Вегетарианска тема - 17

  • 40 340
  • 601
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 9 903
Киата в какво я киснете като различни варианти? Сещам се само за кисело мляко и компот.

# 46
  • Мнения: 7 735
Киата в какво я киснете като различни варианти? Сещам се само за кисело мляко и компот.

Напоследък- в манго, намачкано на пюре, или пасирано; в пюрирани ягоди/ берита, праскови, към които съм доляла малко водичка, или ядково мляко.

# 47
  • Мнения: 1 418
Яхния  от много бамя и едни топящи се в устата картофки с мнооого копър готвих, но не снимах.
Затова пък снимки на Руло Павлова с горски плодове- толкова бързо свърши, че обмислям ново за уикенда.



Мигла, рецептата за тези по-рошавите хлебчета е същата като тази Но вместо яйце- кокоше или ленено сложих чиа на зрънца( т.е. не съм смилала на брашно) даже сложих 2 с.л. суха чиа, накиснах в 6 с.л. вода и като образува гел, добавих към тестото. Вместо скир, може да сложиш рикота например. Няма мазнина никаква, но хлебчетата стават меки и не са сухи. Може да добавиш и любими подправки вътре или да поръсиш със сусам отгоре.

Тити, чията става да се накисне  и в пасирани или просто намачкани плодове, лекичко ги сгъстява. Аз така си правя сурово сладко/мармалад..като това Лесен суров мармалад от малини и чиа



Може и в каквото смути обичаш.



# 48
  • Мнения: 6 017
Много обичам да приготвям суров мармалад с чия за десерти и палачинки - бързо и лесно, когато нямаш под ръка друг.
Като стана тема за мармалади, ето един от Нисковъглехидратен мармалад от сини сливи
и от мен.

# 49
  • София
  • Мнения: 5 247
Имам гювечета със зелен фасул и други зеленчуци, яйце и козе сирене.
Крем супа червено цвекло с много лук, моркови и стъклени спагети. Сервирам със сметана/ крема сирене, а за мен- хрян.
Опекох бадемови мъфини.
Имаме грозде Велика, сини сливи.
Направих и хлебчета по рецептата на Бианка. Още не сме ги опитали, но допускам, че пак ще пека. Исках да ги овкуся с нещо и ги наръсих с шарена сол. Ще купя сусам за следващия път.

# 50
  • Мнения: 9 903
Много хубава крем супа стана от 1 картоф, пънчетата от опаковка печурки и 2 шепи нахут.
Преди това супа зелен фасул с кисело мляко и много копър
Останалия сварен нахут сега ще правя на къри.
Миш-маш
Баница
Мъфини с оризово брашно и сирене
Разни салати с манголд и тученица,краставици и домати от градината
Чия накиснах в пасирана круша и малко мед. Ще направя и мармалада с чия!
За утре съм взела червено зеле - с ориз и ябълка, мм 🍽

# 51
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 747
Тук последната седмица, а и идващата е около 35-40 градуса, като дори се чувстват като над 40, затова внимавам с готвенето  и честно казано не си давам много зор.
От тези дни:
Два вида баница рано сутринта - едната традиционна, а другата с варен ориз, моцарела, кейл и чесън (знам, че звучи ... но щях да правя аранчини, но се отказах). Много вкусно се получиха, одобриха се.
Салата краставици и сирене, с доста зелен лук.
Зеленчукова супа.
За вечеря детето, което беше с Т и повръщане вчера цял ден, а днес е като нов, си поиска mac&cheese. Сега го хапва с краставици и моркови натюр.
За утре съм замислила едно постно зеле с домати. Да видим, ако е под 30 градуса като станем към осем, ще го направя. Ако не е, ще го оставя за другия ден.

Последният пост е мой, затова дописвам.
Днес не сготвих зелето, но сготвих грах, много ми се дояде от една снимка видяна. Таратор и млечна салата; салата домати с маслини и зелен лук; сандвичи с песто, кашкавал и домат. Пържих и две тиквички,  че бяха пред разваляне.

Последна редакция: вт, 06 сеп 2022, 05:45 от ir74

# 52
  • Мнения: 1 418
Мигла, как ти се сториха хлебчетата?

ir74, тук захладня и готвенето е удоволствие. Simple Smile
Честит празник!

Патладжанена лазаня



Тарта със сливи



В момента приготвям айвар.
Набрах сливи, праскови- два сорта, арония, джанки, листа манголд и ще готвя с тези неща. Скъсах и първите смокини от дървото на село. В смисъл за първи път ражда смокини и много им се радвахме. Разбира се домати, риган, мента, магданоз, копър, розмарин....
Купих от пазара чудна бамя и по пътя изядох известно количество. Мисля да замразя и туршийка да направя.

# 53
  • София
  • Мнения: 5 247
Бианка, хлебчетата се излапаха за 0 време. Имам поръчка пак да пека. Не ми станаха така пухкави и ронливи, както твоите, но ще опитам да се справя следващия път.
И аз имам лазаня с патладжан. Твоята рецепта звучи супер сочно и ароматно.
Имам и супа с грах и грахов протеин и лук, морков, картоф с подправки.

# 54
# 55
  • Мнения: 1 418
Сега му е времето на този къпинов крамбъл. Ако ви попаднат къпини в разходката днес-непременно се възползвайте от рецептата.
Кокосов крамбъл с къпини и касис-без глутен, веган

# 56
# 57
  • Мнения: 1 418
Тези дни съм основно на смокини- ям, пека, суша. Единият сорт - зелени отвън, а отвътре ярко червени особено много ми харесва- леко киселички са, а като поувяхнат малко стават с поо-наситен вкус.

Варих киноа за салати.
Зелен есенен боб- семпло го сготвих с малко картофи и много копър.
Тази купа  правих след първото шоково захлаждане и много ми хареса, затова я написах и споделям и тук.

Баунти овесени ядки с малини

# 58
  • София
  • Мнения: 5 247
Обичам края на лятото- изобилие от плодове и зеленчуци.  Всеки ден готвя, налага се. Днес ще има нахутено бурито и супа тиквички с тестуриран грахов протеин, лук,  подправки. Правих суши, салати, варени яйца към доматена крем супа.
Плодове на корем- дини и грозде. Смокини купих два пъти от пазара- от тези дребните, зелени и невероятно сочни и сладки.
Хлебчетата на Бианка ги пека и свършват веднага вече 3 пъти. Овесени ядки досега не бях приготвяла на хляб. Идеално е. Слагах ги в супи, бананов/ тиквен крем.

# 59
  • Мнения: 2 641
Как правите кюфтета от червена леща?

Общи условия

Активация на акаунт