Ризото или ориз на фурна?

  • 14 223
  • 102
  •   1
Отговори
# 60
  • София
  • Мнения: 11 732
.........................
Ще опитам и аз някога със изсушени гъби, трябва само да намеря хубав микс, но искам да опитам още 2-3 пъти класическото, за да свикна по-добре, като консистенция.В ресторантите никога не е кремообразно, нито ал денте, и не мога да преценя колко твърди се очаква да са зрънцата, но днешното ми хареса.
С гъби става перфектно, но не забравяй предварително да ги натопиш във вода, ако са сушени. Как да стане Al dente , пак прочети какво съм написала в рецептата която съм пуснала. Ще се ориентираш за времето.

# 61
  • MI
  • Мнения: 11 867
Класиката е с манатарки, и сухи става.

Ал денте - максимално твърдо без да хрупа. Опитвай, единственият начин е. Времето не е индикатор, защото се променя според ориза.

# 62
  • Мнения: 27

[/quote]
С гъби става перфектно, но не забравяй предварително да ги натопиш във вода, ако са сушени. Как да стане Al dente , пак прочети какво съм написала в рецептата която съм пуснала. Ще се ориентираш за времето.
[/quote]

Моето стана Ал денте, но си мисля, че може да е трябвало да е малко по-твърдо или малко по-меко ... а няма как да знам, трябва да си намеря добри дегустатори

# 63
  • MI
  • Мнения: 11 867

Моето стана Ал денте, но си мисля, че може да е трябвало да е малко по-твърдо или малко по-меко ... а няма как да знам, трябва да си намеря добри дегустатори
Един билет с райън еър или уиз до Милано и няколко изядени ризота и си готов. Grinning

# 64
  • Мнения: 27

[/quote]
Един билет с райън еър или уиз до Милано и няколко изядени ризота и си готов. Grinning
[/quote]

Хихиии добра  идея, но аз веднъж ако отида в Италия ... ще е много сложно прибирането, обожавам тяхната кухня, вино, природа, история, архитектура, малките градчета ... трябва да отида с жена и директно да се ндастаняваме, даже съм го обмислял точно за Италия

# 65
  • MI
  • Мнения: 11 867
Е хващай жената/приятелката и хващай самолета за един уикенд, евтини са билетите. Без да пробваш е трудно. Само Милано може да те поразочарова ако очакваш типична Италия, но виж на ризотото си е родина.

# 66
  • София
  • Мнения: 11 732
Е хващай жената/приятелката и хващай самолета за един уикенд, евтини са билетите. Без да пробваш е трудно. Само Милано може да те поразочарова ако очакваш типична Италия, но виж на ризотото си е родина.
Ааааааа, не! Милано не може да го разочарова, напротив, по хубав е от Рим, но тава е друга тема.
Виж, сега Евгени Димитров, можеш да приготвиш ризотото в по-голямо количество, ама с всички допълнения, там, пармезан- мармезан, всичко и да ни поканиш на гости вкупом, от нас хубаво италианско вино. Това е начина.  Simple Smile Simple Smile

# 67
  • Мнения: 27
Е хващай жената/приятелката и хващай самолета за един уикенд, евтини са билетите. Без да пробваш е трудно. Само Милано може да те поразочарова ако очакваш типична Италия, но виж на ризотото си е родина.

Аз не съм фен на големият гред, по-скоро бих живял в малко градче в Тоскана ... точно в момента няма жена/приятелка, така че трябва сам да отида да опитам Ризото и да се върна.Аз ако отида с жена, няма да искам да се връщам

# 68
  • Мнения: 27

Ааааааа, не! Милано не може да го разочарова, напротив, по хубав е от Рим, но тава е друга тема.
Виж, сега Евгени Димитров, можеш да приготвиш ризотото в по-голямо количество, ама с всички допълнения, там, пармезан- мармезан, всичко и да ни поканиш на гости вкупом, от нас хубаво италианско вино. Това е начина.  Simple Smile Simple Smile

[/quote]

Това е хубав план, но ще направя и торта, за да след ризото да имам с какво да ви впечатля Stuck Out Tongue Някога ще се разходя в Италия и ще видя кой от двата града е по-хубав.Аз съм фен на Римската история и може това да натежи.

# 69
  • MI
  • Мнения: 11 867
Почнах да се чудя в същия град ли живея. Grinning От към красота и забележителности е на едно от последните места в Италия, като кулинария последно. Но има други предимства. Виж ризото може и в Бергамо например, малък и исторически. Simple Smile Или някъде във Венето. Давам идеи за ризото тур. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 70
  • Мнения: 27
Почнах да се чудя в същия град ли живея. Grinning От към красота и забележителности е на едно от последните места в Италия, като кулинария последно. Но има други предимства. Виж ризото може и в Бергамо например, малък и исторически. Simple Smile Или някъде във Венето. Давам идеи за ризото тур. Stuck Out Tongue Winking Eye

Оо ти даже живееш там.Браво!Дано някой ден се присъединя към теб Simple Smile

# 71
  • MI
  • Мнения: 11 867
Аз съм тук заради съпруга ми, така че браво на него. Grinning Няма невъзможни неща, ако си решил, зависи каква ти е професията. Но при всички положения ако си решил сериозно учи езика, само с английски няма да стане.

# 72
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Нели, понеже спомена Бергамо, когато бяхме там, собственикът на апартамента, където спяхме, ми препоръча някакъв местен специалитет с картофи и много жълто сирене.
обаче не си спомням името. ти знаеш ли евентуално за какво е говорил?
било с някакво местно сирене.

# 73
  • MI
  • Мнения: 11 867
Нели, понеже спомена Бергамо, когато бяхме там, собственикът на апартамента, където спяхме, ми препоръча някакъв местен специалитет с картофи и много жълто сирене.
обаче не си спомням името. ти знаеш ли евентуално за какво е говорил?
било с някакво местно сирене.
Честно казано не се сещам за нищо типично от тази част с картофи... Но и аз като цяло познавам и готвя много повече кухнята на Южна Италия, защото ММ е от там, а и на мен ми харесва с пъти повече. Единственото изключение като се замисля е ризотото. Дори на полентата ми харесва повече южния вариант. Simple Smile

# 74
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
сподели тогава южняшката полента, да не съм валат  Mr. Green

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт