За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 6-та Тема

  • 101 942
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
  • Русе
  • Мнения: 5 264
Сладко от зрели смокини



# 721
  • Мнения: 19 352
Моля за рецепта за сладко от боровинки, но без дълго варене на плодовете. В интернет намирам само с варене по половин-един час. Има ли начин да се избегне?

# 722
  • Мнения: 4 303
Получих дар бели, сладки чушлета. Идея какво да направя с тях?
Ние сме любители на лютите и тези сега ме хвърлят в размисъл.

# 723
  • Мнения: X
Моля за рецепта за сладко от боровинки, но без дълго варене на плодовете. В интернет намирам само с варене по половин-един час. Има ли начин да се избегне?
Когато сладкото кипне, изваждаш плодовете с решетъчна лъжица и вариш само сиропа до сгъстяване. 2-3 минути преди да го разлееш в бурканчетата добавяш плодовете.

# 724
  • Русе
  • Мнения: 5 264
Моля за рецепта за сладко от боровинки, но без дълго варене на плодовете. В интернет намирам само с варене по половин-един час. Има ли начин да се избегне?
Когато сладкото кипне, изваждаш плодовете с решетъчна лъжица и вариш само сиропа до сгъстяване. 2-3 минути преди да го разлееш в бурканчетата добавяш плодовете.

После ще хрупа плодчета.Grinning

http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/09/blog-post_10.html

# 725
  • Мнения: X
Разбира се, че ще хрупа плодчетата. Тя иска точно това- без дълго варене, т.е. да консервира боровинките с минимална термична обработка на плода.

# 726
  • Русе
  • Мнения: 5 264
Ще ми бъде интересно да прочета отзиви за сладкото с хрупкави боровинки. Надявам се Пролетен дъждец да сподели отзиви, ако реши да го направи.
Ще се радвам да прочета повече за направеното по този начин сладко и от The wishmaster.
Човек се учи докато е жив.

# 727
  • Мнения: X
Ами, аз правя сладко всякакво, но не го ям. А мъжете у дома омитат всичко като пирани и не смеят да дадат други отзиви освен отлични. Все пак им е мил животецът. Laughing

# 728
  • Русе
  • Мнения: 5 264
Получих дар бели, сладки чушлета. Идея какво да направя с тях?
Ние сме любители на лютите и тези сега ме хвърлят в размисъл.

Опитайте по тази рецепта. Стават много вкусни.

http://liverecept.ru/recipe/marinovannyy-zharenyy-perec

# 729
  • Русе
  • Мнения: 5 264
Ами, аз правя сладко всякакво, но не го ям. А мъжете у дома омитат всичко като пирани и не смеят да дадат други отзиви освен отлични. Все пак им е мил животецът. Laughing

Без сладости в живота, трудно се живее.Smiley

# 730
  • Мнения: 19 352
Благодаря ви за отговорите!Не мислех, че ще хрупат, защото като се замразят, стават много меки и каша ви и не ни харесват. ще пробвам някакъв среден вариант.Още един въпрос. 1кг захар не е ли ужасно много за 1 кг боровинки?

# 731
  • Русе
  • Мнения: 5 264
Благодаря ви за отговорите!Не мислех, че ще хрупат, защото като се замразят, стават много меки и каша ви и не ни харесват. ще пробвам някакъв среден вариант.Още един въпрос. 1кг захар не е ли ужасно много за 1 кг боровинки?

Наистина е сладичко, но такава е рецептата. Можете да намалите захарта и водата. За 1 кг боровинки /добре узрели/ - 600 г захар и 120 мл вода. 2/3 ч.л. лимонтозу. Успех!

# 732
  • Мнения: 4 303
i_peych, благодаря! Може да пусна и по няколко люти на буркан, та да олютят и другите.

# 733
  • Мнения: 19 352
I_peych, благодаря!
Аз го направих с 2 кг боровинки и 1.5кг захар и 2 чл лимонтозу. Вода сложих по_малко от 400мл. Боровинките варих първо 15 мин, прецедих, варих сиропа и после още 5-10 мин всичко заедно. Дано да е станало. Късно те прочетох и не бях сигурна дали с по-малко захар ще се консервира.
Ще пробвам утре 1kg с 600g захар.

# 734
  • Русе
  • Мнения: 5 264
I_peych, благодаря!
Аз го направих с 2 кг боровинки и 1.5кг захар и 2 чл лимонтозу. Вода сложих по_малко от 400мл. Боровинките варих първо 15 мин, прецедих, варих сиропа и после още 5-10 мин всичко заедно. Дано да е станало. Късно те прочетох и не бях сигурна дали с по-малко захар ще се консервира.
Ще пробвам утре 1kg с 600g захар.

Пролетен дъждец, не се притеснявай и с по- малко захар ще се получи. Важното, да е добре сгъстено и плодчетата да са омекнали. За мен лично, не е приятно да хрупат. Облагородените боровинки са по едри, но по лесно се сваряват. Докато горските са по дребни и малко повече се варят за да омекнат. Това от личен опит.
Може също да посипеш с 600 г захар 1 кг почистени и измити боровинки от вечерта и на другият ден, когато захарта се е стопила и са пуснали вода да ги свариш. Накрая ще прибавиш лимонтозу. По малко се вари и по бързо се сгъстява, но има опасност да не омекнат добре плодчетата.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт