Машина за хляб - 68 тема

  • 25 488
  • 483
  •   1
Отговори
# 45
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 13 206
еййй ... ще си изкривим вратовете за да четем Smiley
отпред пише за ръчно и машинно месене.
щом цялото пакетче се слага за 500 гр брашно при ръчно, аналогично толкова би трябвало да се сложи и за хлебопекарна.

# 46
  • Мнения: 1 323
Много блгодаря! През телефона не ми позволи да завъртя изображението като го прикачвах. На вкус е супер(взех и брашно от там), но стана малък и сбит. Ще направя втори опит.

# 47
  • Мнения: 12 767
На гърба пише, че се слага цялото пакетче, което е 30гр, но това нали не важи и за хлебопекарната? От сравнително скоро я ползвам(има няма 3месеца) и не съм голям спец.
Повечето пакетчета тук са 7 грама суха мая за 500 грама брашно - от такава мая би било нормално да се сложи малка мерителна лъжичка и половина в случая. Обаче тази ако е 30 грама мая за 500 грама брашно... очевидно е някаква друга и трябва повече.
Чак цялото пакетче не бих го сложила за 500г в машината, както не бих и от тези по 7 грама суха мая, множко ще е според мен. Говоря за стандартните програми, не за някоя бърза, там не знам колко повече се слага.

# 48
  • Пловдив
  • Мнения: 13 473
Слагам 7гр мая както си е по рецепта в книжката, никога не е била много.

# 49
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 078
Здравейте! Вчера бяхме на пазар в Одрин и си взех някаква тяхна мая, обаче хич не ми бухна хлябът.
Скрит текст:
Ами следвай инструкциите на пакета, те са си казали как и колко се употребява. А и на снимката е показан хляб със закваска, не стандартен хляб, така че може пакетът да не е стандартната мая и резултатът да не е стандартен хляб.

# 50
  • Мнения: 1 823
Десислава,колко грама брашно използваш за показания хляб?
И 7 грама каква мая?

# 51
  • Мнения: 1 323
Сложих цялото пликче + малко от второ и стана. Не разбирам турски, затова попитах. Много хора си пазаруват от Турция продукти и реших, че тук някой е ползвал точно същата мая. Simple Smile

# 52
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 760
Щом е за 500 гр брашно, аз бих действала както действам с друга мая, на която е упоменато, че е за 500 гр брашно. От тази на д-р Йоткер слагам половината, тъй като не обичам нито сбит, нито прекалено бухнал хляб.
Това вероятно е мая с квас, вижте състава, не е само Instant maya, има и други неща.

# 53
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 13 206
Сложих цялото пликче + малко от второ и стана. Не разбирам турски, затова попитах. Много хора си пазаруват от Турция продукти и реших, че тук някой е ползвал точно същата мая. Simple Smile
с отвореното пакетче мая направи по-малък хляб (с по-малко брашно) за да се получи нормален хляб. Smiley

пп. не е нужно да се разбират всички езици. гугъл-преводача ще ти помогне Smiley

# 54
  • Пловдив
  • Мнения: 13 473
Десислава,колко грама брашно използваш за показания хляб?
И 7 грама каква мая?
540г брашно /обикновено/
мая такава, на др Йоткер, общо взето взимам каквато има в магазина, в който съм влезнала

# 55
  • Мнения: 1 445
Здравейте. Влизам с молба за съвет.
От години си имам една любима Панасоник хлебопекарна, с която правя хляб на всички приятели и роднини. Много пъти получавам коментари как в техните машини не се получава. Та реших да се пробвам с хлебопекарната на сестра ми, викам и "няма да ти я върна докато не направя супер хляб в нея Satisfied ". Да, но не ми се получава.
Уредът е Горенье, модел BM 900 W, тип BM 1310. Струва ми се с малък контенер, затова изпробвах по-малък хляб. Изчетох инструкции и сложих, в следната последнователност 270 мл хладка вода, 2 супени лъжици зехтин, захар, сол, 3 гр суха мая и 380 гр бяло брашно. Пуснах програма за бърз хляб (1.4 часа). Гледах я докато меси (ако трябва да добавям нещо), видя ми се много рядко тестото и добавих допълнително около 50 гр лимецово брашно,че бях свършила бялото. Стана супер топка, изглеждаше ми хубаво и здраво тесто и го оставих доволно да си втасва и да се пече. Да,ама не Simple Smile Хлябът беше клисав. Направи ми впечатление,че отгоре не е изобщо препечен. Кората на останалите места беше страшно твърда. Бъркалката остана в хляба, около нея хлябът беше страшно клисав.
Чудя се какво бъркам, може ли машинката да е повредена (предвид,че хляба отгоре не беше със загар). Ще се радвам ако може някой да сподели мнение,а ако има и акъл от хора с тази машина, ще е супер Flowers Tulip

# 56
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 13 206
програмите за бърз хляб на изискват ли повечко мая ?
тестото трябва да втаса добре за по-кратко време.

# 57
  • Мнения: 1 445
програмите за бърз хляб на изискват ли повечко мая ?
тестото трябва да втаса добре за по-кратко време.


Може,може, приемам съвети всякакви,защото съм се нахъсала довечера да изпробвам отново машинката.

# 58
  • Мнения: 12 767
Точно за пръв опит не бих изпробвала с бърза програма, особено при съмнение че уредът нещо може да не е наред... Поне за мен хляб направен на бърза програма си е компромис и по принцип. Ако не ми хареса резултатът, да се чудя после дали е от машината или от това че е бърза програма.
Бих опитала стандартна програма и рецепта, даже възможно най-базова за бял хляб щом целта е да се види първо как се държи машината.
Ако толкова трябва да е бърза, потърсете рецепта която си е изрично за такава и за близко количество продукти сметната. То в случая е добавено още сума брашно спрямо първоначалното, че и такова дето поема повече вода. Нормално е да стане по-сбит и заради това.
Просто като имате няколко неизвестни, накрая не знаете кое ви бърка работата

# 59
  • Мнения: 1 445
Натка,на Панасоника правя хляб само на кратката програма (2 ч), затова реших и тук да е така. Но ще опитам дългата

Общи условия

Активация на акаунт