориз? Трябва ли пак да го запържваме преди да налива вода?
Благодаря

Веднага ти подам рецепта, а и снимки към рецептата. Разгледай и ще се ориентираш.
http://recepti.gotvach.bg/r-78522-Телешко_филе_с_Басмати_ориз?p=1

# 51
  • Мнения: 9 108
и от мен ориз басмати, като гарнитура тук на свинска вратна пържола http://pep-4o.blogspot.com/2016/12/blog-post_12.html Много харесвам аромата на този ориз, докато се вари Simple Smile

# 52
  • Sofia
  • Мнения: 26 381
Какво може да се направи от изцеден гроздов сок?
Някъде прочетох,че може нещо като локум да се получи,като се добави захар и нишесте...

# 53
# 54
  • Мнения: 896
Някой правил ли е баница с вишни?
Преди години ядох в Сърбия и още я помня. Днес видях замразени вишни в магазина и си взех. Намерих и няколко рецепти, но със сметана, яйца и т.н., и нещо не ми допадат.
Ще се радвам някой да сподели опит.

# 55
  • Sofia
  • Мнения: 26 381
Правила съм ги тези гроздови бонбони,но се получават малко и ужасно лепнат по зъбите.

# 56
  • Русе
  • Мнения: 5 206
Какво може да се направи от изцеден гроздов сок?
Някъде прочетох,че може нещо като локум да се получи,като се добави захар и нишесте...

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/11/blog-post_4.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/09/blog-post_24.html

# 57
  • Русе
  • Мнения: 5 206
Някой правил ли е баница с вишни?
Преди години ядох в Сърбия и още я помня. Днес видях замразени вишни в магазина и си взех. Намерих и няколко рецепти, но със сметана, яйца и т.н., и нещо не ми допадат.
Ще се радвам някой да сподели опит.

https://www.coolinarika.com/recept/zalivena-pita-sa-visnjama/

# 58
  • София
  • Мнения: 11 707
Някой правил ли е баница с вишни?
Преди години ядох в Сърбия и още я помня. Днес видях замразени вишни в магазина и си взех. Намерих и няколко рецепти, но със сметана, яйца и т.н., и нещо не ми допадат.
Ще се радвам някой да сподели опит.
Вишни.... замразени.... разкош е това.

Получаваш веднага.
http://recepti.gotvach.bg/r-98194-Вита_черешова_баница

# 59
  • Бургас
  • Мнения: 16 125
Имам една питанка.
Може ли скумрия да се изпече в сол?

Общи условия

Активация на акаунт