Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 7

  • 49 834
  • 553
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 952
Не виждам тиган,но не знам какво качество очакваш от Пепко.За безвреден да не говорим.

# 466
  • Мнения: 1 188
Ето го тигана. Много го хвалеха иначе, затова реших да питам, но да, звучи прекалено хубаво, за да е истина.
Скрит текст:

# 467
  • Мнения: 2 589
Този тиган за 18 лв не го знам вреден/безвреден, но не залепва. И лесно се мие.

# 468
  • Бургас
  • Мнения: 440
Здравейте, аз купих от Калфланд Германия.Използвах доставчик. Оказа се ,че тигана мине излишен и го продавам за 80 лв
А кой доставчик ползва?Скъпо ли излиза доставката?

# 469
  • Мнения: 2 536
А като печете нещо във фурната, слагате ли отгоре алуминиево фолио? Ние доста често си печем и риба увита във фолио, но напоследък първо я увиваме в хартия за печене и след това в алуминиево фолио...

# 470
  • Мнения: 6 896
Това защото се притеснявате фолиото да не отдели нещо в рибата ли?

# 471
  • Мнения: 492
GGBG ползвах

# 472
  • Мнения: 2 536
Да, има ли повод за притеснение? Никак не обичам да хабя така хартията за печене 🤭 3 риби - 3 листа

# 473
  • Deutschland/HE
  • Мнения: 5 446
Барбалена, аз рибата я правя само в хартия за печене, не увивам втори път във фолио. И фолиото и хартията за печене, не са най-полезните, но са удобство.

# 474
  • Мнения: 6 304
Аз избягвам да покривам с алуминиево фолио, а ако ми се наложи, само при пече ползвам и веднага изхвърлям после. Бяхме оставили преди години покрита храна през нощта в хладилника и на сутринта, там където се беше допирало, се бяха появили дупки, а то се беше разградило върху храната.
Конкретно рибата правя на грил тиган.
Хартията за печене също съм чела, че не е безвредна, но я ползвам все още и аз...

# 475
  • Мнения: 6 896
Да, има ли повод за притеснение? Никак не обичам да хабя така хартията за печене 🤭 3 риби - 3 листа
Не, няма повод за притеснение. Има си дневна доза алуминий, която човек може да поема без риск за здравето. От печене на риба във фолио не се отделя такова количество алуминий, че да превиши тази доза.

# 476
  • Мнения: 77
Какво й е на хартията за печене? Защо да е вредна?

# 477
  • Мнения: 20 179
https://www.puls.bg/khranene-c-21/daniia-zabraniava-opakovkite-n … ni-s-rfas-n-35624

Сравнителна рядко ги използвам и хартията и алуминиевото фолио, но ми се ще да ги спра изцяло.

# 478
  • Мнения: 6 896
Излишно е да се вманячавате толкова.

# 479
  • Мнения: 2 536
И аз не знаех за хартията за печене, а доста често ползвам - за сиренки, пици, сладки, блатове за торти. Трябва да засека какво ми е потреблението, но може би 30 листа за 2-2.5 месеца.

Не мога да се пречупя обаче да ползвам силиконови подложки, форми и тави, колкото и безвредни да се водят. Знам ли какво ще се окаже след някоя друга година.

Общи условия

Активация на акаунт