Мекици? Помощ

  • 8 605
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 634
1. тестото - суха мая и сода за хляб, сол, олио, брашно, прясно мляко
2. вечерта замесвам, престоява на масата в дълбока тенджера, намазана с олио, цялата нощ
3. тестото за мекицата трябва да е колкото длан, кръгла и с дебелина около половин см
4. пържа ги една по една в малък и дълбок съд с много олио, на последна степен на котлона - в началото тестото пада на дъното и после, надувайки се, започва да изплува; обръщам я

# 16
  • София
  • Мнения: 2 701
Понеже и на мен не ми се получават, от доста време ходим да ядем във Фабрика дъга. Чудесни са, точно като на бабите ни.

# 17
  • София - Рим и обратно
  • Мнения: 11 239
Тази Фабрика Дъга за първи път я чувам, а явно е доста приятно местенце. Кое от двете е по-хубаво?

# 18
  • Мнения: 4 872
Ето и моите мекици

Скрит текст:

В една друга тема ми казаха , че изглеждат като 'бабините'. Правя ги с кисело мляко и сода + сирене в тестото. То се стопява обикновено и са вкусни и със сладко или мед.

# 19
  • Мнения: 9 525
Ето и моите мекици

Скрит текст:

В една друга тема ми казаха , че изглеждат като 'бабините'. Правя ги с кисело мляко и сода + сирене в тестото. То се стопява обикновено и са вкусни и със сладко или мед.

супер са, но за мен това за бухти.

# 20
  • Разпиляна във въображението
  • Мнения: 24 795
Най-хубавите мекици, които съм яла бяха на една съседка, туркиня. Меки, вкусни и различни от показаните. Не знам какво по-различно правят.

# 21
  • Мнения: 4 872
zenata, зрителна измама. Просто обичам да ги правя по-малки, за да си хапвам по повече Blush Но нито тестото е за бухти, нито консистенцията на самата мекица.

Miriel, ей тези излизат като турски мекици.

# 22
  • Мнения: 9 525
zenata, зрителна измама. Просто обичам да ги правя по-малки, за да си хапвам по повече Blush Но нито тестото е за бухти, нито консистенцията на самата мекица.

може. не знам какво са, но не бих им простила 'ич Smiling Imp

# 23
  • Мнения: 3 841
Месиш тесто от топла вода,  мая+ захар,  сол( повече).Трябва да го месиш около половин час-40 мин. Трябва да се получи меко тесто- лепкаво. Мажеш отгоре с олио,  покриваш и остсвяш да втаса поне 2-3 часа. След това оформяш малки топки и пак оставяш за един час да втасат. ЗагрявШ дълбок съд с олио и пържиш като " разтегляш" с ръка мекицата и я пускаш. Става за около минута.
Да ти е вкусно.

# 24
  • Мнения: 986
Как ми се доядоха мекици. Само дето не мога да меся тесто, освен това не пържа вкъщи никога. Sad ще си поръчам на някоя баба, въпреки, че от дете си спомням само бухтички.

# 25
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 044
Моите ги правя от обикновено хлебно тесто... така ги харесвам...





(Снимките малко калпави...)

# 26
  • София
  • Мнения: 2 701
Тази Фабрика Дъга за първи път я чувам, а явно е доста приятно местенце. Кое от двете е по-хубаво?
Фабрика дъга 2 на Сан Стефано, или там както се води ул. Шейново до Докторската градина. Там ни е удобно, защото ходим приятели с деца и после в Докторската има хубава площадка, даже понякога си взимаме за вкъщи и направо  си ги ядем в парка.

# 27
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 763
Вземете пратете малко на момичето Simple Smile

# 28
  • София
  • Мнения: 619
Ето и моите мекици

Скрит текст:

В една друга тема ми казаха , че изглеждат като 'бабините'. Правя ги с кисело мляко и сода + сирене в тестото. То се стопява обикновено и са вкусни и със сладко или мед.

На тези мекици моята баба им викаше Преседливки Wink

# 29
  • Мнения: 4 872
 Защо така?
Признавам, че на мен содените мекици са ми по-предпочитани от тези, омесени с мая. Меся ги вечер, слагам тестото в плик с малко мазнина и  го оставям  да почива в хладилника за цяла нощ. И на сутринта запретвам ръкави над тигана. Приядоха ми се и на мен, та може в събота да закусим с мекици. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт