За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 6-та Тема

  • 102 004
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: X
Да попитам,донесоха ми пакет сушени домати,как и за какво мога да ги ползвам.ако направо рецепти споделите ще съм много благодарна.
Когато месиш хляб или солен кекс, сложи в тестото на малки парченца. Идеални са за спагети или ориз. В ориз ги слагаш на малки марченца 10-на минути преди да дръпнеш от огъня. За спагетите- попарваш ги за 2-3 минути с гореща вода и добавяш в соса. Друго, в блендер сложи извара, зехтин и сушени домати на парченца, мащерка или риган, блендирай и ще получиш страхотен крем за мазане на филийки.

# 691
  • София
  • Мнения: 1 983
Много благодаря.Кремът за мазане на филийки ми звучи мммммммм
Аз ориза го пека,т.е. малко преди да е готов слагам доматките в тавата така ли?

# 692
  • Мнения: X
Аз ориза го пека,т.е. малко преди да е готов слагам доматките в тавата така ли?
Точно така.

# 693
  • Мнения: 2 208
Аз правя една салата , попарвам доматите да постоят, те поемат водата, слагам зехтин, магданоз, чубрица и див лук и ммммм, страхотна салата.

# 694
  • Пловдив
  • Мнения: 270
Да попитам - някой дали е правел кисели краставички с обикновена краставица, че ги имаме в излишък и се чудя какво да ги правя ?!? Идеи ?

# 695
  • Мнения: X
Да попитам - някой дали е правел кисели краставички с обикновена краставица, че ги имаме в излишък и се чудя какво да ги правя ?!? Идеи ?
Майка ми е правила обикновени краставици по рецепта за кисели краставички. Ставаха за руска салата или Снежанка, но за самостоятелно ядене не ми харесаха, защото не бяха хрупкави.

# 696
  • Мнения: X
Ако се берат по-млади краставиците, са си хрупкави в туршия. Досега винаги съм правила кисели краставички от обикновените. От по-дебелите краставици съм правила мусака вместо тиквичи и не могат да се различат, ако не знаеш, че ядеш краставица.

# 697
  • Мнения: 9 991
Да попитам - някой дали е правел кисели краставички с обикновена краставица, че ги имаме в излишък и се чудя какво да ги правя ?!? Идеи ?
Настържи и сложи в пликчета във фризера. Зимата вадиш един пакет, слагаш в кисело мляко и е готов таратор. Не се развалят или разкашкват от размразяването, когато ги сложиш още замразени в млякото.

# 698
  • Мнения: 4 303
Да попитам - някой дали е правел кисели краставички с обикновена краставица, че ги имаме в излишък и се чудя какво да ги правя ?!? Идеи ?
А кои са необикновени? Стана ми интересно просто. Има различни сортове, но всички стават за консервиране.
Ако говориш за тези тип "купешки" дългите, свекърва ми прави доста сполучливо. Бере ги по тънки обаче. Някои са срязани по на две, на три, та да се съберат в буркан.

# 699
  • Варна
  • Мнения: 1 107
Знаете ли откъде да купя капачки с винт 110мм.?

# 700
  • Мнения: X
Знаете ли откъде да купя капачки с винт 110мм.?
http://vianibg.blogspot.bg

# 701
  • Русе
  • Мнения: 5 279
Домашен ликьор от зелени орехчета

# 702
  • Мнения: 749
Аз искам да благодаря на Пеп - чо за рецептата за сиропа от бъз. Стана страхотен. Благодаря.

# 703
# 704
  • София
  • Мнения: 1 832
Искам да си направя сладко от малини, но да останат цели и да не е с желиращите продукти. Дали ако  оставя да престоят малините една нощ, посипани със захар и после ги извадя и сваря само отцедения сок и прибавя малините накрая, малко преди лимонтозуто ще се получи?

Общи условия

Активация на акаунт