Нарязвам месо от бут на малки хапки. Мариновам го с малко сол, черен пипер и универсална подправка ( например тази от Лидъл не е лоша ) за половин час. След това слагам в тенджера с малко олио и наливам вода, колкото да покрие месото. Включвам на средна степен котлона и готвя под капак, докато месото стане крехко. След това добавям 2-3 лъжици доматено пюре и лук, нарязан на тънки полумесеци. Отново готвя под капак за кратко. Когато лукът стане готов, махам капака, изключвам котлона и оставям течността малко да изври. Накрая слагам наситнен магданоз.
В случая месото беше 0,700 гр. и съм сложила една голяма глава лук. Тук всеки сам си преценява съотношението на продуктите по свой вкус. Аз по принцип обичам да готвя с много лук и когато още суров го сложих при месото приличаше по-скоро на лук с месо, отколкото обратното. (blush)