За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 73 592
  • 729
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: X
И аз с подобен въпрос. Имам доста ягоди какво да ги правя. Върти ми се идея за някакъв сок, но да го стерилизирам?

Сладко си направих, компот не обичаме.

# 676
  • Мнения: 490
И аз с подобен въпрос. Имам доста ягоди какво да ги правя. Върти ми се идея за някакъв сок, но да го стерилизирам?

Сладко си направих, компот не обичаме.

Изпробвано миналата година, а тази тройна доза ще бъде.   Mr. Green

http://recepti.gotvach.bg/r-48566-%D0%94%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88 … D0%BE%D0%B4%D0%B8

# 677
  • Мнения: X
И аз с подобен въпрос. Имам доста ягоди какво да ги правя. Върти ми се идея за някакъв сок, но да го стерилизирам?

Сладко си направих, компот не обичаме.

Изпробвано миналата година, а тази тройна доза ще бъде.   Mr. Green

http://recepti.gotvach.bg/r-48566-%D0%94%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88 … D0%BE%D0%B4%D0%B8


Ее мерси! Точно такова нещо си представях. В момента имам два килограма ягоди така че сипвам им захар и ги оставям. Благодаря още веднъж!

# 678
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 013
Имам два бързи кулинарни въпроса Simple Smile
1. Търся проверена и не много труднарецепта за домашен сладолед.
2. Разбиването на белтъци почти винаги ми е несполучливо. Студени и или на стайна температура трябва да са яйцата?
Благодаря!

http://ipeychev9.blogspot.bg/2017/06/blog-post.html

Благодаря на всички за предложенията, но първо направих този и стана страхотен! Благодаря за рецептата!

# 679
  • Русе
  • Мнения: 5 248
Milmich, благодаря за доверието! Flowers Hibiscus


Скрит текст:
И аз с подобен въпрос. Имам доста ягоди какво да ги правя. Върти ми се идея за някакъв сок, но да го стерилизирам?

Сладко си направих, компот не обичаме.

Сироп от ягоди


Скрит текст:
Може би не е за тук въпроса ми но все пак ....имам страшно много прясна мента какво мога да направя с нея ?!

Сироп от мента


http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/06/blog-post_9.html

# 680
  • Sofia
  • Мнения: 26 538
Гъбите пачи крак трябва ли да се сварят?

# 681
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 13 338
Гъбите пачи крак трябва ли да се сварят?
с каква цел да ги вариш?
за мен най-подходящи са запечени на грил.

# 682
  • София-Младост
  • Мнения: 23 377
Гъбите пачи крак трябва ли да се сварят?
Не, овкуси и печи, масло, сол, чесънче и завивам в хартия за печене. Махни само пънчето, че е по-жилаво.

# 683
  • Sofia
  • Мнения: 26 538
Късно ми отговорихте....сварих ги,з-то съм готвила едни замразени и ми бяха жилави...доста се свиха...утре ще ги направя на тиган с масло,чесън и копър,дано не станат прекалено жилави от толкова готвене

# 684
  • Мнения: 13 261
Ако са замразени сурови май всякакви гъби стоят жилави после, поне на мен не ми харесва така и сварявам или поне бланширам преди замразяване.

# 685
  • София
  • Мнения: 11 739
Ако са замразени сурови май всякакви гъби стоят жилави после, поне на мен не ми харесва така и сварявам или поне бланширам преди замразяване.
Не, не са жилави замразените, но е грешка да се замразяват, губят от ароматите и качествата си.  Гъбите не обичат студ , а замразени направо са за изхвърляне. Освен това при размразяване поемат много от водата, те затова не се измиват и под течаща вода , а се белят само и с влажна кърпа се избърсват,  това им пречи на вкусовете им качества при топлинна обработка. Но всеки си има вкус. Peace

# 686
  • Мнения: 13 261
Пресни са най-добре, разбира се, но се е случвало да ми друснат вкъщи количества дето няма как да ги сготвя и да се изядат. Майка ми също е замразявала инцидентно... ами гумени ми стоят, ако са замразени сурови, както и да се сготвят после. Ако са били бланширани/задушени/сварени са по-добре, поне не толкова зле де.
Наистина всеки си има вкус и си преценява как да постъпи, не всеки би изхвърлил гъбите вместо да ги съхрани ако има начин.

# 687
  • Северозапада
  • Мнения: 5 482
 Здравейте! Дадоха ми тарама хайвер (нали така се казва на хайвера разбит като майонеза?) Гледах в интернет поднесен само на препечени филиики. Има ли и други рецепти, в които да го вложа? На салата с варени картофи,  например, дали би се получило?

# 688
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
но се е случвало да ми друснат вкъщи количества дето няма как да ги сготвя и да се изядат.

баща ми ги маринова в буркани и стават страхотни.
мариновал е кладница и сарнели мисля. поне знам, че аз едно време носех много сърнели и не успявахме да ги изядем веднага. Peace

рецепта нямам, това само като идея. Peace

# 689
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Здравейте! Дадоха ми тарама хайвер (нали така се казва на хайвера разбит като майонеза?) Гледах в интернет поднесен само на препечени филиики. Има ли и други рецепти, в които да го вложа? На салата с варени картофи,  например, дали би се получило?

кое искаш да вложиш? хайвера или вече когато е разбит (тарама)?

разбит го ползвам като пълнеж в солени тарт: блатът е изпечен и охладен, слагам хайвера и отгоре пресни зеленчуци. по-удобно е да са малки формички. Peace

с картофи също е вкусно, както и с варени яйца или със салата. аз го харесвам и с маслини.
ползваме го и като дип и го ядем с пръчици от зеленчуци.

Общи условия

Активация на акаунт