Пишман готвачи

  • 21 533
  • 193
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 6 760
Аз слагам джоджен в агнешката дроб-сърма, както и много девисил, магданоз и 1-2 листенца салвия.

# 181
  • Мнения: 22 036
И аз слагам джоджен в агнешко със спанак и на дробсърма. Също и на пълнено в плънката. Не слагам на печено агнешко с картофи. Там слагам розмарин.

# 182
  • Мнения: 22 430
Аз изобщо не го харесвам, та може и затова да не го слагам на нищо.

# 183
  • Мнения: 496
Аз съм писала как бащата на баба ѝ поръчал, тръгвайки за работа, да сготви кокошка. Тя, 17-18 годишна тогава, и не готвила никога в живота си кокошка, отишла да я заколи с ножа за хляб, търкайки го леко по врата ѝ, за да не я боли Joy Заклала я как да е, без да я изкорми, разбира се, без да я почисти - както е заклана - в тенджерата. С краката, с перата ... Иначе нарязала и глава лук, морков ... и неща за супа. Rolling Eyes

# 184
  • Мнения: 2 420
Free and wild,
баба ти е баш пишман готвачката на столетието!
Браво на нея!

# 185
  • Мнения: 4 808
Май нямам големи кулинарни провали. Веднъж, мноооого отдавна, бях сложила джоджен на кюфтетата, помнех, че се слага някаква подправка, но не помнех каква.

Това много ми хареса като идея и вероятно дефектът се е превърнал в ефект.Ще взема да направя и аз такива кюфтета, просто им усещам вкуса, а за "домашните любимци" ще предвидя и резервен вариант.


Аз скоро сложих джоджен в кюфтета.Търсех някакви по-различни и в една видях джоджен и сложих.И чубрица и кимион сложих.Добре,че мащерка нямах.Казаха ми сама да си ям експеримента.Имах чувство,че миришат на агнешко, което не ям.
Аз винаги слагам чубрица. И кимион си спомням, че слагахме на каймата за луканки едно време като правехме, така че пак става. Обаче джодженът... мъжът ми тогава каза: "Това да не е боб?!"

# 186
  • Най-красивата страна
  • Мнения: 12 278
Последният ми гаф от днес.
Правих ябълков пай.Изглеждаше чудесен.
Като изстина си отрязах едно парче и щях да припадна.Солен,ама отровно солен.
Явно съм сложила 1 чаша сол вместо захар.....

# 187
  • София
  • Мнения: 15 460
Скрит текст:
Май нямам големи кулинарни провали. Веднъж, мноооого отдавна, бях сложила джоджен на кюфтетата, помнех, че се слага някаква подправка, но не помнех каква.

Това много ми хареса като идея и вероятно дефектът се е превърнал в ефект.Ще взема да направя и аз такива кюфтета, просто им усещам вкуса, а за "домашните любимци" ще предвидя и резервен вариант.


Аз скоро сложих джоджен в кюфтета.Търсех някакви по-различни и в една видях джоджен и сложих.И чубрица и кимион сложих.Добре,че мащерка нямах.Казаха ми сама да си ям експеримента.Имах чувство,че миришат на агнешко, което не ям.
Аз винаги слагам чубрица. И кимион си спомням, че слагахме на каймата за луканки едно време като правехме, така че пак става. Обаче джодженът... мъжът ми тогава каза: "Това да не е боб?!"
Не съм слагала ни чубрица, ни джоджен никога, само магданоз, кимион слагам на кебапчетата, но там е само той и черния пипер.

# 188
  • Мнения: X
Последният ми гаф от днес.
Правих ябълков пай.Изглеждаше чудесен.
Като изстина си отрязах едно парче и щях да припадна.Солен,ама отровно солен.
Явно съм сложила 1 чаша сол вместо захар.....


Явно този готварски гаф е доста често срещан, но аз все пак не проумявам - как бъркате сол със захар? Аз като отворя буркана със захарта и веднага усещам миризмата на захар, със солта е същото (държа продуктите в еднакви буркани от Икея без надписи), но аз съм с много силно развито обоняние и заради това нямам подобни гафове. Иначе съм пишман готвач, мразя да готвя и резултатът често е налице - безвкусно ястие, особено ако е по-завъртяно, сготвено без желание. Редувам различни меса и риби на скара със салати (тук няма какво да се обърка), разнообразявам със спагети, паста с различни сосове, а разни мусаки, пълнени чушки и прочее пипкави манджи не ми стават вкусни, затуй ги готвя рядко. Уж ги правя по рецептурник, но не стават вкусни. Crossing Arms Имам и тенджера под налягане, използвана един единствен път за свинско със зеле, резултатът беше потресаващ и не повторих използването на тенджерата.

# 189
  • Мнения: 2 420
Pure,
ние да не сме астрални близнаци. И аз не мога да готвя. Потресаващи резултати, въпреки че понякога се старая.
Моето готвене също е основно печене на тиган.
Да кажеш нещо за скепшулт.
Дали си заслужава или някоя друга марка?

# 190
  • Ямбол
  • Мнения: 28 236
Не ми е призвание готвенето, нито ми е любимо, нито му отдавам голямо значение, но и на мен не ми се е случвало да бъркам продукти и да освинвам къщата, ако не броя няколко изкипявания на прясно мляко. Елементарно мислене се иска да не смесваш вода с горещо олио и разни други избухващи съчетания.

# 191
  • Down south
  • Мнения: 7 680
Спагети с аспержи, сушени домати и  пилешко от консерва. Изглеждаше много добре, обаче сякаш аромата му беше странен  Whistling
Има си хас и да не е, вместо консерва с пилешко съм грабнала консерва с Chicken of the Sea (в случая туна)  ooooh!

# 192
  • Мнения: X
Не ми е призвание готвенето, нито ми е любимо, нито му отдавам голямо значение, но и на мен не ми се е случвало да бъркам продукти и да освинвам къщата, ако не броя няколко изкипявания на прясно мляко. Елементарно мислене се иска да не смесваш вода с горещо олио и разни други избухващи съчетания.
Да де, точно за мисленето или за липсата му иде реч. Ако си блейка по природа, гафът ти е в кърпа вързан. Има и такива хора. На други заблейването ще им се случи поради убийствена преумора или проблеми, погълнали цялото им съзнание. Елементарно мислене се иска да се сетиш за тези опции.

# 193
  • Варна
  • Мнения: 10 493
Нагледно положението в къщи.

Общи условия

Активация на акаунт