За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 5-та Тема

  • 82 656
  • 750
  •   1
Отговори
# 30
  • DE
  • Мнения: 971
valentor, поправих се...невежество, какво да се прави!
И ужасните букви "Р" и "Т" една до друга...

За поздрава по "чобански" към всички нас-без коментар!

# 31
  • Мнения: 5
Аз днес ще правя сладката трушия на midkoo и за сега ще изчакам да паднат цените на карфиола,че вчера направо ме заболя сърцето да дам за няма и 4 кг.почти 15 лв  ooooh!

# 32
  • Мнения: 9 127
в Лидъл имаше в брошурата по 1.10 за тази седмица  Peace

# 33
  • Мнения: 5
в Лидъл имаше в брошурата по 1.10 за тази седмица  Peace
Е,то отиде вече,аз го платих по 3,60  Laughing  За другите в бидони,които слагам,понеже правя по много ще изчакам да паднат малко цените,че иначе ще ми излезне по-леко ако ги купя готови трушии  Grinning

# 34
  • Мнения: 2 037
Като каза "готови трушии", вчера наблюдавах как получават стока в един плод-зеленчук. Докараха им множество бидони без капак, пълни с трушии. Съдовете бяха ужасно мръсни.
В единия бидон имаше краставички. Не знам как така без саламура, може би е била само донякъде.

# 35
  • Мнения: 5
Е,то повечето от нещата,които купуваме е по-добре да не се замисляме откъде идват и как са пристигнали в магазина  ooooh!
п.п.Затова уж гледам почти всичко аз да си правя,но няма начин човек да успее всичко сам да си произведе  Wink

# 36
  • DE
  • Мнения: 971
Събирах и отлагах, но последните дни пълних бурканчета.
Сладко от дюли и ябълки



Последна редакция: пт, 11 окт 2013, 18:34 от matze

# 37
  • Sofia
  • Мнения: 4 593
Вчера направих царската туршия на Джемма   bouquet Дано съм я уцелила.

Предишната неделя правих кисели краставички с ракия и кълцана царска туршия с готова марината. (тук следва един много изтощен емотикон, ама не можах да намеря..)

Май това ще е засега.

# 38
  • Мнения: X
alys , на мен лично много ми допада рецептата на Селма, но слагам и малко сол, че иначе ми сладни.
Правя я с тези големите тумбести чушки(само червени), че тук не намирам камби.

Но пък ако някоя рецепта ти е допаднала-намали количеството сол.

Много ти благодаря!

# 39
  • Sofia
  • Мнения: 1 061
И аз ще слагам днес туршия в  бидона, но по книжката на София Смолницка. Имах я, но в момента е при майка ми. Някой, ако може да я сканира ще се радвам да я имам в електронен вариант. За сега само тази рецепта по телефона. Може би и ловжийска салата, защото в нета не я намитам. Тази, която съм правила преди време има и лук, а в нета не намерих такава.

Последна редакция: сб, 12 окт 2013, 09:54 от Ani Ka

# 40
  • Мнения: 2 208
Правих една туршия нещо като царска , за сега не е мръднала и ми се струва с вакуум пък ще видим. Нарязах зеленчуци , които обичаме моркови , карфиол, малко зеле, чушки, аз сложих камби . На един буркан с винт се слага оцет до ръба , долу шарения ръб, една лъжица сол, една чаена лъжичка захар, и беше един аспирин , аз обаче сложих половин, имам проблем със стомаха . Слагат се продуктите и се долива вряла вода с един черпак внимателно да не се пръсне буркана . Завинтва се и се обръща , той сам вакуумира. Отворих един вече, всичко е много хрупкаво и на вкус ми харесва  Hug

# 41
  • Варна
  • Мнения: 154
Нямаше да правя нищо повече, но не устоях и направих една кофичка (8 литра) туршия с люти чушки. Вече наистина- край! Остана само зелето

# 42
# 43
  • Мнения: 5
Нямаше да правя нищо повече, но не устоях и направих една кофичка (8 литра) туршия с люти чушки. Вече наистина- край! Остана само зелето
Може ли да кажеш каква е тази трушия,че обичаме такива пикантни  Rolling Eyes

# 44
  • София
  • Мнения: 108
Здравейте, matze,    bouquet. Записвам се с една туршия с аспирин.

Общи условия

Активация на акаунт