Рецепти за Airfryer фритюрник - четвърта тема

  • 15 110
  • 159
  •   3
Отговори
# 105
  • Мнения: 3 725
Благодаря много Heart

# 106
  • Бургас
  • Мнения: 190
Дали стават за печене лидълските стъклени купички от крем брюле?

# 107
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 295
Стават, поне тези, които имам. От Делукс серията?

# 108
  • Бургас
  • Мнения: 190
Питането ми е за тези в които има крем брюле,по две са в кутия.

# 109
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 295
Тези стават, за други не знам

Скрит текст:


# 110
  • Бургас
  • Мнения: 190
Да,от тези.Благодаря,притеснявах се да не се пукнат.
Тези стават, за други не знам

Скрит текст:


# 111
  • София
  • Мнения: 42
Някой може ли да каже дали могат да се изпържат панирани пилешки хапки на този фритюрник? Досега винаги на тиган съм пържела и ми е любопитно дали си струва да си купя такъв.

# 112
  • Мнения: 3 725
Аз от скоро имам еърфраер и съм виждала че правят  за панирани хапки, назад видях и рецепта. Вчера правихме сурова наденица в него , стана добре без никаква допълнителна мазнина се изпече добре, не беше суха.

# 113
  • Бургас
  • Мнения: 1 233
Могат да се изпържат, естествено. Нали това е смисъла на еърфраера, да пържи но без да са напоени в мазнина като в тигана. Аз правя и панирани с корнфлейкс.

# 114
  • Мнения: 1 574
Мен повече на тиган няма сила, която да ме застави да ги правя. Използвам тази рецепта и стават много добре:
"Мариноваме пилешките хапки, панираме в брашно, яйца с подправки, галета /корнфлейкс/, напръскваме с мазнина, нареждаме на решетката за повдигане, 10 мин / 200 гр"

Може и да не се обръщат. Времето е ориентировъчно, според големината.

# 115
  • Мнения: 12 768
Супер си стават панираните неща, номерът е панировката отвън да се омасли леко - най-лесно става със спрей наистина но ако няма такъв и с четка не е невъзможно. И оставям за малко да "дръпне", примерно панирам цялото количество и нареждам върху поднос и напръсквам като ги сложа там. Докато приключа, първите са готови да влизат във фраера. Ако се пропусне омасляването, остават едни сухи опечени трохи отвън, а не вкусна панировка.
Обръщане дали ще се наложи зависи и от фраера, и от това колко са големи нещата и има ли достатъчно разстояние да циркулира добре въздухът. За хапки обикновено стават всякак, но примерно шницел... ами че то дъното е покрито с него, само отгоре се обдухва. Обръщам си ги. Кашкавал все не смея да сложа без да е върху картия, все си мисля че все някое парче ще потече из решетката. Съответно пак с обръщане.
За себе си рядко си позволявам стандартна панировка защото избягвам да ям такова нещо, но съм пробвала достатъчно пъти - одобрява се и от мен, и от околните. Пилешки хапки (стандартно с галета или с натрошен корнфлейкс), виенски шницели, Кордон Бльо и всякакви такива. Стават си много добре.
Е, става по-бавно отколкото в тигана, факт. Но с тиганите хич не се обичаме за пържене, така че мен ме устройва като опция.

# 116
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 078
Нали това е смисъла на еърфраера, да пържи
Това бяха старите еърфраери, новите са си просто фурна и не пържат, а пекат.

# 117
  • Русе
  • Мнения: 11 918
Каква е разликата между старите и новите, че посочвате въпросната разлика. Моите уреди -3,4 имам - в апартамент, вилаи един за караваната,приготвят картофите като пържени, а не като печени

# 118
  • Мнения: 4 155
Може би зависи дали се правят на дъното или повдигнати на решетката. Открих, че когато са на 2-ро или 3-то ниво на решетката в airfryer-а си стават като пържени. Само им слагам малко мазнина. Обикновено масло.

# 119
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 078
Каква е разликата между старите и новите, че посочвате въпросната разлика.
Слагаха се няколко лъжици олио, което вече не е нужно.

Общи условия

Активация на акаунт