За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 713
  • 758
  •   1
Отговори
# 240
  • София-Младост
  • Мнения: 23 331
Може ли да ми препоръчате изпитана рецепта за сос Цезар.  Преди два месеца правих по рецепта, която явно съм изгубила, вчера изпробвах една от интернет и се получи нещо ужасно.
Така го правя аз, не претендирам за оригиналност. Пармезана го слагам върху соса или директно в салатата.
    4 супени лъж. с връх кисело мляко
    3 филенца аншоа
    скилидка чесън
    4 супени лъж. майонеза
    1 1/2 супени лъж. зехтин
    2 супени лъж. пресен лимонов сок
    1 чаена лъж. дижонска горчица
    1 супена лъж. сос "Уорчестър"
    черен пипер, сол

# 241
  • On the sea
  • Мнения: 1 849
Благодаря ти Ала Бала, точно това беше рецептата, а в снощната не добавих кисело мляко и Уорчестър сос и резултатът беше 😵😵😵

# 242
  • София
  • Мнения: 1 244
Здравейте всички Simple Smile Ще си меря силите за пръв път с чийзкейк и си харесах рецепта, но имам чуденка. Основните продукти за крема включват:
3 пак.(240г) крем сирене
1 кутия (420г) подсладено кондензирано мляко
1 и 1/2 ч.ч течна сметана

Не мога да разбера дали сиренето е 3х80=240 гр или са 3х240? Объркването се допълва от факта, че не виждам изобщо подобни разфасофки (80 или 240). По други рецепти се ориентирах, че вероятно общото количество трябва да е 240 иначе заедно с млякото и сметаната ще стане нещо огромно, но все пак?

# 243
  • Мнения: 896
Аз  понякога добавям и малко песто.

# 244
  • София-Младост
  • Мнения: 23 331
Здравейте всички Simple Smile Ще си меря силите за пръв път с чийзкейк и си харесах рецепта, но имам чуденка. Основните продукти за крема включват:
3 пак.(240г) крем сирене
1 кутия (420г) подсладено кондензирано мляко
1 и 1/2 ч.ч течна сметана

Не мога да разбера дали сиренето е 3х80=240 гр или са 3х240? Объркването се допълва от факта, че не виждам изобщо подобни разфасофки (80 или 240). По други рецепти се ориентитрах, че вероятно общото количество трябва да е 240 иначе заедно с млякото и сметаната ще стане нещо огромно, но все пак?
Общо трябва да е, имаш доста количество от другите продукти-мляко и сметана

# 245
  • София
  • Мнения: 1 244
Така си и помислих, но нали ще ми е първи Simple Smile Благодаря!

# 246
  • Мнения: 2 817
Здравейте всички Simple Smile Ще си меря силите за пръв път с чийзкейк и си харесах рецепта, но имам чуденка. Основните продукти за крема включват:
3 пак.(240г) крем сирене
1 кутия (420г) подсладено кондензирано мляко
1 и 1/2 ч.ч течна сметана

Не мога да разбера дали сиренето е 3х80=240 гр или са 3х240? Объркването се допълва от факта, че не виждам изобщо подобни разфасофки (80 или 240). По други рецепти се ориентирах, че вероятно общото количество трябва да е 240 иначе заедно с млякото и сметаната ще стане нещо огромно, но все пак?

Много мразя такива сбъркани рецепти. Нито крем-сиренето е 3 пак. 240 г., нито кондензираното мляко е 420 г. една кутия. Нещо желатин няма ли, чудя се дали ще стегне така.

# 247
  • Мнения: 22 867
Рецептата е на Танита, не бъркам нали? Резултатът е много вкусен, когато попаднах на рецептата, правих чийзкейка няколко пъти, но, понеже беше отдавна /гледам 2007 г/, хич не помня колко пакетчета крема сирене съм слагала. newsm78 Успях и снимка да открия, една е останала, като гледам формата, това ми е тая с диам. 26 см. И, като нищо може да съм бухнала три опаковки крема сирене, възможно е и две да са били, няма да съм полезна. Сигурна съм, че го правих с българското крема сирене, дето е в сребристите опаковки, като старото краве масло. Танита, доколкото си спомням, живее в Чехия, възможно е да са други разфасовките на продуктите. Но е факт, че има страхотни рецепти! Peace
Мисля, че с дадения грамаж в скобките на крема сиренето, 1 кутия кондензирано /приблизително 400 гр е без малко/ и течната сметана ще се получи чийзът. Peace

# 248
  • София
  • Мнения: 1 244
Да, точно на Танита е, има желатин и др. работи, но мен ме интересуваше общото количество крем, което се образува от млечните и затова не ги копирах Simple SmileИзвинявам се. Благодаря, Лабрекс, значи търпи импровизации, което е добре Grin Ще действам по усет

# 249
  • Мнения: 5 994
Мога ли да заместя кленов сироп с мед, изобщо имат ли нещо общо като вкус? Става въпрос за 2-3 с.лъжици.

# 250
  • София-Младост
  • Мнения: 23 331
Медът е по-сладък за мен, можеш иначе.

# 251
  • София
  • Мнения: 10 825
Здравейте!
Току що се хванах да почистя от вътрешности една кохо сьомга и вътре цялото и коремче е пълно с неща бяло. Не е хайвер със сигурност. Имате ли идеи какво би могло да е това? Прилагам и снимка в скрития текст
Сърчицето и дробчето ядат ли се, мисля в супа да ги добавя?

# 252
  • София
  • Мнения: 1 244
Здравейте!
Току що се хванах да почистя от вътрешности една кохо сьомга и вътре цялото и коремче е пълно с неща бяло. Не е хайвер със сигурност. Имате ли идеи какво би могло да е това? Прилагам и снимка в скрития текст
Сърчицето и дробчето ядат ли се, мисля в супа да ги добавя?


Така като гледам е "сланина", и да - сьомговият корем има такава. Само не знам така ли се нарича Simple Smile 

# 253
  • София
  • Мнения: 10 825
Благодаря, phil! И на мен на "сланина" ми прилича, но питам да съм сигурна Simple Smile До сега не бях попадала на такова нещо, а не за пръв път взимаме такава риба. Тази дори е по-малка от тези, които взимаме обикновено

# 254
  • Мнения: 9 107
Но питомно отглеждана и охранвана. От къде я купи?

Общи условия

Активация на акаунт