За бързи КУЛИНАРНИ въпроси отговори

  • 47 098
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 11 721
Благодаря ,  bouquet че споделихте за това малко миксерче на батерии, точно това го имам и съм го захвърлила като ненужна вещ...Сега го вадя веднага.

# 31
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895

Пепчо, благодаря за темата!

Хайде и тук да питам - ще се получи ли хубав пухкав крем за торта ако разбия поотделно и смеся сладкарска сметана и кокосова сметана?
Според мен няма. Поне това, което се продава в Германия и е кокосово, то е доста рядко, но няма да с сгъсти ако се разбие. Ако и твоето е течно, тип течн сметана, според мен няма да стане. Ако искаш пусни линк какво точно е тази кокосова сметана, да погледна, в случай, че бъркам с немския й вариант, но съм почти сигурна...

Благодаря за отговора. Ето за това говоря:
https://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%BE-%D0%BA%D0%BE%D0%BA%D0%BE% … %D0%BC%D0%BB.5444

Гледала съм мноого клипчета как разбиват такова нещо на пухкав сняг и ми се иска да пробвам. Ако не стане имам и друг вариант за крем и няма да ме е яд, само са чудя някой дали е пробвал вече.

# 32
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Може би да е друго тогава, по-гъсто. На моите консерви пише кок. мляко, но има и твърда част в тях. Това ако си е спец сметана, не съм ползвала баш същото...

# 33
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895

Може би да е друго тогава, по-гъсто. На моите консерви пише кок. мляко, но има и твърда част в тях. Това ако си е спец сметана, не съм ползвала баш същото...

Обнадежди ме Grinning Това което е твърдото в кокосовото мляко е всъщност сметаната. Другото е кокосова вода предполагам (то кокосовото мляко е вода /нормална или кокосова/ + кокос, тъй че нищо чудно, че не се разбива добре. После ще споделя какъв е бил резултата.

# 34
  • Мнения: 7 289
А, ама то било лесно и ставало и в дом условия! Имам си такова миксерче в Германия, но ще знам, че за сега в Бг мога да ползвам и лъжичка с повечко търпение. Много ви благодаря, мили дами. 😃
Черпя
тъмно е,но аз го пия серт.

# 35
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895

Може би да е друго тогава, по-гъсто. На моите консерви пише кок. мляко, но има и твърда част в тях. Това ако си е спец сметана, не съм ползвала баш същото...

Обнадежди ме Grinning Това което е твърдото в кокосовото мляко е всъщност сметаната. Другото е кокосова вода предполагам (то кокосовото мляко е вода /нормална или кокосова/ + кокос, тъй че нищо чудно, че не се разбива добре. После ще споделя какъв е бил резултата.

Вчера направих и сглобих тортата. Кокосовата сметана не успях да разбия изобщо сама по себе си (нито със, нито без захар), затова добавих 2 пакетчета от това и разбих на пухкав сняг. След това смесих с млечната разбита сметана и се получи точно кремът който исках и на вкус и на консистенция.

# 36
  • Мнения: 14 966
Здравейте !
моля ви за идеи за приготвяне на  карфиол , само без крем-супа.
Ако са и на фурна , още по-добре.  Grinning Само по един начин го правя- бланширан , накъсан на розички и залят с яйца , брашно и галета , запечен. За друго не се сещам.
А , и да помоля за подправки- хич не зная какво му отива.

# 37
  • София
  • Мнения: 19 253
Здравейте !
моля ви за идеи за приготвяне на  карфиол , само без крем-супа.
Ако са и на фурна , още по-добре.  Grinning Само по един начин го правя- бланширан , накъсан на розички и залят с яйца , брашно и галета , запечен. За друго не се сещам.
А , и да помоля за подправки- хич не зная какво му отива.
Отива му индийско орехче, черен пипер, а може би и бял пипер?? В описаното от теб прибави и шунка, може и сметана и пушено/топено сирене вместо брашно.
Паниран, но си е врътня - в гъста каша потапяш и пържиш, преди това бланширан.
Идеи и още идеи

