За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 802
  • 758
  •   1
Отговори
# 255
  • София
  • Мнения: 10 825
Но питомно отглеждана и охранвана. От къде я купи?
По пътя за Боровец (в Горни или Долни Окол) има ферма. Когато минаваме от там се отбиваме да вземем по една-две риби

# 256
  • Мнения: 9 111
Мерси, аз съм я проучила къде е. Но мислех продават другаде

# 257
  • София
  • Мнения: 10 825
Да ти кажа, със сигурност продават и някъде по магазини. Ще попитам като се отбия и ще пиша.

# 258
  • Мнения: 1 116
Здравейте всички Simple Smile Ще си меря силите за пръв път с чийзкейк и си харесах рецепта, но имам чуденка. Основните продукти за крема включват:
3 пак.(240г) крем сирене
1 кутия (420г) подсладено кондензирано мляко
1 и 1/2 ч.ч течна сметана

Не мога да разбера дали сиренето е 3х80=240 гр или са 3х240? Объркването се допълва от факта, че не виждам изобщо подобни разфасофки (80 или 240). По други рецепти се ориентирах, че вероятно общото количество трябва да е 240 иначе заедно с млякото и сметаната ще стане нещо огромно, но все пак?

Много мразя такива сбъркани рецепти. Нито крем-сиренето е 3 пак. 240 г., нито кондензираното мляко е 420 г. една кутия. Нещо желатин няма ли, чудя се дали ще стегне така.

3 пакетчета от по 240 г е, съжалявам за недоразумението, това е една от първите рецепти които съм писала и въобще не съм се замисляла тогава, че може да възникнат такива въпроси.

# 259
  • София
  • Мнения: 11 713
Здравейте всички Simple Smile Ще си меря силите за пръв път с чийзкейк и си харесах рецепта, но имам чуденка. Основните продукти за крема включват:
3 пак.(240г) крем сирене
1 кутия (420г) подсладено кондензирано мляко
1 и 1/2 ч.ч течна сметана
.............................
Тази рецепта бих я работила така - 720 г сирене , аз бих ползвала Филаделфия, но това е въпрос на вкус, може и  има в Лидл крема сирене което е много близо до Филаделфията, 1 консерва която е 392 г конден. мляко и 250 мл. сметана висок процент - 35%. Специално на Танита не съм работила рецептата ѝ, но подобни рецепти имам.

Мога ли да заместя кленов сироп с мед, изобщо имат ли нещо общо като вкус? Става въпрос за 2-3 с.лъжици.
Много са различни като консистенция, но както ти е казала би могла. Бих добавила само 1 с.л. течен мед.

# 260
  • русе
  • Мнения: 1 317
Как се приема черен сусам и за какво е полезен?

# 261
  • София
  • Мнения: 11 713
Как се приема черен сусам и за какво е полезен?
С черен сусам поръсвам кифлички, соленки, такива нещица.  Как се приема в сурово състояние не зная,  доколко е полезен, също не зная. Ползвам го основно за поръски.

# 262
  • София
  • Мнения: 1 244


3 пакетчета от по 240 г е, съжалявам за недоразумението, това е една от първите рецепти които съм писала и въобще не съм се замисляла тогава, че може да възникнат такива въпроси.

Ти да видиш Simple Smile Много звучи, но пък и формата ми ще го побере. Благодаря ти за включването, аз се запасих с крема сирена за всеки случай, но и отложихме гостито, респективно кейка с ден и таман навреме уточни Simple Smile) Да, виждам, че е стара, но ми "проговори" и реших, че ще я направя. Сигурна съм, че ще е мега вкусна Simple Smile

# 263
  • София
  • Мнения: 1 244

Тази рецепта бих я работила така - 720 г сирене , аз бих ползвала Филаделфия, но това е въпрос на вкус, може и  има в Лидл крема сирене което е много близо до Филаделфията, 1 консерва която е 392 г конден. мляко и 250 мл. сметана висок процент - 35%. Специално на Танита не съм работила рецептата ѝ, но подобни рецепти имам.

Благодаря, избистрят се съвсем нещата. Сметаната ми беше другата въпросителна, защото прочетох какво ли не, но в края на краищата взех растителна (да не рискувам, а и да не обикалям магазините) на Хопла и се надявам да няма проблем с разбиването.

# 264
  • Мнения: 39 409
Тази рецепта бих я работила така - 720 г сирене , аз бих ползвала Филаделфия, но това е въпрос на вкус, може и  има в Лидл крема сирене което е много близо до Филаделфията, 1 консерва която е 392 г конден. мляко и 250 мл. сметана висок процент - 35%. Специално на Танита не съм работила рецептата ѝ, но подобни рецепти имам.
Марчева, кое е това Лидълско крема сирене?

# 265
  • Мнения: 37
Как се приема черен сусам и за какво е полезен?

Аз поръчвам и салати. Особено ми харесва в зелена.

# 266
  • Мнения: 6 001
Тази рецепта бих я работила така - 720 г сирене , аз бих ползвала Филаделфия, но това е въпрос на вкус, може и  има в Лидл крема сирене което е много близо до Филаделфията, 1 консерва която е 392 г конден. мляко и 250 мл. сметана висок процент - 35%. Специално на Танита не съм работила рецептата ѝ, но подобни рецепти имам.
Марчева, кое е това Лидълско крема сирене?
Мисля си за това, аз от него купувам, а с билките е любимото на ММ.

# 267
  • София
  • Мнения: 11 713
.......................
Мисля си за това, аз от него купувам, а с билките е любимото на ММ.
Да! точно това е но без билки.

# 268
  • Пазарджик
  • Мнения: 187
Варих си яйца, но ги забравих и вместо 10мин. се вариха 25мин. Дали стават за ядени или да ги хвърлям?

# 269
  • Мнения: 2 818
Варих си яйца, но ги забравих и вместо 10мин. се вариха 25мин. Дали стават за ядени или да ги хвърлям?

Според мен нищо им няма. Яжте си ги.

Общи условия

Активация на акаунт