Азиатска кухня - тема 2

  • 13 691
  • 243
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 629

Филипински кокосово- ананасов сладкиш Бибинга

Нудели соба със сос от сусам и фъстъчено масло и печено пиле

Менчи катцу/японски кюфтета/ с пилешко, в този случай и корейска салата с патладжан

TuЛи  както сама виждаш нещата не са толкова сложни Smiley само така ,продължавай да откриваш азиатската кухня

# 16
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 2 635
Инфлуенсната от края на предната тема, тази вечер бяхме на китайска доматена egg-drop супа (трябва да си поработя над техниката за egg-drop Joy):

# 17
  • Русе
  • Мнения: 5 206
Панирани пилешки хапки

# 18
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 2 635
Днес съм със снимка на нещо, което ядох, но не приготвих - ако на някой му е интересно в блога си пуснах малко впечатления от японската кухня на място - Япония в хапки

# 19
  • Мнения: 1 629
Днес пожелание на дъщерята
Тофу по манджурски, модифиццирано малко от мен GrinSmiley за да пасне на нейния вкус

CHILLI & LIME TOFU MANCHURIAN 🌶️

# 20
  • Замък сред облаците
  • Мнения: 8 355
А ла бибимбап: канапе от овкусен ориз (оригинално със сусамово олио, по моему с оризов оцет); моркови, чушка, зелен боб и чесън соте със соев сос и сусам; яйце и зелен лук.

# 21
  • Мнения: 7 735
От мен поредните пикантни нудли със зеленчуци и яйца.
Като ми хареса нещо, мога месеци наред само това да ям

# 22
  • Мнения: 1 629
Ей така се гледа корейска дорама с рамьон Yum По невнимание сложих две капки люто олио и в моята купа. Как ядат толкова люто тези хора?! Scream Flowers Chili ММ пък ме гледа ухилен и ехидно се хили като казва" Ама то въобще не е люто" ThinkingLaughing

# 23
  • Бостън
  • Мнения: 13 495
^^^ Искаш да кажеш, че ТМ гледа с теб!?!

Вчера така бяхме прегладнели с децата, че оризовите нудъли изхвърчаха към тенджерата за секунди, последвани от виетнамска паста за PHO и няколко брокола + сусамово олио + срирача. До яйца не стигнахме, зеленият лук си остана и той в хладилника. За снимки никой не се сети също Simple Smile

# 24
  • Мнения: 1 629
Цитат
^^^ Искаш да кажеш, че ТМ гледа с теб!?!
 Да, Агент, точно така.  
Скрит текст:
Но той си пада повече по японските, все пак е каратист LaughingLaughingLaughing За него трябва да има екшън, самурайски мечове, карате...
Сега като прочетох твоето Фо изглежда вкусно, ще трябва да го пробвам този твой вариант Yum

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 16:24 от Danifin1

# 25
  • Мнения: 1 629
Планът за днес беше друго, но уморено реших да е аламинут за 15 минути. Речено - сторено.
Пуешко със зеленчуци и сос чон мин върху питки роти канай

# 26
  • Мнения: 2 641
Благодаря за темата, Danifin1.

Включвам се с една рецепта за паниран карфиол в корейски стил взета от този клип, която приготвих наскоро и беше одобрена от домочадието.



Стана наистина разкошен. Панировката дълго остана хрупкава, ако не се залее със сос. Ще я ползвам и за други неща за паниране. Понеже съм извадила рецептата, направо я публиквам, за да не се тормозите и вие Simple Smile.

Скрит текст:
Паниран карфиол в корейски стил
400 гр карфиол на розички
Панировка:
1 ч. брашно
¼ ч. царевично брашно
½ ч.л. бакпулвер
½ ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
1 ч. ледена вода
Сос:
2 с.л. сусамово олио
2 ч.л. пресован чесън
2 с.л. кафява захар
1 с.л. мед
¼ ч. мирин
1/3 ч. соев сос
2 с.л. вода
лют пипер или паста от люти чушки на вкус, запечен бял и черен сусам
За соса смесете всичко без сусама, разбъркайте добре и варете 3-4 мин. или докато се редуцира.
Смесете сухите съставки за панировката, разбъркайте и добавете водата. Сложете вътре розичките карфиол да се покрият добре с панировката. Изпържете ги в маслена баня до златисто. Извадете в купа и ги залейте със соса. Сервирате ги поръсени със сусам и нарязани листа от пресен лук.

Дали би се получило ако ги изпека на фурна?

# 27
  • Мнения: 1 629
Предполагам е възможно, но няма да има тази хрупкавост като при изпърженото.

# 28
  • Мнения: 3 295
Предполагам е възможно, но няма да има тази хрупкавост като при изпърженото.
Точно за карфиол не съм пробвала, но други продукти съм панирала на фурна и се получава пак така хрупкава коричка. За целта леко напръсквам панировката със зехтин. Панирам на висока температура с вентилатор /200 градуса/. Бързо става, пък и всяка фурна може да има разлика в начина на работа, така че е добре при първо такова паниране да се дебне и вече нататък ще се знае.
Не бих казала, че ми е еднакво вкусно на фурна, предпочитам пържена панировка, но беше принудително - иначе трябваше въобще да се откажа от панирано, а не щях Simple Smile

# 29
  • Мнения: 6 768
Nivea ツ, не знам как ще се получи, защото панировката е леко течна и като пуснеш розичката карфиол в горещото олио, то веднага я стяга, а на фурна този момент ще липсва. Но не пречи да пробваш Hands V.

Общи условия

Активация на акаунт