Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 7

  • 147 128
  • 727
  •   1
Отговори
# 615
  • Плевен
  • Мнения: 584
Давам рецептата за свинското:
Нарязвам месо от бут на малки хапки. Мариновам го с малко сол, черен пипер и универсална подправка  ( например тази от Лидъл не е лоша ) за половин час. След това слагам в тенджера с малко олио и наливам вода, колкото да покрие месото. Включвам на средна степен котлона и готвя под капак, докато месото стане крехко. След това добавям 2-3 лъжици доматено пюре и лук, нарязан на тънки полумесеци. Отново готвя под капак за кратко. Когато лукът стане готов, махам капака, изключвам котлона и оставям течността малко да изври. Накрая слагам наситнен магданоз.
В случая месото беше 0,700 гр. и съм сложила една голяма глава лук. Тук всеки сам си преценява съотношението на продуктите по свой вкус. Аз по принцип обичам да готвя с много лук и когато още суров го сложих при месото приличаше по-скоро на лук с месо, отколкото обратното. (blush)

# 616
  • Мнения: 7 278
Картофена салата
Ряпа с моркови
Пилешки хапки мариновани в соев сос и горчица
Супа топчета

# 617
  • София
  • Мнения: 11 700
Днес:
Сухо варено жито, за специален повод




Кюфтенца по чирпански - Мария Митева, а от мен гарнитура:  сварен ароматен ориз с много подправки




за към свареното жито имаше още:
Маслен сладкиш с крем, ябълки и канела - "Вкусното ми хоби със страст и любов"  Таня Донева





и"  Голяма шоколадова бисквита" - HomeCooking







Последна редакция: сб, 04 ное 2017, 22:39 от marchеva14

# 618
  • Мнения: 960
Ихааа marchеva14 голямата бисквита е страхотна, може ли рецептата?

# 619
  • София
  • Мнения: 15 457
Пилешки шницел, салата от домат и маруля със сос от кисело мляко, майонеза, горчица и чесън.Сниман по тъмно. Embarassed

# 620
  • София
  • Мнения: 11 700
Ихааа marchеva14 голямата бисквита е страхотна, може ли рецептата?
Разбира се, че ще ти я пусна, ама почакай малко до утре. Wink

# 621
  • DE
  • Мнения: 971
Супа топчета, зеленчуци и пържена кървавица(немците и казват "умряла баба")
Вожда като видя менюто, си взе супата и напусна стаятa:)




# 622
  • Мнения: 2 266
Давам рецептата за свинското:
Нарязвам месо от бут на малки хапки. Мариновам го с малко сол, черен пипер и универсална подправка  ( например тази от Лидъл не е лоша ) за половин час. След това слагам в тенджера с малко олио и наливам вода, колкото да покрие месото. Включвам на средна степен котлона и готвя под капак, докато месото стане крехко. След това добавям 2-3 лъжици доматено пюре и лук, нарязан на тънки полумесеци. Отново готвя под капак за кратко. Когато лукът стане готов, махам капака, изключвам котлона и оставям течността малко да изври. Накрая слагам наситнен магданоз.
В случая месото беше 0,700 гр. и съм сложила една голяма глава лук. Тук всеки сам си преценява съотношението на продуктите по свой вкус. Аз по принцип обичам да готвя с много лук и когато още суров го сложих при месото приличаше по-скоро на лук с месо, отколкото обратното. (blush)



А доливаш ли вода?

# 623
  • Плевен
  • Мнения: 584
За водата съм пропуснала да кажа. Когато се готви под капак водата не се губи особено. 1ч.ч по времето, когато се слага лукът, е достатъчна.

# 624
  • София
  • Мнения: 11 700
Ихааа marchеva14 голямата бисквита е страхотна, може ли рецептата?
Разбира се, че ще ти я пусна, ама почакай малко до утре. Wink
Ето я и рецептата
http://recepti.gotvach.bg/r-83079-Голяма_хрупкава_шоколадова_бисквита

# 625
  • Мнения: 14 068

Последна редакция: нд, 05 ное 2017, 13:02 от Dara888

# 626
  • Мнения: 960
marchеva14 Благодаря!

# 627
  • ВАРНА
  • Мнения: 4 497
 Бленуваната от Душко Добродушков печена тиква,но с карамелен сироп.

# 628
  • Мнения: 7 278
Наденица и карначета
Рошковците на Пеп-4о bouquet(добре,че направих повечко-около 50тина топчета,останаха само за кутията на малкия за утре)И накрая мъж ми вика"моля те скрий ги,че ще умра(от преяждане)"

# 629
  • Мнения: 14 068
Наложена баница с кори на сач.



Общи условия

Активация на акаунт