Машина за хляб - 68 тема

  • 25 490
  • 483
  •   1
Отговори
# 30
  • Сливен
  • Мнения: 4 230
Веднъж сложих цяло пакетче мая - 7гр.и тестото излезе. 😂 Явно на "проба - грешка" принцип ще я карам..

# 31
  • Мнения: 3 725
Сикрет и аз имам горение и рецептата ми беше същата за памук хляб.Мисля ,че няма как да не се рони ,не е като от магазина ,той е по-жилав. Но ако искаш опитай същата рецепта ,но вместо 100 мл олио слагам 30 ,и две супени лъжици кис.мляко и супена лъжица оцет ,вода 300 мл, брашно 500 г. Солта я слагам във водата , а захарта горе с маята върху брашното.

# 32
  • Мнения: 217
Здравейте,

От два дни имам хлебопекарна и ми се иска да използвам тесто за направа на месеци. Може ли да ми дадете рецепта? В книжката има рецепта за тесто за пица, но не знам дали ще се получи с него.
Модел :

# 33
  • Мнения: 361
Здравейте,

От два дни имам хлебопекарна и ми се иска да използвам тесто за направа на месеци. Може ли да ми дадете рецепта? В книжката има рецепта за тесто за пица, но не знам дали ще се получи с него.
Модел :


Ако е за мекици, става.

# 34
  • Мнения: 2 133
Ползвай рецептата за тесто за пица.

# 35
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 760
Правя мекици с тесто за хляб, също става. Само че слагам цяла мая, за да се надуят повече и да станат пухкави. Вместо вода, може да сложиш кисело мляко и яйце в същото количество и да наблюдаваш тестото. Или айрян. Зависи как ги обичаш мекиците. Машинката всякакво тесто ще ти замеси, стига да е съобразено с капацитета й.

# 36
  • Пловдив
  • Мнения: 13 473
Правих в хлебопекарната на Лидл тесто за пица, спазила съм пропорциите от книжката, стана течно, на какво може да се дължи?

# 37
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 13 206
Правих в хлебопекарната на Лидл тесто за пица, спазила съм пропорциите от книжката, стана течно, на какво може да се дължи?
на спазване на пропорциите, а не на консистенцията на тестото.

# 38
  • Мнения: 217
Правя мекици с тесто за хляб, също става. Само че слагам цяла мая, за да се надуят повече и да станат пухкави. Вместо вода, може да сложиш кисело мляко и яйце в същото количество и да наблюдаваш тестото. Или айрян. Зависи как ги обичаш мекиците. Машинката всякакво тесто ще ти замеси, стига да е съобразено с капацитета й.

А като сложа цяла мая за сметка на някое друго количество продукт ли е? И също така вие за какво количество тесто слагате цялата мая?

# 39
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 13 206
А като сложа цяла мая за сметка на някое друго количество продукт ли е? И също така вие за какво количество тесто слагате цялата мая?
цялата мая е около 7-11 гр.
ако намалиш друга съставка с толкова грама надали ще окаже влияние.
маята не се слага според тестото, а според количеството брашно.

# 40
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 760
На 600-620 гр брашно слагам цяла мая Йоткер. Течните съставки са ми около 350 мл, но пак си следя тестото, за да няма изненади. Може да иска още малко течност или още мъничко брашно, за да стане меко еластично тесто.

# 41
  • Мнения: 139
Правих в хлебопекарната на Лидл тесто за пица, спазила съм пропорциите от книжката, стана течно, на какво може да се дължи?
Защото е за пица - с консистенция за оформяне по- лесно на блата. Ако пуснете същите съставки на програма тесто ще си стане тесто като за хляб.

# 42
  • Мнения: 1 323
Здравейте! Вчера бяхме на пазар в Одрин и си взех някаква тяхна мая, обаче хич не ми бухна хлябът. На 650гр брашно сложих около 1 1/2 малка лъжичка. Някой ползвал ли я е и къде греша?

# 43
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 760
Снимайте гърба да се види за колко брашно е. В Кауфланд има 7 гр и 18 гр, които са все за 500 гр брашно.

# 44
  • Мнения: 1 323
На гърба пише, че се слага цялото пакетче, което е 30гр, но това нали не важи и за хлебопекарната? От сравнително скоро я ползвам(има няма 3месеца) и не съм голям спец.

Общи условия

Активация на акаунт