За бързи КУЛИНАРНИ въпроси отговори

  • 47 080
  • 739
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: X
Останаха ми макарони на фурна, чудя се дали да ги замразя или да ги претопля и затворя в буркан. Заради жегата клоня към първия вариант, някой слагал ли е в камера - променят ли се много на вкус и как ги размразявате - в хладилник или направо под фолио във фурната?

# 16
  • София
  • Мнения: 19 249
Останаха ми макарони на фурна, чудя се дали да ги замразя или да ги претопля и затворя в буркан. Заради жегата клоня към първия вариант, някой слагал ли е в камера - променят ли се много на вкус и как ги размразявате - в хладилник или направо под фолио във фурната?
Не съм замразявала точно такива макарони, но размразявам на МВ на 100 или 180 вата

# 17
  • Мнения: X
Нямам микровълнова Simple Smile

# 18
  • Мнения: 7 279
Останаха ми макарони на фурна, чудя се дали да ги замразя или да ги претопля и затворя в буркан. Заради жегата клоня към първия вариант, някой слагал ли е в камера - променят ли се много на вкус и как ги размразявате - в хладилник или направо под фолио във фурната?
Свеки са двама и като и останат ги слага две по две парченца(макарони,баница и подобни) в една малка кутийка в камерата.Като реши, ги оставя в хладилника или на масата в кухнята  -до следобед са се отпуснали.

# 19
  • Мнения: X
Много благодаря!

# 20
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852

Пепчо, благодаря за темата!

Хайде и тук да питам - ще се получи ли хубав пухкав крем за торта ако разбия поотделно и смеся сладкарска сметана и кокосова сметана?
Според мен няма. Поне това, което се продава в Германия и е кокосово, то е доста рядко, но няма да с сгъсти ако се разбие. Ако и твоето е течно, тип течн сметана, според мен няма да стане. Ако искаш пусни линк какво точно е тази кокосова сметана, да погледна, в случай, че бъркам с немския й вариант, но съм почти сигурна...

И аз с въпрос - как да си направя бяло фрапе? Знам, че се прави с мляко и нес кафе, но кое разбивам и как... Къде слагам захарта (аз пия без, но приятелят ми си слага)?

# 21
  • The Big Apple
  • Мнения: 23 522
Разбиваш кафето с малко мляко /вода/ с или без захар, докато стане на пяна, доливаш бавно останалото мляко, 2-3 бучки лед и готово, аз така го правя.

# 22
  • София
  • Мнения: 19 249
Нескафе, захар и 1 - 2 ч.л. вода се разбива, може дори и на ръка с лъжичка, става на пяна и изсветлява до светлокафяво. После прясно мляко и лед. Не съм сигурна дали без захар нескафето ще се разбие на пяна.
Аз действам с това

# 23
  • София
  • Мнения: 11 706
Нескафе, захар и 1 - 2 ч.л. вода се разбива, може дори и на ръка с лъжичка, става на пяна и изсветлява до светлокафяво. После прясно мляко и лед. Не съм сигурна дали без захар нескафето ще се разбие на пяна.
Точно! Без малко захар не става да се разбие до побеляване, то иска и доста разбиване с лъжичката.

# 24
  • The Big Apple
  • Мнения: 23 522
Разбива се, аз само така го пия, ползвам малко миксерче за целта.

# 25
  • Мнения: 7 279
Вече повече от месец пием фрапе...аз го правя така:в стъклена чаша слагам 1-2ч.л.нескафе,1/2ч.л.захар и вода 1пръст.;разбивам с бъркалката за фрапе(ако е на ток е по-добре,но и с батерии също става)докато стане хубава пяна(получава ми се като белтък на сняг)сипваш мляко (след него не разбърквай,ще спадне пяната)и е готово-2-3ледчета и сламка.

# 26
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
А, ама то било лесно и ставало и в дом условия! Имам си такова миксерче в Германия, но ще знам, че за сега в Бг мога да ползвам и лъжичка с повечко търпение. Много ви благодаря, мили дами. 😃

# 27
  • Мнения: 4 859
За фрапето-кафе,захар и студена вода (малко).От захарта пяната стана хубава и плътна.Ако нямаш миксерче,става с пасатор (в мерителната му чашка)или шейкър.После млякото се налива внимателно отстрани ,на тънка струйка ,за да не се развали пяната.
Намерих рецепта с пасатор
http://tedytitova.blogspot.bg/2017/06/blog-post_45.html?m=1

# 28
  • София-Младост
  • Мнения: 23 351
А, ама то било лесно и ставало и в дом условия! Имам си такова миксерче в Германия, но ще знам, че за сега в Бг мога да ползвам и лъжичка с повечко търпение. Много ви благодаря, мили дами. 😃
Ооо огромно търпение ще ти трябва да направиш пяна с лъжичката. Имам миксерче за 2лв. от Икеа, на батерии...прави пяната за отрицателно време. Рецептата е като споделените вече по-горе Simple Smile

# 29
  • София
  • Мнения: 19 249
А, ама то било лесно и ставало и в дом условия! Имам си такова миксерче в Германия, но ще знам, че за сега в Бг мога да ползвам и лъжичка с повечко търпение. Много ви благодаря, мили дами. 😃
Е, все пак не става такава пяна както с миксерче и иска доста бъркане.
Повтарям се, но аз ползвам за фрапе http://nemski-centar.com/image/cache/data/29.09.2014/Nemski%20Ce … ar-43-600x600.jpg

Общи условия

Активация на акаунт