Азиатска кухня - тема 2

  • 14 233
  • 248
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 1 676
Роца за кората ползвах пюре, за пълнежа пюре плюс много ситно нарязани парченца. Следващият път ще снимам и вътрешността, но само когато няма никой около мен , че иначе не могат да стигнат до снимка
Супата е супер, дай рецепта, моля.


азиатска салата с чесново-сусамов дресинг

патладжани соте с леко лют мисо сос

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 19:13 от Danifin1

# 61
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 2 677
Давам веднага - рецептата е на любимата ми Нами-сан: https://www.justonecookbook.com/tan-men/
Само дето аз нямах pork belly и ползвах пушени гърди. Като бульон ползвах остатъка от бульон с пилешки кокали, джинджифил и пресен лук, който направих за яхнията от онзи ден. И зелето ми беше от тукашното, зеленото къдраво, май се води савойско.
А, и рамен, вместо посочените в рецептата китайски нудъли, че това имах подръка (после видях, че е могло да сложа и сомен, тъкмо щях да свърша пакета... ама карай, следващия път Joy)

# 62
  • Мнения: 1 676

Роца направих твоята супа Tan Men, страхотна стана много лека  и сгряваща .

Корейски зеленчукови палачинки Yachaejeon , трябваше да се оползотвори малко останали зеленчуци от салата.
  Vegan Yachaejeon (Korean Vegetable Pancakes)

Корейска салата от краставици Oi Muchim
Easy Korean Cucumber Salad (Oi Muchim)

Заредих и яйца за рамен
Korean Marinated Eggs

и едни без зеленчуци, за щерката

# 63
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 2 677
Роца направих твоята супа Tan Men, страхотна стана много лека  и сгряваща .
Нали? И се прави много лесно! Определено ми влезе в "репертоара" Grinning
От снощи: пилешко булгоги в еър фрайъра Огюст и пържен ориз с кимчи. Днес бяхме на купешко суши и, понеже ми остана от маринования джинджифил към него, утре ще му пришивам "балтон" - окономияки Joy.

# 64
  • Мнения: 1 676

Вариант на яйчената супа ,но с пилешко и царевица

кюфтенца по азиатски

 и постоянните нудели със сусамов сос
Май единствено ние с Роца сме постоянни в готвенето на азиатски манджи  WinkSmiley

# 65
  • Замък сред облаците
  • Мнения: 8 432
Щото ви ги ядат вкъщи 🫶 тези, които сами си ги ядем, за съжаление се съобразяваме с болшинството 😅 Завиждам ви благородно и съм се зарекла, че ще науча едногодишното да яде всичко за разлика от баща си 😂

# 66
  • Мнения: 1 676
АА В моето семейство са изключително капризни, нещо сготвено днес, утре вече не го хапват.  За това съм минала на азиатските аламинути. Но и тук имат големи претенции SatisfiedSatisfiedSatisfied не всичко ядат моите калпазани. Само за пример  неделя беше менюто от снимките плюс пълнени чушки с яйца и сирене Laughing направо убийствена комбинация LaughingLaughingLaughing Но какво да се прави изпълнявам капризи всякакви Smile

# 67
  • Мнения: 6 785
Danifin1  и у нас е така. Обаче аз взех да не изпълнявам капризи всякакви и си намерих за всеки ден по едно предложение около нас . Ако не искат каквото има , получават нещо купено. И аз не се ядосвам с тях. А иначе азиатските неща са супер. Аз не мога да го докарам вкуса като в ресторантите. Все има вкус или на обин. храна или на соев сос. В зависимост колко соев сос съм сложила.

# 68
  • Sofia
  • Мнения: 21 685
У нас всички сме фенове на азиатската кухня (аз и щерката на всичко) и особено най-източните  региони - Китай,  Виетнам, Тайланд, Индонезия, Япония... обаче... не ми се снима... (снимам новата ми мания - хляба с квас и другите му производни и за друго нямам муза).

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 19:29 от Morena

# 69
  • Замък сред облаците
  • Мнения: 8 432
Дани, мечтая си да поотрасне детето и да не е толкова ангажиращо ме със себе си, тогава ще изпълнявам капризи всякакви.

Белла, аз ресторантски вкус докарвам като увелича чесъна обичайно 😅😅😅

# 70
  • Мнения: 7 830
Май единствено ние с Роца сме постоянни в готвенето на азиатски манджи  WinkSmiley

Аз почти ежедневно закусвам с нудли. Добавям им рохко сварени яйца, запечени на ейр фрайера зеленчуци, ако имам остатъци от пиле/ телешко, поръсвам със запечен сусам. Просто е едно и също, показвала съм, затова основно ви чета.
Днес съм мариновала крилца в корейски "dipping sauce" за пиле, но тъй като ми дойдоха доста силни дори на мен както ароматите, така и вкусът, добавих към него и малко доматено пюре. Сега се чудя- да ги пека в тава, или и тях да метна във фрайера. Като са готови, ще ги ръсна със запечен сусам. Гарнитура- ориз басмати, чист. Ако имат търговски вид, ще снимам.
Може ли рецепта за кюфтенцата по азиатски? Много апетитно изглеждат! Heart Eyes

Да питам- някой правил ли е лепкав ориз с манго? И ако да- по коя рецепта? Искам да пробвам, но по възможност рецептата да е изпробвана.
Благодаря предварително.

# 71
  • Мнения: 1 676
bella-ciao и при нас е така, особено като ми писне от капризи и съм уморена моята дежурна фраза е " Като имате толкова претенции всеки да си сготви сам" - то не са, ама аз точно днес не искам това, а тук има домати, аз пък не яда чушки..... и тн.LaughingLaughingLaughing
За Morena е ясно и следя твоите хлебчета в групата, да знаеш....Wink
АА това с чесана ясно, ние с ММ го ядем в големи количества
TuЛи заповядай STICKY ASIAN GLAZED MEATBALLS  
 Аз съм правила по тази рецепта Thai Mango Sweet Sticky Rice и ето тази , не е точно лепкав ориз  Creamy Coconut Mango Rice ,но пак много ни харесва.

# 72
  • Мнения: 6 785
Аз вчера получих следния коментар - много са хубави кюфтетата ама слагаш много неща вътре .... да се неначудиш какви неща имало вътре ??? не разбрах. оставих ги да ядат наденички.

# 73
  • Sofia
  • Мнения: 21 685
Не съм лепкав ориз с манго... Правила съм десерт - Кокосово мляко с ориз и кокосов сироп и манго



Другото  е  круша Наши и личи с тофу-мисо дресинг.

# 74
  • Бостън
  • Мнения: 13 554
Aз точно заради безкрайните им претенции  и превземки готвя вече от дъжд на вятър. А най-обидното е, че като идем на кръчма/ресторант ядат къде къде по-безвкусни манджи.

Общи условия

Активация на акаунт