Пишман готвачи

  • 21 551
  • 193
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 11 929
      Огромна част от нормалните неща за ядене аз не ям и самата не зная защо. Имам някаква непоносимост към много и различни на вид храни още от малка. По тази причина имах проблеми още в ДГ, но и до ден днешен не се е случвало да ме застави някой да ям нещо, което не обичам. Включително като дете са ме водили при директорката на ДГ с чаша мляко пред мен, слагали са ми второто в чинията със супата, защото не съм я изяла и още много подобни средновековни мъчения са ми прилагали.Но не е бивало да сложа нещо в устата си без желание.

      Затова аз съм най-неприятния гост, не само за пишман-готвачите, а и за изфръцканите домакини. Често съм обяснявала, че просто не ям една или др. храна и е следвало: "Ама опитай го, аз както го правя...." Не, на такива жертви не съм готова. Иначе и аз не съм добра готвачка, мразя готвенето, затова поддържам скромен, но изпитан репертоар.Изцепки не съм имала, но и шедьоври не съм сътворявала.

      Покрай моите капризи/Които хората така оценяват, а всъщност по някаква причина определени продукти и изделия са ми непоносими/ имам не една и две смешни случки.

      На гости в Русия съм, на хора не особено близки, но много сърдечни. Домакинята е прочута кулинарка, а времето- такова с доста липсващи продукти. След като въобще не оцених руската кухня и само побутвах чиниите, решиха една сутрин да ми направят изненада. Тържествено обявиха, че за закуска има "Шопский салат" .Толкова беше и шопский, де hahaha  Никой в семейството не пиеше, така че сериозна причина за тази своеобразна закуска нямаше, освен желание да ми угодят с българска кухня Laughing

# 61
  • BG
  • Мнения: 892
Готвенето по принцип винаги ми е било много омразно, но откак съм семейна съвсем. ММ е адски капризен, въпреки че майка му не е добра готвачка. Детето пък е злоядо. Добре че той често е на разни режими, а пък майка удря ми сега удря едно рамо за менюто на дребния, че съвсем ще откача. Иначе като съм сама-мятам месце за мен, нарязвам салата, за сладко-протеинови десерти и айде...ще му готвя-да бе да. А това да пържа мекици, палачинки, пити и баници да пека-ужас! Сега се сетих, че наблизо има една био сладкарничка, трябва пак скоро да я навестя Wink

# 62
  • Мнения: 8 906
Един единствен път съм имала проблем с поднесена храна.
На гости сме на приятелка, на масата се сервира САМО огромна купа миди, а аз съм бременна в края на седмия месец, готова да изям целия свят и с непоносимост към миди (повръщам два дни дори след една ядка). Тръгнах си гладна, къркореща и изпила два литра вода, за да убия глада. Тя пък ми се обиди.
Що за отношение? Ако не се е сетила да те попита дали ще ядеш миди, защото мидите съвсем не са храна за всеки вкус и защото си бременна, толкова ли не се е сетила да ти предложи нещо друго? Чак пък само едни миди да има...

# 63
  • Мнения: 2 052
Млада булка съм и за пръв път ще готвя боб Stew. Всичко е о.к., бульонът на вкус съм го докарала chef, но бобът не увира и това е. Цял следобед ври и зрънцата все тракат като камъчета  newsm78. Аз доливам вода непрекъснато, за да не стане в крайна сметка печен боб, но файда никаква  Confused. Идва си ММ, а за късмет води и баща си Mr. Green. Слагам масата, топъл заводски хляб, пукани чушленца, туршийка, нарязала съм и сланинка и сервирам боба. Хапват мъжете, ама физиономиите им едни такива... хрупащи smile3537. По едно време ММ вика "Абе, не е лош боба, но май е трябвало още малко да поври". Е, колко още, та той вря повече от 5 часа ooooh!. А свекърът веднага взима завоят "Сигурно бобът е бил стар, ама на вкус си го докарала отлично". Изядоха си хората каквото им бях сипала без повече коментари. На другия ден следва бърза консултация с баба smile3529 аз ли съм объркала нещо или бобът си е виновен. Обяснявам стъпка по стъпка какви съм ги творила, а баба се смее. Ами, от къде да знам, че боб не се соли предварително Joy tooth.


Аааа, много се смях 2в1, страхотна история Grinning
Aз на моя мъж, на втората (съвсем буквално да се разбира - втората)вечер от съжителстването ни, решавам да му правя специалитет от неговия край, че щеше да ни идва негов приятел от детинство на гости. Нито съм го виждала това катино мезе, нито съм го кусала, по една рецепта от пет реда без снимка в нета го готвих. Да ми се не види и кулинарният ентусиазъм, много дипломатично си преглъщаха порциите момчетата. Добре, че имаше и отрепетирани манджи на масата, че да не легнат гладни, а аз и до ден днешен си го броя това за триумф на оптимизма ми над тоя прозаичен свят Grinning

Последна редакция: сб, 28 окт 2017, 19:57 от Обич Синеока

# 64
  • Мнения: 5 254
Днес замесих тесто, нещо като тесто което стана като камък и след като го опекох докарваше на джапанка Grinning
Здравейте и от мен - пишман готвачка.

