Пишман готвачи

  • 21 522
  • 193
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: X
И на котлон, след като е извряла водата и те са се опекли хубаво, звукът е незабравим.

# 166
  • MI
  • Мнения: 11 803
Взривявала съм и аз в микровълнова, при първия ми сблъсък с нея. НА принципа на "Абе, кой ще им чете инструкциите" го бутнах цяло вътре и......

# 167
  • Мнения: X


Ето пример от мен. Преди години с гадже, в началото на връзката, отиваме на поход. Аз с голямо желание спретнах някакви хапки, които се оказаха голяма гадост. Младежът обаче си ги изяде, че и ги похвали. След година се разделяме. Е, чак тогава ме оплю за фамозните закуски, колко гадни били. Дълго време се чудех, ако бяхме останали заедно, щеше ли безропотно да яде откровеното ми треторязрядно творчество.
Та, вие имате ли случки от хранителен характер?


Само едно ще кажа - добре че си се отървала от този. Човек или си казва мнението на момента, или млъква за вечни времена  Laughing
За мен първият вариант е възможен с близки хора, които няма да ми се засегнат. С не толкова близките, има си учтив начин човек да обясни, защо не си е доизял ястието, който няма да докара до депресия подозиращата или неподозиращата домакиня. В крайна сметка никой не може да те накара да се тъпчеш зорлем, ако не искаш. Но да съм похвалила нещо като много вкусно и после да се извъртя и да изпадам в откровения - твърде детинско е, да не кажа - злобно.

Последна редакция: ср, 01 ное 2017, 16:30 от Анонимен

# 168
  • София
  • Мнения: 673
И на котлон, след като е извряла водата и те са се опекли хубаво, звукът е незабравим.

поради тази причина се отказах от абсорбатор, финансово непосилно ми е два пъти в годината минимум да купувам нов newsm48

# 169
  • Мнения: 22 036
В последната година, поне 4 пъти ми се случи и все по вина на съфорумки, с които съм се заговорила Mr. Green.

# 170
  • Мнения: 2 420
Докладвам от днес. Почивен ден е. Хладилникът празен, само 3 яйца и една извара. Нали е Хелоуин, имам и една малка тиква-ядивна. Реших, че ще направя нещо като немския кезекухен, но с бонус тиква вътре. И две стари ябълки реших да оползотворя.
Речено-сторено, настъргах продуктите, смесих ги и ги изпекох в тавичка. Няма такава гадост! Замина в кофата. Сега съм на принудителна диета. Утре ще наваксам.

# 171
  • Мнения: X
Оо, колкото до взривяване на яйца. Аз и на котлон съм взривявала яйца за варене. В сънено състояние не им бях сложила вода. И един чай си притоплях близо 4 часа.

# 172
  • Мнения: X
Не мога да понасям "сакатите" мъже със заврени ръце в за**иците, неспособни да се оправят с пърженето на едни яйца. За мен това не е мъж, а бебе, което някой трябва да обгрижва. Нищо мъжко няма в подобна неспособност да се изхрани и да си почисти сам, това е мухълство, мързел и тъпота, и подобен "мъж" бих наритала още на първия ден да ми се маха от главата. Мислех, че подобни индивиди са измрели общо взето с генерацията на прадядо ми, но уви не било така. Що се отнася до мен нямам големи кулинарни провали. Веднъж пробвах да правя шкембе чорба по рецепта и дълбоко съжалих, веднъж правих крем супа от тиква, която се превърна в пюре, и май е това.

# 173
  • Мнения: 22 414
Съгласна съм с последното мнение, но...явно се смята за някакъв вид успех и се приема за "мъжкарско".
Сред днешното поколение младежи има и доволно количество момичета, които абсолютно нищо не могат да приготвят за ядене. Изключвам сандвичи и претопляне в микровълнова печка.

# 174
  • Мнения: X
Спомням си първия път като реших да правя супа, бях на 17. Бях виждала мама и бабите ми да слагат ориз, ама от къде да ми хрумне, че слагат малко... И съответно сложих около 1,5-2 чаши, с домати, картофи, вода и олио, разбира се без подправки.  Grin Grin Grin Е, няма такава гадост!! Стоически се опитах да хапна, ама вкуса беше потресаващ. "Творението" замина в тоалетната. Супа направих отново няколко години след това, ядеше се този път Simple Smile

# 175
  • Мнения: 4 808
Май нямам големи кулинарни провали. Веднъж, мноооого отдавна, бях сложила джоджен на кюфтетата, помнех, че се слага някаква подправка, но не помнех каква. Имаха странен вкус, но ги изядохме. Веднъж забравих да сложа брашно на един сладкиш и стана нещо като печен омлет. Но това са все събития като бях млада булка. Забелязала съм, че когато най-бързам и не се старая, всичко става перфектно. ММ има високи изисквания, той готви прекрасно, обаче се хваща веднъж в годината и тогава става след нас и потоп. Аз ходя да чистя и прибирам след него, че после не мога да си намеря нещата. Обаче ви чета с интерес и даже с глас се смея.

# 176
  • Мнения: 5 994
Като малка от баба бях научила да правя кекс. Толкова се бях ентусиазирала, че буквално през ден го правех. Та, веднъж ще ходим на гости и аз естествено пак ще правя кекса. За да се покажа като майсторка решавам да ръся и с пудра захар, е добре, ама обърках бурканите и вместо това поръсих обилно сол. Чак на гостито го установихме и това май беше последният път, в който правих този кекс Grinning.

# 177
  • Мнения: 11 890
Май нямам големи кулинарни провали. Веднъж, мноооого отдавна, бях сложила джоджен на кюфтетата, помнех, че се слага някаква подправка, но не помнех каква.

Това много ми хареса като идея и вероятно дефектът се е превърнал в ефект.Ще взема да направя и аз такива кюфтета, просто им усещам вкуса, а за "домашните любимци" ще предвидя и резервен вариант.

# 178
  • София
  • Мнения: 15 452
Май нямам големи кулинарни провали. Веднъж, мноооого отдавна, бях сложила джоджен на кюфтетата, помнех, че се слага някаква подправка, но не помнех каква.

Това много ми хареса като идея и вероятно дефектът се е превърнал в ефект.Ще взема да направя и аз такива кюфтета, просто им усещам вкуса, а за "домашните любимци" ще предвидя и резервен вариант.


Аз скоро сложих джоджен в кюфтета.Търсех някакви по-различни и в една видях джоджен и сложих.И чубрица и кимион сложих.Добре,че мащерка нямах.Казаха ми сама да си ям експеримента.Имах чувство,че миришат на агнешко, което не ям.

# 179
  • Мнения: 22 414
Джоджен в агнешко не се слага, та не знам как са миришели точно на агнешко. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт