За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 73 492
  • 729
  •   1
Отговори
  • Мнения: 9 092
Заповядайте в новата тема Simple Smile

ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА - част 117 Simple Smile

 https://www.facebook.com/100010905644205/videos/550272542012929/?t=2

пуснете си видеото, че нещо не успях да прикача Simple Smile и не забравяйте, че тръгне ли яйце да пада - в никакъв случай не го спасявате, защото най-малкото може да го ритнете и стане още по-зле от едно пльокнато на земята яйце Stuck Out Tongue


и старата тема, ако някой  е забравил въпросче  там Simple Smile
 

# 1
  • Мнения: 2 816
Simple Smile Мерси за новата тема.

Аз да попитам - търся рецепта за някаква паста със сьомга и сметанов сос. Имате ли идея?

# 2
  • Мнения: 9 092
този сметанов правя и за пиле към паста , и за сьомга. За тези двете предпочитам ръчно приготвената паста де Simple Smile
400 г пилешко филе
200г сметана за готвене
сол и черен пипер на вкус
2 ск. чесън
1/2 ч.л. естрагон
3-4 с.л. олио
като запържа месото, нарязано на ситно, прибавя сметаната и малко от водата , в която е вряла пастата.  и отгоре пармезан, или пекорино

# 3
  • Мнения: 2 816
Супер! Много благодаря! Само естрагон нямам, но ще потърся утре в магазина. Ако не намеря много ли ще е фатално, ако го пропусна?

# 4
  • Мнения: 9 092
е фатално не Simple Smile както казва моята голяма девойка - ние не  знаем как е трябвало да е на вкус, но този вкус, който ни предлагаш е трепач. 
 или мащерка сложи, по-нежни аромати са.  Но ако се сетиш-потърси естрагон, има го сух в почти всички магазини вече, повече го харесвам на супи и такива  сосове - беарнез, сметанов.

# 5
  • Мнения: 2 816
Ясно, благодаря за уточнението Simple Smile

# 6
  • Мнения: 490
Пепчо мерси за темата!  bouquet Grinning

# 7
  • София
  • Мнения: 11 666
Пепи, благодаря!  bouquet

Simple Smile Мерси за новата тема.

Аз да попитам - търся рецепта за някаква паста със сьомга и сметанов сос. Имате ли идея?
http://recepti.gotvach.bg/r-89419-Сьомга_със_солено-сладка_глазура_в_препържено_масло_на_тиган

http://recepti.gotvach.bg/r-85019-Глазирана_сьомга_с_мед,_соев_сос_и_коричка_чипс

http://recepti.gotvach.bg/r-84618-Перфектната_сьомга_с_лимоново_масло_и_сметанов_сос

Всякаква паста е подходяща, но най-обичам лингуини, много си върви

# 8
  • Мнения: 39 048
А за попитам в темата за кулинарни въпроси колко хора днес ще правят козунаци? Kissing Heart

# 9
  • Враца
  • Мнения: 5 185
Добро утро,
супер лаишки въпрос от мен - искам да изтъня пържола от пилешко бутче. Начуква ли се? Искам да я направя на роле.
Благодаря.

# 10
  • Мнения: 39 048
Да, начукай я под опаковъчно фолио. Преди това може да я овкусиш със сухи подправки. Ако ще ползваш по- течна марината(ако изобщо ще ползваш)- след начукването. Давам ти идея със соев сос, горчица, зехтин или лъжичка майонеза и подправки по избор.

# 11
  • Враца
  • Мнения: 5 185
Благодаря много Flowers Hibiscus

# 12
  • Мнения: 6 612
Благодаря за темата, Пепчо!:hibiscus:
Козунак днес няма да правя, но в следващите дни задължително. Simple Smile

# 13
  • София
  • Мнения: 11 666
А за попитам в темата за кулинарни въпроси колко хора днес ще правят козунаци? Kissing Heart
Днес?, защо днес, няма да приготвям нищо.

# 14
  • Мнения: 5 095
пеп-4o  bouquet за темата.
Тиква нарязана, обелена може ли да се замразява? И ако не - как да я съхраня за по-дълго време - сурова или печена?

Общи условия

Активация на акаунт