# 65
  • Мнения: 5 254
дааа изяде се Grinning явно съм прекалила с брашното

# 66
  • Мнения: 4 087
по-скоро не е втасало  Mr. Green мая сложи нали?

# 67
  • Мнения: 1 945
Опитвам се да се сетя за някой гаф , но нито сол и захар съм бъркала
нито  имам някакви големи шедьоври в кулинарното изкуство.
Само фъстъци за печене изгарям и баклавата ми е гола вода -не мога да и нацеля сиропа ,
за това я купувам готова за Бъдни вечер .
На гости съм от тези които хапват горе долу , наблягат на салатите  и не предявявам претенции ...Не бих си позволила
да обидя домакините каквото и да поднесат . И копривена чорба  ще ям и заек... . Може и да не изям всичко, че не съм от най ящните , но ще опитам от всичко
заради уважението . Иначе обичам гости без капризации ,от тези дето  омитат чиниите .

# 68
  • Мнения: X
 А аз гости, дето веднъж са ми казали - аз такова не ям, след това ги посрещам само на водичка.

 Случвало се е гости да ми кажат  - много обичам салата от цвекло, но някой друг да ми я приготви, у нас не правя, за да не се цапам.
 ММ много обича пресни миди и аз решена да го впечатля - наливах вода, варих ги, бърках ги.. и много горда ги сервирам. Мъжо яде с каменна физиономия и вика -  хм, к'ви интересни миди си направила, а аз като ги опитах - ужас, безвкусна гадост. След това той приготви - еми, бяха да си оближеш пръстите - с бяло винце, зехтин, и керевиз и никаква вода.

# 69
  • Мнения: 1 701
Aз ако не харесвам нещо, казвам че съм на диета и се извинявам. Няма смисъл да кажа на една домакиня, че не и е вкусно яденето, понеже вкусът е субективно усещане, иточно това ястие, което на мен не ми харесва, може да е любимо на някой друг от семейството и.
Аз съм много добра готвачка, но когато имам гости, правя винаги изпитани рецепти, експериментирам винаги, когато сме си само семейството- мъжът и децата.

# 70
  • Ямбол
  • Мнения: 28 236
Не лъжа и не обичам да ме лъжат и ако разбера, че някоя ме е излъгала, че е на диета, ще е за последно на масата ми.

# 71
  • Мнения: 6 676
Аз с годините станах голяма кулинарка, мъжа и детето са ми най-големите фенове.Само малкото ми се опъва засега.Харесвам моите си неща най-много, не ям у свекърва ми и дори у майка ми.Просто отвикнах от чуждите вкусове.На гости, ако не е нещо готово купено, готвени неща не ям-например супи.
Свекърва ми има гадния навик да блъска чесън на съвсем неподходящи манджи.Обичам чесън на млечна салата, таратор, тиквички или кисело зеле, но на всяко второ ядене да се слага-абсурт.
Миналата година имах една издънка-сложих прекалено много лют пипер на един боб.Опитах го-не се ядеше.Излях течността, сипах пак вода-ами гаден си беше....
Като бяхме малки със сестра ми решихме да правим сладко от зелени доматчета, ама от къде да знаем, че се спазват някакви пропорции.На малко количество доматчета сложихме 2-3 кила захар.После в бурканчетата сладкото се беше бетонирало.😁 Майка ми овика всичко колко захар сме изхабили.....😠

# 72
  • Мнения: 1 355
Млада булка съм и за пръв път ще готвя боб Stew. Всичко е о.к., бульонът на вкус съм го докарала chef, но бобът не увира и това е. Цял следобед ври и зрънцата все тракат като камъчета  newsm78. Аз доливам вода непрекъснато, за да не стане в крайна сметка печен боб, но файда никаква  Confused. Идва си ММ, а за късмет води и баща си Mr. Green. Слагам масата, топъл заводски хляб, пукани чушленца, туршийка, нарязала съм и сланинка и сервирам боба. Хапват мъжете, ама физиономиите им едни такива... хрупащи smile3537. По едно време ММ вика "Абе, не е лош боба, но май е трябвало още малко да поври". Е, колко още, та той вря повече от 5 часа ooooh!. А свекърът веднага взима завоят "Сигурно бобът е бил стар, ама на вкус си го докарала отлично". Изядоха си хората каквото им бях сипала без повече коментари. На другия ден следва бърза консултация с баба smile3529 аз ли съм объркала нещо или бобът си е виновен. Обяснявам стъпка по стъпка какви съм ги творила, а баба се смее. Ами, от къде да знам, че боб не се соли предварително Joy tooth.

Дааа, такава история чух и преди около 20 год от колежка. Нейният приятел живеел още сам и като не можал да свари предварително осоления боб, включил и бързовар в тенджерата  Joy

# 73
  • Down south
  • Мнения: 7 706
Това с бързовара е култово! Много ми хареса!

Аз имам една тайна изцепка. Преместихме се в нова къща и няколко съседки дойдоха със сладкиш, точно като по филмите. Поканих ги да влязат и направих кафе. Явно съм се притеснявала, защото в захарницата съм сипала сол, а контейнерите за сол и захар са надлежно надписани, но явно в суматохата съм грабнала грешния.
Физиономиите на две от тях, които ползваха "захарта" бяха, ох  Shocked още ги помня, третата късметлийка ползва само сметана  Peace

# 74
  • Мнения: 1 701
Не лъжа и не обичам да ме лъжат и ако разбера, че някоя ме е излъгала, че е на диета, ще е за последно на масата ми.
tooth аз съм перманентно на диета, с много бавен резултат, така че при мен не е лъжа.
Аз най-много мразя някой да върне неизядено ястие и да трябва да хвърлям храна.

Общи условия

Активация на акаунт