# 38
  • Мнения: 4 859
Здравейте !
моля ви за идеи за приготвяне на  карфиол , само без крем-супа.
Ако са и на фурна , още по-добре.  Grinning Само по един начин го правя- бланширан , накъсан на розички и залят с яйца , брашно и галета , запечен. За друго не се сещам.
А , и да помоля за подправки- хич не зная какво му отива.
Пълнен паниран карфиол на фурна
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,3929.msg141854/ … opicseen.html#new
Хрупкаво карфиол на фурна със сос
http://lussisworldofartcraft.blogspot.bg/2014/10/crunchy-roasted … liflower.html?m=1
Венец с карфиол и кайма
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … s-karfiol-i-kayma
И пак с кайма като мусака
https://www.bonapeti.bg/recepti/musaka-s-karfiol1376243400/

Последна редакция: пт, 04 авг 2017, 12:56 от lady_gothic

# 39
  • Мнения: 14 966
lady_gothicq
Cuckoo
Благодаря много  bouquet
Избрах си карфиола с нахут.
И един хрупкав Laughing
Всичките рецепти са ми вече У тефтера  Rolling Eyes

# 40
  • Мнения: X
Да попитам за свястна рецепта за пълнени тиквички с кайма? Яла съм преди време, но сготвено само от арабка и беше много вкусно. Знам, че има и българска рецепта, но тези които сега чета, няма упоменато време за готвене и освен черен пипер, магданоз и копър няма други подправки, а на мен ми се иска нещо по-така Simple Smile Предният път ми дадохте страхотна рецепта за кьополото,  покрай това и прочетох  и как се прави на фурна - със съвета за зехтина, не беше за мен, но ми беше много ценен! Така, че пак вас си питам Simple Smile

# 41
  • София
  • Мнения: 19 253
lady_gothicq
Cuckoo
Благодаря много  bouquet
Избрах си карфиола с нахут.
И един хрупкав Laughing
Всичките рецепти са ми вече У тефтера  Rolling Eyes
За нищо. Коментарите под рецептите също са полезни да се ориентира човек. В този сайт първите по ред рецепти са по-популярните и хвалени. Сподели впечатления, когато приготвиш нещо.

# 42
  • Мнения: 14 966
lady_gothicq
Cuckoo
Благодаря много  bouquet
Избрах си карфиола с нахут.
И един хрупкав Laughing
Всичките рецепти са ми вече У тефтера  Rolling Eyes
За нищо. Коментарите под рецептите също са полезни да се ориентира човек. В този сайт първите по ред рецепти са по-популярните и хвалени. Сподели впечатления, когато приготвиш нещо.
Ще споделя , ако се получи фотогенично , и ще снимам.  Rolling Eyes Тези дни ще се похваля.

# 43
  • Мнения: 4 859
Пълнени тиквички с кайма в доматен сос
http://www.cookwithasmile.com/%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B5%D0% … 1%81%D0%BE%D1%81/
Пълнени тиквички с кайма и кашкавал
http://lussisworldofartcraft.blogspot.bg/2013/05/blog-post_31.html?m=1
И едни любими с бял сос/бешамел (аз правя второто)
http://pep-4o.blogspot.bg/2011/06/blog-post.html?m=1

Последна редакция: пт, 04 авг 2017, 13:25 от lady_gothic

# 44
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Denyil, благодаря за почерпката. 😃 Вчера запалихме към Джъмбо и си купихме миксерче за 15 лв на ток, 25 вата. На морето може и да не се хванем да правим, но след почивката - 100%.

SilverDream, т.е. тази кокосовата, която не се е разбила, така и не си я добавила, така ли? Защото към кремчето си сложила млечна сметана казваш, т.е. без кокос?
Онова не е баш кокосовата вода в консервите кокосово мляко. По-скоро е вода със смлян кокос вътре, защото си има кокосов вкус и е бяло, а не прозрачно, като кокосовата вода.

Общи условия

Активация на акаунт