Мекици? Помощ

  • 8 625
  • 37
  •   1
Отговори
  • Мнения: 944
Здравейте. Много ми се хапват мекици, чак ги сънувах онзи ден (бременна съм). Но искам точно от тези, които ми правеха моите баби едно време - големи, кръгли, златисти и меки мекичета. Мммм страшно вкусни бяха. Опитах се веднъж да направя, но не се получиха такива. Никъде другаде не съм яла такива, само на село. Ще съм благодарна ако някой спец се включи и ми обясни кое как да направя. Приятна вечер Heart

# 1
  • Мнения: 11 382
Дали не си мислиш за бухти?

# 2
  • Мнения: 705
Ето няколко рецепти:
https://mycandykitchen.blogspot.com/2016/08/mekici.html
http://tanya-www.blogspot.com/2013/04/blog-post_1258.html
https://uhaena.blogspot.com/2015/11/blog-post_13.html
Мисля,че е важно тестото да си го направите вие,с купешко няма как да станат като на баба  Grinning

# 3
  • Мнения: 944
Дали не си мислиш за бухти?
Не.... Ето така изглеждат, подобни:

# 4
  • под тепетата
  • Мнения: 9 336
Аз правя тези, защото избягвам мая.
 https://culinarywithme.com/%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0% … 0%B8%D1%86%D0%B8/

# 5
  • Мнения: 11 382
Ето и моето предложение тогава. Най вкусните, с хрупкава коричка и меки мекички

Улични мекици

# 6
  • Мнения: 2 883
Най- вкусните мекици, които съм яла са били с обикновено тесто от брашно, захар, мая, вода и сол. Не харесвам тези с кисело, прясно мляко, сода, и всякакви други допълнения.

# 7
  • Мнения: 1 195
И аз много обичам мекици, ама въобще не ме бива в забъркването на тесто. Пробвах готова смес на Биосет мисля, че беше. Получиха се почти същите като бабините.

# 8
  • Мнения: 1 333
Когато тестото престои една нощ в хладилника набухват повече. Така правя и с тесто за пица и козунаци.

# 9
  • Мнения: 9 554
ако не можете да замесите тесто си купете готово най-обикновено. стават чудесни.

# 10
  • Мнения: 944
Мога да замеся и мисля да пробвам тази рецепта за уличните мекици. Иначе с готово съм пробвала, изобщо не станаха. Бяха много жилави и твърди. Домашното си е домашно..

# 11
  • Мнения: 9 554
Мога да замеся и мисля да пробвам тази рецепта за уличните мекици. Иначе с готово съм пробвала, изобщо не станаха. Бяха много жилави и твърди. Домашното си е домашно..

или тестото е било кофти, или не сте ги направила като хората, което е по-вероятно. пробвала съм различни купешки теста, винаги стават чудесни. иначе съм съгласна, че домашното си е домашно.

# 12
  • Мнения: 944
Мога да замеся и мисля да пробвам тази рецепта за уличните мекици. Иначе с готово съм пробвала, изобщо не станаха. Бяха много жилави и твърди. Домашното си е домашно..

или тестото е било кофти, или не сте ги направила като хората, което е по-вероятно. пробвала съм различни купешки теста, винаги стават чудесни. иначе съм съгласна, че домашното си е домашно.
А защо да не съм ги направила както трябва? Къде може да съм сбъркала?

# 13
  • Мнения: 9 886
За да станат като купешките - тоест меки и дупчестинотвътре, тестото трябва да е отлично втасало - даже превтасало.
Аз си купувам от мекичарницата на центъра Simple Smile

# 14
  • Мнения: 9 554
Мога да замеся и мисля да пробвам тази рецепта за уличните мекици. Иначе с готово съм пробвала, изобщо не станаха. Бяха много жилави и твърди. Домашното си е домашно..

или тестото е било кофти, или не сте ги направила като хората, което е по-вероятно. пробвала съм различни купешки теста, винаги стават чудесни. иначе съм съгласна, че домашното си е домашно.
А защо да не съм ги направила както трябва? Къде може да съм сбъркала?

е, откъде да знам как сте ги правила. хората, особено когато нямат опит с нещо, правят странни неща Wink /и аз, и аз/. то зависи колко е било втасало тестото, как е оформена мекицата, в какво и как е пържена и т.н. ся боб не мога да хвърля Wink какво точно не им стана на мекиците?

Общи условия

Активация на акаунт